Ασθένειες Πυρωμένη κανάρα ρίχνει πούπουλα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης TheBigL
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

TheBigL

PB Member
Εγγραφή
10 Μαρ 2014
Μηνύματα
1.911
Πόλη
Αθήνα
Παιδιά καλησπέρα. Η μια θηλυκιά κανάρα που δεν μπήκε αναπαραγωγή και είναι ενός έτους μάλλον είναι πυρωμένη και μαδιέται αρκετά. Ειδικά τις τελευταίες 2 βδομάδες που βγήκε στη βεράντα και ένας αρσενικός ο οποίος δεν ζευγάρωσε μάλλον πύρωσε περισσότερο. Τα πιο πολλά πούπουλα τα έχει μαδήσει από τα πόδια.Φαίνοντε απογυμνωμένα και τα δυο πόδια και λίγο στην ουρά έχει χάσει.
Θα δοκιμάσω να βάλω χαρτοπετσέτα βρεγμένη μήπως υπάρχει καμιά κόκκινη ψείρα αν και νομίζω το κάνει λόγω πυρώματος.
Τί διατροφή να της κάνω;Να αλλάξει περιβάλλον δύσκολο γιατί θα πρέπει να μπει εντός σπιτιού και ίσως χειροτερέψουν τα πράγματα από πλευράς στρες και πτερρόροιας.
 
αν τα βγαζει μονη της δεν ειναι φυσιολογικο, αν πεφτουν απο τη κοιλια και κατω ειναι φυσιολογικο ως ενα σημειο γιατι ετοιμαζει το σωμα για το κλωσσημα. Την εχεις δει να τα βγαζει μονη της;
 
Φωτογραφία αύριο παιδιά. Μόλις είδα αυγό στον πάτο του κλουβιού.
 
Φωτογραφία αύριο παιδιά. Μόλις είδα αυγό στον πάτο του κλουβιού.
Υπάρχει φωλιά και το αυγό είναι κάτω;
Είναι σπασμένο ή κανονικό?
Η εικόνα της κανάρας ποια είναι;
Υπάρχει ασβέστιο στο νερό της;
 
Φωλιά δεν υπάρχει οπότε είναι στον πάτο το αυγό σπασμένο. Έτσι κι αλλιώς δεν θα μπει στην αναπαραγωγή. Να βάλω έστω τώρα φωλιά;
Ούτε ασβέστιο στο νερό της έχω βάλει.
 
Από τί άλλο θα μπορούσε να μαδιέται; Κόκκινη ψείρα;
 
Ξύνεται αλλά τις περισσότερες φορές απλά μασάει τα φτερά όσο μπορώ να δω γιατί είναι σε εξωτερικό χώρο.Αν είχε αυτή όμως δεν θα είχε και ο αρσενικός που είναι στον από κάτω όροφο;
 
Την εχεις δει να τα βγαζει μονη της;
Ναι μόνη της τα βγάζει αφού την βλέπω με πούπουλα στο στόμα συχνά. Έβαλα νήμα και φωλιά αλλά πιο πολύ έπαιζε παρά έστρωνε φωλιά. Δυστηχώς αύριο το πρωί θα λείπω για δουλειά να δω αν θα κάνει άλλο αυγό και πού θα το κάνει. Ελπίζω να μαδιέται λόγο πυρώματος και να μην υπάρχουνε ψείρες ή ακάρεα τραχείας κτλ.
 
Έχω απορία να δω πού θα κάνει το αυγό αύριο. Σήμερα κακώς της έδωσα λίγο αυγό αλλά με το σκεπτικό μόνο να φάει και λίγο τσόφλι για ασβέστιο. Σίγουρα θα ήτανε κακό στο ότι θα την πυρώσει αλλά είναι ήδη πυρωμένη. Τουλάχιστον εμένα αυτό μου δείχνει. Τί να πω; Αν είναι ψείρες ή ακάρεα τραχείας ή κάτι τέτοιο την πατήσαμε άσχημα.
 
Υγρό ασβέστιο... άμεσα.
Το πρωί πριν ξυπνήσουν τα πουλιά θα φύγω για δουλειά οπότε υγρό ασβέστιο δεν ξέρω αν θα προλάβω να δώσω.
Ή θα πρέπει να έρθει ο αδερφός μου να δώσει κατά τις 8 το πρωί ή να δώσω εγώ στις 5 όπου το πουλί θα κοιμάται και λογικά θα ξυπνήσει. Μάλλον το 2ο λέω να κάνω γιατί μέχρι τις 8 λογικά θα έχει κάνει το αυγό.
Εκεί που δεν έτρωγε σουπιοκόκκαλο ξαφνικά σε λίγες μέρες έχει φάει το μισό.
 
Back
Top