Γράφω μετά από καιρό εδώ για να σας ευχαριστήσω για τις συμβουλές σας. Τον φίλο μου τελικά δεν τον είχα βγάλει έξω γιατί τη μέρα που ετοιμαζόμουν να το κάνω μας είπε ο κύριος που μένει πιο δίπλα ότι του έφαγαν το δικό του και φοβήθηκα μην επιστρέψουν για θήραμα. Πιστεύω όμως ότι κι εγώ και το πουλάκι προσαρμοστήκαμε πλέον, βρήκα κι ένα καλό pet shop και μου έδωσαν αρκετές συμβουλές.
Ο μικρός μας έχει αποκτήσει καλό πρόγραμμα, κάθε μέρα 5 παρά 10 (σήμερα έπεσε 5 και 10 ξενύχτια!) σαν να έχει ρολόι μέσα του πέφτει για ύπνο και 8 παρά 10 το πρωί ξυπνάει και να τύχει καμιά μέρα και ξυπνήσω πιο αργά με το που βλέπει ότι σηκώνομαι αρχίζει το κελάηδημα. Επίσης με έχει συνηθίσει που τον καθαρίζω και είναι πολύ ήσυχος, μόλις βάζω το χέρι μέσα ανάλογα με το τι θέλω να κάνω να καθαρίσω, να του βάλω τη μπανιέρα ή να του δώσω λιχουδιά ξέρει που να πάει. Μου κάνει εντύπωση που κάθε φορά που παίρνει τη λιχουδιά του μόλις τη πλησιάσει αφήνει πάντα ένα τσίου σαν να λέει ευχαριστώ πριν δαγκώσει. Τρελαίνεται για μπάνιο και συνήθως άμα ξεχαστώ να του βάλω τον καταλαβαίνω γιατί χοροπηδάει στο κάτω το κλαδί που του βάζω δίπλα την μπανιέρα κι αρχίσει απαιτητικό τσιρτσίρμα. Μια μέρα είχα δουλειά εκείνη την ώρα και επειδή με είδε μέσα και δεν του έβαζα την μπανιέρα πήγε και έχωσε το κεφάλι του στην ποτίστρα του ο μπαγάσας και γενικά κάνει πολλά νάζια. Πλέον έχουμε αποκτήσει ακόμα ένα πουλάκι, δεν τα έχω πολύ κοντά για να μη βλέπουν το ένα το άλλο αλλά όταν έρχεται η ώρα να τα καθαρίσω άμα πάρω τον άλλον πρώτο επειδή η θέση του είναι απέναντι από τον πάγκο πιάνει με το ένα πόδι το κάγκελο και αρχίζει να τσιρτσιριζει ενώ άμα πάρω πρώτα αυτόν δεν δίνει τόση σημασία.
Τον δεύτερο μικρό μας μας τον έδωσαν δώρο και είναι λίγο πιο άγριο και μικρούλι ακόμα, δε με έχει συνηθίσει αλλά όσο πάει φαίνεται να ταράζεται λιγότερο όταν έρχεται να καθαρισω το κλουβί ή να του αλλάξω νερό.