Διατροφή Πρόγραμμα διατροφής orlux

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mgerom
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Σε αυτό που αναφέρομαι είναι, στα περισσότερα μηνύματά σου που δεσμεύουν ολόκληρο ποστ με τη φράση: Εγώ δεν συμφωνώ. Κάθε φορά που βλέπω μια τέτοια απάντηση με κάνει να θέλω να σε ρωτήσω με την καλύτερη των προθέσεων: Μα καλά, πιστεύεις ότι ενδιαφέρεται κανείς για το αν διαφωνεί ο mixalis pappas με ένα θέμα; Εγώ πιστεύω ότι δεν καίγεται καρφί κανενός. Αντιθέτως, πιστεύω ότι εάν όχι όλοι, οι περισσότεροι ενδιαφέρονται να μάθουν το λόγο για τον οποίο διαφωνεί ο mixalis pappas ή ο οποιοσδήποτε άλλος εδώ μέσα.
Και εγώ το ίδιο πιστεύω αλλά πιστεύω και το ίδιο αν γράψω και τον λόγο διαφωνίας μου (δεν πιστεύω ούτε στην μια περίπτωση, μήτε και στην άλλη, να χάσει κάποιος τον ύπνο του)
Μπορείς να μου δήξεις σε ποια μηνύματά μου, έχω βάλει σκέτα, το, εγώ δεν συμφωνώ, χωρίς να το αιτιολογήσω, γιατί εγώ δεν έχω την δυνατότητα αυτήν.
 
καλησπερα σε ολους αναψε φωτια η θεση μου για το προγραμμα της orlux κατα αρχην δεν το θεωρο αχρηστο απλα εχω καει απο προγραμμα αλλης εταιριας και προσπαθω για φετος να προσπαθησω με οσο δυνατων λιγοτερα συμπληρωματα τα τελικα συμπερασματα μου θα τα καταθεσω μετα το τελος της αναπαραγωγικης περιοδου
 
Έλα βρε Μιχάλη που θα πιάσουμε κουβέντα τώρα εν μέσω σοβαρού θέματος εν εξελίξει. Την ίδια δυνατότητα που έχεις εσύ στην αναζήτηση θεμάτων έχω κι εγώ.
 
Τότε σου λέω κακώς με κατηγορείς και αναιτιολόγητο δεν έχω αφήσει κανένα μήνυμα μου πάντα αναφέρω τον λόγο διαφωνίας μου. Και σταματώ εδώ.
 
φιλε μακη το ερασιτεχνικη εκτροφη για μενα ειναι οτι δεν με ενδιαφερη τα θυληκα μου να κανουν 2 και 3 γεννες ειμαι ικανοποι ημενος με 1 θελω να πω με αυτο οτι το συγκεκριμενω προγραμμα μου δινει την εντυπωση οτι πιεζει τα πουλια για το 100% στην αναπαραγωγη και δεν γνωριζω αν αυτο εχει επιπτωσης στην γενικη τους υγεια επισης προς το παρων δεν εχω λαβει μερος σε διαγωνισμους και φυσικα δεν πουλαω τα καναρινια μου και τελος υπαρχει περιορισμος χωρου και χρονου αυτα για την ερασιτεχνικη μου εκτροφη πιστευω τωρα να ειμαι σαφης!
 
Αγαπητέ lee...
Οι διευκρινήσεις σου ειναι κατανοητές και σεβαστές αλλά,(για τον διάλογο)
και νερό σκέτο (ο τρόπος του λεγειν)να τους δίνεις δεν θα κάνουν μόνο μια γέννα.
Με μισό αυγό κάθε τρίτη μέρα, δεν έχεις ανάγκη απο καμμία ORLUX.
Υγιή πουλια θα σου κάνουν 2-3 και 4 γέννες θέλοντας και μή.Αυτό είναι το θέμα;
- Εχεις σκεφτεί αλήθεια, οτι στην ποσότητα κρύβεται η πιθανότητα για σπουδαία
πουλιά; Οτι απο μεγάλο δείγμα καλών γεννητόρων θα επιλεγούν οι άριστοι
για την συνέχεια; Αυτή είναι η ΟΥΣΙΑ της αναπαραγωγής.
-Αν το πρόγραμμα αυτό πιέζει τα πουλιά για 100% απόδωση θα το κατηγορήσουμε;
Μα αυτή είναι η προσπάθεια μας. Να έρθουν τα πουλιά σε κατάσταση 100% απόδωσης. Παρεπιπτώντως όσοι θέλουν μεγάλη αναπαραγωγική χρονιά
για να πουλήσουν τα καναρίνια τους ΔΕΝ χρησιμοποιούν orlux. Αυτοί ούτε 0,30
λεπτά δεν δίνουν για να αγοράσουν δακτυλίδια,(βάζουν ασημί) θα "πάνε" με πρόγραμμα εταιρείας που κοστίζει;
 
  • Like
Αντιδράσεις: stzark
Καλημέρα και από μένα.
Ως συνήθως από άλλου ξεκινάει ένα θέμα και αλλού πάει (χωρίς να είναι κακό αυτό).

Πάντως μιας και για κάποιους ξεκίνησε η αναπαραγωγική χρονιά και για άλλους θα ξεκινήσεις σε λίγο καιρό το βρίσκω πολύ ενδιαφέρων το θέμα.

Προσωπικά δεν έχω μεγάλη εμπειρία μιας και φέτος είναι η πρώτη χρονιά που κάνω μια σοβαρή προσπάθεια για αναπαραγωγή. Ωστόσο θα ήθελα να πω τα εξής:

1) Δεν βρίσκω το λόγω κάποιος που χρησιμοποιεί προϊόντα μιας συγκεκριμένης εταιρίας να μην ακολουθήσει και το πρόγραμμα που αυτή προτείνει. Είναι σα να πάμε στο γιατρό να μας δίνει μια αντιβίωση και ένα σιρόπι και εμείς να τα παίρνουμε όποτε θέλουμε και αν θέλουμε.

2) Τι σημαίνει ερασιτεχνική εκτροφή; Αν σημαίνει ότι δεν πουλάμε τα πουλιά μας, ναι θα συμφωνήσω. Αλλά αν σημαίνει ότι δεν τους προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό θα διαφωνήσω. Ίσα - ίσα που εμείς που ασχολούμαστε με τα πουλιά επειδή τα αγαπάμε και όχι για να βγάλουμε χρήματα θα έπρεπε να τους προσφέρουμε ότι καλύτερο, άρα και ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συμπληρωμάτων διατροφής.

3) Θα συμφωνήσω και τον Σταύρο και με τους άλλους που λένε ότι οι εταιρίες κάνουν έρευνες και τις κάνουν γιατί προσπαθούν να βγάλουν καλά προϊόντα (καλύτερα από τον ανταγωνισμό) με μακροπρόθεσμο σκοπό το κέρδος. Και καλά κάνουν φυσικά.

και

4) Η υπερβολή κατά την άποψή μου δε βρίσκεται στο να χορηγήσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συμπληρωμάτων διατροφής, αλλά στο να χορηγούμε μεγαλύτερες ποσότητες ή σε πιο συχνά διαστήματα από αυτά που αναφέρει ο κατασκευαστής (κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά).

Περισσότερα θα μπορώ να πω μετά το τέλος της αναπαραγωγικής περιόδου και την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος συμπληρωμάτων διατροφής στα καναρίνια μου.
 
Εγω πιστευω καταρχην πρεπει να διαχωρισουμε τα συμπληρωματα απο τα φαρμακα. Ειμαι καπου αναμεσα σε οσα λετε ολοι. Εγω προσωπικα χρησιμοποιω μονο φαρμακα οταν καποιο πτηνο εχει καποιο προβλημα. Δε δινω φαρμακα ποτε προλυπτικα. Για τα συμπληρωματα που εχουν να κανουν με χρωματισμο πτερωματος δεν εκφερω αποψη γιατι δεν ασχολουμε με καναρινια χρωματος.Απο συμπληρωματα χρησιμοποιω μονο υγρη πολυβιταμινη και αυγοτροφη. Η καθε εταιρια καλως η κακως αναλογα με τα προιντα που διαθετει βγαζει και ενα προγραμμα. Δεν υποχρεωνει κανεναν να το εφαρμοσει ειν.Αυτο δε σημαινει ομως οτι τα διαφορα αυτα προγραμματα καταξιωμενων εταιριων κανουν κακο στα πτηνα.Απλα πιστευω οτι εχουμε γινει υπερβολικοι. Μια αυγοτροφη επωνυμη εχει ολεσ τις πρωτεινες,τισ βιταμινες και τα αμινοξεα και που χρειαζονται τα καναρινακια μας στισ διαφορες φασεις της ζωης τους (Αναπτυξη, αναπαραγωγη, πτερορια, αναπαυση). Το ιδιο και το αυγο και τα φρεσκα φρουτα και λαχανικα. Δε βρισκω λογω περα απο μια πολυβιταμινη να πλακωνω τα πουλια με διαφορα σκευασματα. Ολα τα συμπληρωματα πιστευω εγω προσωπικα οτι δεν κανουν το πουλι να αποδωσει στο 100% στην απαραγωγη απλα πιεζουν τα πουλια να πυρωσουν εκτοσ εποχης. Ετσι εχουμε πουλια που ολο το χρονο κανουν αυγα. Πουλια που κοιτανε μονο να... και οχι να ταισουν και τελοσ πουλια επιθετικα μεταξυ τους λογω της υπερβολικης βιταμινης Ε.
 
Εχω μελετησει το προγραμμα της Ορλουξ και μου φανηκε πολυ καλο. Πιστευω η ουσια ειναι το προγραμμα και οχι τα προιοντα οπωσδηποτε. Παντως η συγκεκριμενη εταιρεια θεωρω ειναι ισως η κορυφαια αλλα με τιμες εδω στην Ελλαδα λιγο ακριβες!
Επισης το προγραμμα της ειναι ευκολο για τον εκτροφεα εν αντιθεσει με αλλα!
Καλό ειναι ολες οι εταιρειες να βγαλουν αναλογα προγραμματα. Σημαινει θα εχουν μελετησει πανω στα πτηνα και θα ωφεληθουμε ολοι!
 
Back
Top