Ασθένειες Πυρωμένη κανάρα ρίχνει πούπουλα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης TheBigL
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Τώρα δύσκολο Γιάννη. Θα το βάλω στις 5 το πρωί να έχω το κεφάλι μου ήσυχο στη δουλειά.Ίσως περάσω κάποια στιγμή το πρωί να ρίξω μια ματιά.
 
Οκ .. αρκεί να μην το ξεχάσεις.
Όταν ξυπνήσει να υπάρχει το ασβέστιο στην ποτίστρα.
Μόλις ξυπνήσουν πίνουν νερό...
 
Ναι Γιάννη.Απλά θα τα ξυπνήσω λίγο νωρίτερα αλλά τί να κάνεις; Ας ελπίσουμε να πάει καλά. Σκεφτόμουνα και για καμιά πολυβιταμίνη αλλά φοβάμαι μήπως πυρώσει χειρότερα.
 
Έβαλα υγρό ασβέστιο το πρωί στις 5. Πετάχτηκα στο σπίτι κατά τις 7 αλλά αυγό δεν είδα ούτε στη φωλιά ούτε στον πάτο. Τώρα θα πάω στις 13:30 σπίτι. Δυστηχώς δεν μπορώ να το σκάω συνέχεια από τη δουλειά. Θα εκτεθούμε :)
Έχω κάνει ένα λαθάκι με τη φωλιά. Δεν έραψα την τσόχα και επειδή την πειράζει η μισή είναι εκτός. Οπότε ίσως δεν της εμπνέει σιγουριά το σημείο. Θα δούμε.
 
Αφού στις 7 ήταν καλά δεν νομίζω να έχει πρόβλημα. Αλλά το αυγό μπορεί να βγει και στις 8 και στις 8μιση!
 
Η άλλη η κανάρα στις 06:30 με 07 το είχε κάνει αλλά δεν είναι στάνταρ αυτά όντως. Γενικά σαν εικόνα η κανάρα δείχνει χάλια λόγο ξεπουπουλιάσματος αλλά σαν συμπεριφορά μια χαρά τβν βλέπω ζωηρή.
 
Δυστηχώς αυγό δεν έκανε σήμερα αλλά ούτε και φωλιά έστρωσε. ☹Άλλαξα θέση στη φωλιά μπας και...
 
Για το αυγό μην αγχωνεσαι και αύριο μέρα είναι. Ακόμα βγάζει τα πούπουλα της; Αν ναι, δώσε λίγο βαμβάκι και ας φωνάζει ο Γιάννης @misalouris .;
 
Έχει και βαμβάκι μέσα το νήμα που της έχω δώσει. Πετάει την τσόχα κάτω τα νήματα κάτω. Πρέπει να ράψω την τσόχα μπας και φιλοτιμηθεί και τα κάνει εκεί αν κάνει άλλα.
 
Δυστηχώς αυγό δεν έκανε σήμερα αλλά ούτε και φωλιά έστρωσε. ☹Άλλαξα θέση στη φωλιά μπας και...
Λάμπρο φωλιά θα χτίσει μόνο όταν πρέπει.
Οι παραξενιές για τη θέση και το είδος της φωλιάς ακολουθούν...
δώσε λίγο βαμβάκι και ας φωνάζει ο Γιάννης @misalouris .;
Για αυτό σας αγαπάω. Γιατί ανέχεστε την γκρίνια μου...
 
Λάμπρο από την στιγμή που δεν την ζευγάρωσες και δεν θέλεις να πυρώσει δεν βάζεις φωλιές και νήματα στο κλουβί ακολουθώντας μια συντηρητική διατροφή βασιζόμενη κυρίως σε σπόρους και πρασινάδες. Δεν χάλασε και ο κόσμος αν πετάξει και κανένα άσπορο αυγό. Απλά φρόντισε για όσο καιρό κάνει άσπορα, να τις βάζεις λίγο ασβέστιο στο νεράκι για να αναπληρώσει τα αποθέματά της.

υ. Γ. Όπως σου έχω πει και στο παρελθόν χαλάρωσε λίγο και μην σκέφτεσαι ότι τα καναρίνια σου διαρκώς νοσούν από κάτι.
 
Ναι αλλά καλύτερα δεν είναι να ασχοληθεί με τη φωλιά παρά να ξεπουπουλιάζεται;
 
Ναι αλλά καλύτερα δεν είναι να ασχοληθεί με τη φωλιά παρά να ξεπουπουλιάζεται;

Δεν θα μαδηθεί και ολόκληρη. Το πολύ να τσαλακώσει λίγο την ουρά της. Μην αγχώνεσαι.
 
υ. Γ. Όπως σου έχω πει και στο παρελθόν χαλάρωσε λίγο και μην σκέφτεσαι ότι τα καναρίνια σου διαρκώς νοσούν από κάτι.
Αυτό είναι όλο κι όλο το μυστικό.
Σταματήστε να παρομοιάζεται τα συμπτώματα σοβαρών ασθενειών μ' αυτά που βλέπετε στα πουλιά σας και κυρίως τα φάρμακα που συνοδεύουν αυτές τις "διαγνώσεις".

Δεν θα μαδηθεί και ολόκληρη. Το πολύ να τσαλακώσει λίγο την ουρά της. Μην αγχώνεσαι.
Που έτσι κι αλλιώς θα "τσαλακωθεί" σύντομα.
 
Παιδιά αν δείτε το πόδι της το έχει μαδήσει αρκετά. Και στην κοιλιά επίσης. Θα δούμε δεν είπα ότι είναι άρρωστη απλά ρωτάω να δω αν είναι λόγω πυρώματος φυσιολογικό να μαδηθεί έτσι ή μήπως είναι από κόκκινη ψείρα.
 
.. Βρε Λάμπρο, αν είναι τόσο πυρωμένη, βάλε την να ζευγαρώσεικαι αν μετά δεν μπορείς(για τους χ - ψ δικούς σου λόγους να τα κρατήσεις όλα), κάνε την καλή πράξη και δώρισε τα..ή δώστα σε όποιον ενδιαφέρεται σε μια λογική τιμη!
πολλοί θα ενδιαφερθούν, πιστεύω..
(μια γνώμη καταθέτω και γω, μη με παρεξηγήσεις)
 
Δεν σε παρεξηγώ Δημήτρη.Αλλά δεν ξέρω γιατί μαδιέται. Τώρα να την βάλω για αναπαραγωγή δεν γίνεται.Άσε που αν παίζει κόκκινη ψείρα ή ψείρα θα κολλήσει και τον αρσενικό ή αν έχει κάτι άλλο. Το πουλί είναι ζωηρό κινητικό αλλά δεν ξέρω...
 
Back
Top