Διατροφή Πρόταση για τροφή καναρινιών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης voxpaine
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

voxpaine

PB Member
Εγγραφή
6 Φεβ 2021
Μηνύματα
400
Πόλη
Σπάρτη
καλησπέρα σας
όπως ανέφερα και στο προηγούμενο ποστ με θέμα τον χαμό των καναρινιών, πάρθηκαν νέα καναρίνια (χρωστάω και μια παρουσίαση). Το θέμα είναι το ένα από τα δυο καναρίνια δεν τρώει τους μαύρους σπόρους που έχει η manitoba και για αυτό σκέφτομαι να αλλάξω σκεύασμα. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο ?
 
σκέφτομαι να αλλάξω σκεύασμα.
Θα σου πρότεινα να συνεχίσεις με την ίδια τροφή, όλα τα μίγματα έχουν πλήθος σπόρων, αν κάποιο καναρίνι δεν τρώει ένα από αυτούς δεν είναι πρόβλημα.
Πρέπει βέβαια να καταναλώνει τους υπόλοιπους σπόρους, αν γενικότερα η τροφή δεν έχει αποδοχή και μένουν οι ταΐστρες γεμάτες τότε σίγουρα χρειάζεται αλλαγή.
 
Και εγώ την ίδια χρησιμοποιώ στην αρχή δεν την καλοδεχτηκε αλλά μετά την συνήθισε δεν έχω προσέξει αν τρώει ολουσ τουσ σπόρους αλλά από την άλλη βλέπω τ σοφλια στον πατο και την ταιστρα να αδειάζει.
Μήπως το δικό σου δεν την έχει συνηθίσει ακόμη. Ποσό καιρό τους την δινεισ?
Αν καποια στιγμη την άλλαζα θα έπαιρνα την vadigran canary breeder plus.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ το κακό είναι οτι αν δεν προσέχω την ταϊστρα με τις φλούδες να μένουν απάνω ξεγελιέμαι και ενώ νομίζω οτι έχει να φάει στην τελική αφήνει κάτω όλους τους μαύρους σπόρους και για αυτό είπα να αλλάξω την τροφή
@kom 2,5 εβδομάδας όσο και το διάστημα που τα έχω
 
καλησπέρα σας
όπως ανέφερα και στο προηγούμενο ποστ με θέμα τον χαμό των καναρινιών, πάρθηκαν νέα καναρίνια (χρωστάω και μια παρουσίαση). Το θέμα είναι το ένα από τα δυο καναρίνια δεν τρώει τους μαύρους σπόρους που έχει η manitoba και για αυτό σκέφτομαι να αλλάξω σκεύασμα. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο ?
ποια manitoba δινεις? εγω εδινα την vadigran canary breeder plus, μου την ετρωγαν αλλα πετουσα ενα μερος , τωρα δινω την Manitoba best premium και δεν πεταω τπτ εχει κυριολεκτικα 100% αποδοχη απο τα πουλια μ.
 
  • Χρήσιμο
Αντιδράσεις: Pikika
@voxpaine η τροφες των καναρινιων οι συσκευασμενες οι περισσοτερες εχουν συγκεκριμενους σπορους απλα σε διαφορετικα ποσοστα, και τροφη να αλλαξεις παλι δεν θα τρωει τον συγκεκριμενο σπορο.. εκτος και αν παρεις εσυ μεμονωμενουσ σπορους και κανεις εσυ την δικη σ..
 
Εγώ βάζω τροφή για δύο μέρες και κάθε πρωί δεύτερης μέρας έχει ελάχιστη τροφή μέσα ( πάντα βάζω λίγο παραπάνω) και εμένα μερικά καναρίνια άφηναν αυτούς τους σπόρους από την Manitoba..τώρα άλλαξα σε varsele laga premium, για εμένα μυρίζει τέλεια αλλά τα καναρίνια μου δεν βλέπω να συγκινούνται πολύ καθώς βρίσκω παραπάνω τροφή άθικτη... είναι και πολύ πιο ακριβη
 
Παιδιά κάνει να μάθουμε ποιος είναι αυτός ο μαύρος σπόρος;

Συνήθως όταν μιλάμε για αποδοχή ενός μίγματος σπόρων ο δύσκολος σπόρος είναι αυτός που βρίσκεται σε μεγαλύτερη αναλογία και είναι ο βασικότερος στη διατροφή των καναρινιών μας, ο καναρινόσπορος, το γνωστό μας κεχρί Καναδά...
Οι υπόλοιποι σπόροι και οι μαύροι (πχ νίζερ και ρούψεν) είναι από αυτούς που καταναλώνουν πρώτα τα πουλιά αφήνοντας τελευταίο το κεχρί.

Είναι περίπου σαν εμένα με τις... μπάμιες. 😁😀
 
@Stavros από τις φωτογραφίες στο google για αυτούς τους σπόρους μου φαίνεται οτι μιλάμε. Το θέμα είναι οτι στην περιγραφή λέει οτι οι συγκεκριμένοι σπόροι υποτίθεται είναι σε ποσοστό 2%. Τώρα να έτυχε και να έπεσε παραπάνω στη συγκεκριμένη συσκευασία ? Δεν ξέρω. Σήμερα-αύριο θα κοιτάξω εάν είναι να ανεβάσω και φωτογραφία για να δείτε πως είναι οι σπόροι, αλλά εάν μιλάμε για τους σπόρους chia θα πρέπει να αλλάξω εταιρία ή έχει η manitoba και μείγμα χωρίς σπόρους chia ?
 
Γενικότερα μιλώντας καλό είναι οι πολύ μικροί σπόροι -ανεξαρτήτως χρώματος- όπως κία, καμελίνα κτλ να μην βρίσκονται στην ίδια ταίστρα με το βασικό μίγμα σπόρων και κατά συνέπεια στη σύνθεσή του για προφανείς λόγους.
Όταν θέλουμε μπορούμε να τους προσφέρουμε χωριστά σε βιταμινοθήκες ή αυγοθήκες.
 
@TZANNSPY στην MANITOBA best premium, εχει 2% κια κατα την γνωμη μου ειναι καλο σαν ποσοστο και λογω των ευεργετικων του ιδιοτητων καλο ειναι να υπαρχει, τωρα στην προετοιμασια οντως κ εγω βαζω καμελινα + κια + Bella-di-notte απο μια κουταλια σε αυγοθηκη, γενικα η MANITOBA best premium ειναι πιο πληρης σαν τροφη για την περιοδο συντηρησης.
 
Back
Top