Ασθένειες Πτερόρροια σε καναρίνι επί επτά μήνες

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης koyritis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
φιλε μου το κοιταξα το καναρινι εκει που μου ειπες και δεν εχει κατι. Παντοσς σημερα ψηλο καλαιδησε.

Δεν μας διευκρίνισες, το πουλί είναι μέσα ή εξω; Υποθέτω ότι θα είναι μέσα για να έχει ακόμη πτερόροια. Μήπως το έχεις κοντά σε καλοριφέρ ή το βράδυ σκεπάζεις το κολουβί;

το πουλι ειναι εξω απο το πρωι μεχρι το βραδυ εκτος απο αυτες τις μερεσ που κανει κρυο καιειναι συνεχεια μεσα. Δεν ειναι κοντα σε καλοριφερ, εχει ελαχιστω φωσ, δεν τα σκεπαζω.

το μεσα εξω ειναι οτι χυροτερο μπωρεις να κανεις στο καναρινι, καλο ειναι αφου το εχεις εξω να το αφηνεις εξω συνεχεια δεν προκητε να παθει τυποτα και εγω τα δηκα μου εξω τα εχω συνεχεια

Πιστεύω ότι είναι κακό το μέσα έξω. Από ότι έχω διαβάσει σε διάφορα post πολλοί αφήνουν τα πουλιά σε χαμηλές θερμοκρασίες (-5) έξω, φυσικά με προστασία (σκεπασμένα, κατασκευές κτλ). Το ίδιο έκανα και εγώ μέχρι που αποφάσισα να τα έχω μέσα όλο τον χειμώνα. Με το που συνήθησαν τη θερμοκρασία δωματίου και μετά από τη χορήγηση πολυβιταμινών (όπως είπαν παραπάνω) η πτερόροια σταμάτησε.

δεν πρεπει να παρουν και αυτα τον αερα τους; δηλ. Για ολο αυτο ευθυνετε το μεσα εηω;

Σίγουρα. Πάντως να ξέρεις ότι αν αποφασίσεις να τα έχεις μέσα θα τα ξαναβγάλεις όταν η θερμοκρασία ανέβει τουλάχιστο στους 16 βαθμούς. Αν τα αφήσεις έξω θα πρέπει να είναι απάνεμα και σε πολύ κρύο ή το βράδυ να τα σκεπάζεις (πχ πετσέτα κουρελού) ή εναλλακτικά https://community.petbirds.gr/threads/Λάμπες-θερμότητας-για-καναρίνια.870/

ή λάμπα θερμότητας kiklos.info/shop6/

οποτε καλυτερα μεσα και να τα βγαλω την ανοιξη περιπου που θα ειναι καλυτερος ο καιρος. ευχαριστω και ελπιζω να στρωση ο μικρος μου

Μην ξεχάσεις πολυβιταμίνες. Αν συνεχίσει πάντως να μην κελαϊδάει ή η πτερόροια συνεχίσει ή δεις ματωμένα φτερά προτείνω να τον δει πτηνίατρος

Back