Φροντίδα Πως είναι η καθημερινότητα με τους παπαγάλους μας;

Όπως ακριβώς το είπες Στυλιανή! Ένας μικρός και ναζιάρικος μπέμπης! Του αρέσει όμως να είναι μέσα σε όλα και πρώτος πρώτος! 😀 πρέπει να'ναι πολύ γλύκας! Δως του ένα πεταχτό φιλάκι απο μένα μόλις ξυπνήσει ε;
 
Φοβερός ο συνονόματος! Να είστε καλά να τον χαίρεστε και ελπίζω και ο δικός μου να του μοιάσει!
 
Φιλε δημητρη καλημερα και χρονια πολλα
ολα αυτα που περιγραφεις ακουγονται τοσο ωραια και μας κανουν τουλαχιστον εμας τους..ζακοπαθεις.. Να χαμογελαμε
το μονο που θαθελα να σου πω να προσεξεις ειναι το θεμα της κοινωνικοποιησης του παπαγαλου σου.. Μηπως θαπρεπε να προσπαθησεις να συνηθησει και αλλους ανθρωπους.. Δε ξερεις πως τα φερνει η ζωη και αν καποτε αναγκαστεις να τον αφησεις για λιγο η πολυ(ευχομαι ποτε)
σκεψου τη δυστυχια που θα νοιωθει αν δεν εχει μαθει να ειναι φιλικος και
με αλλους..
στο σπιτι ζουμε τρεις ανθρωποι... Εγω η θεια μου και ο ανιψιος μου... Ο παπαγαλος βρισκετε ολοι μερα με τη θεια μου (συνταξιουχος) οπου δεν σταματα να του μιλαει να του δινει φρουτα και λιχουδιες... Του μιλαει γλικα απαλα και δεν τον εχει τρομαξει η φοβεισει με αλλο τροπο... Παρολα αυτα δεν την θελει, ακομα τον τελευταιο καιρο δεν παιρνει πολλα πραγματα απο το χερι της ενω αν του το δωσω εγω το περνει... Τομονο που κανει ο παπαγαλος ειναι να ανεβενει στο χερι της οταν ανοιγει την πορτα για να τον βγαλει... Παντα ομως οταν βρισκομε στο σπιτι γιατι μετα δεν μπορει να τον βαλει μεσα.. Σχεδον τα ιδια κανει και στον ανιψιο μου μονο που σε αυτον πεταει και ανεβενει απανο του αλλα για να τον τσιμπισει (μαλλον για παιχνιδι το κανει)
παντος οσο μεγαλονε τοσο περισοτερο δενοταν με εμενα περισοτερο... Παρολο που προσπαθω να του κανουν τα χατηρια οι αλλοι για να κοινωνικοποιηθει.

εχω διαβασει γιαυτο το ειδος αρκετα... Οι περισοτεροι εδιναν σαν ενα απο τα κυρια χαρακτιριστικα του το δεσιμο με ενα μελος της οικογενειας.Αρα το εχει στο αιμα του. Προσπαθειες κανω καθημερινα. Για κοινωνικοποιηση.
 
Αν και ο πιο κατάλληλος να μιλήσει για αυτό το θέμα είναι η μαμά μου, ωστόσο θα το κάνω εγώ μιας και δεν έχει ιδέα από υπολογιστές 😛 (και το λέω αυτό γιατί, η Λόρα μας συμπαθεί όλους, αλλά η μαμά μου είναι η αδυναμία της)
Επειδή η μαμά μου ξυπνάει πρώτη ξυπνάει και η Λόρα. Συνήθως περνάει την νύχτα στο δωμάτιό της, οπότε όταν η μαμά μου ανοίγει την πόρτα της σφυρίζει και της λέει καλημέρα! Το πρωί ασχολούνται λίγο οι δικοί μου πριν πάνε στην δουλειά, και μετά μέχρι τις 2 το μεσημέρι είναι μόνη της. Στις 2 καταλαβαίνει ότι έρχεται η μαμά μου πριν ακόμα φτάσει στο σπίτι... Οπότε και αρχίζει τις φωνές και τα ουρλιαχτά (κάτι που μας ενοχλεί αφάνταστα και όσο περνάνε τα χρόνια χειροτερεύει...) Την φέρνουμε στο σαλόνι με το κλουβί (έχει ροδάκια) και την βγάζουμε λίγο να κάνει την βόλτα της. Γυρνάει όλο το σπίτι πεζή, λέει και 5-10 βλακείες :D "είσαι βλάκας, έλα ρε, παπαγάλε, καλημέρα" κλπ κλπ και μετά μέσα για φαί! Μετά αρχίζουν πάλι τα ουρλιαχτά, μιας και δεν ασχολούμαστε μαζί της, οπότε και πάει σφεντόνα στο δωμάτιο της. Το απόγευμα συνήθως πάμε δουλειά πάλι, οπότε μένει για λίγες ώρες μόνη της, όχι πάντα όμως γιατί 4 στις 5 φορές είναι ο πατέρας μου σπίτι. Όταν λείπει η μαμά μου δεν ουρλιάζει ποτέ, αλλά την καταλαβαίνεις ότι είναι μελαγχολική. Το βράδυ την έχουμε στο σαλόνι, μαζί μας και ησυχάζει (ευτυχώς...) βλέποντας "Πάμε πακέτο" ή "Ζούγκλα" ή "Φως στο τούνελ" με τους δικούς μου 😛 Και μετά στο δωμάτιο της για ύπνο :D (Την έχουμε πάντα στο δωμάτιο, όταν λείπουμε ή κοιμόμαστε, γιατί έχουμε και γατιά στον κάτω όροφο...)
 
Φιλε δημητρη καλημερα και χρονια πολλα
ολα αυτα που περιγραφεις ακουγονται τοσο ωραια και μας κανουν τουλαχιστον εμας τους..ζακοπαθεις.. Να χαμογελαμε
το μονο που θαθελα να σου πω να προσεξεις ειναι το θεμα της κοινωνικοποιησης του παπαγαλου σου.. Μηπως θαπρεπε να προσπαθησεις να συνηθησει και αλλους ανθρωπους.. Δε ξερεις πως τα φερνει η ζωη και αν καποτε αναγκαστεις να τον αφησεις για λιγο η πολυ(ευχομαι ποτε)
σκεψου τη δυστυχια που θα νοιωθει αν δεν εχει μαθει να ειναι φιλικος και
με αλλους..

Αν και νομιζω ειμαι offtopic, θα ηθελα να πω ορισμενα πραγματα μιας και το θεμα αναφερθηκε.
Οντας και γω Ζακοπαθουσα εχω να προσθεσω τα εξης...
Με την δικη μας την Ζακο ασχολουμαστε μονο εγω και η μητερα μου, και ιδιαιτερα εγω. Εγω την αλλαζω και την ταιζω και τις φτιαχνω παιχνιδια και κουτια για να ξεσκιζει (το αγαπημενο της χομπυ), προσπαθω να την κανω να της αρεσει το μπανιο(για να μην την ψεκαζω πια) αλλα και μουσικη της βαζω και τα παντα για να την κανω ευτυχισμενη. Αλλα η μητερα μου επισης ασχολειτο μαζι της οσο ημουνα μικρη (την εχουμε 25 χρονια). Συνεπως η προσπαθεια κοινωνικοποιησης της εχει γινει. Απο την αλλη ο πατερας μου σπανια ασχολειται μαζι της, δεν την εχει ταισει σχεδον ποτε και ποσο μαλλον να εχει καθαρισει ποτε τις τεραστιες κουτσουλιες της!
Παρα ταυτα, εμενα και την μητερα μου μας αφηνει να την χαιδεψουμε για λιγα δευτερολεπτα κ μετα θελει να την αφησουμε ησυχη, μας τσιμπαει με την πρωτη ευκαιρια, μας επιτιθεται οταν περναμε διπλα απο το κλουβι της (μιας και ειναι παντα ανοιχτο) και οταν περπαταει στο πατωμα κυνηγαει τα ποδια μας για να τα τσιμπησει παλι. Στον πατερα μου εχει τεραστια αδυναμια, δεν τον εχει τσιμπησει ποτε, του δινει φιλακια, τον χαιδευει με το ραμφος της (ακομα και τις βλεφαριδες του!) και καθεται στην αγκαλια του σαν κοτουλα! Το μεγαλο μου παραπονο ειναι οτι δεν καταφερα να χαιδεψω ποτε κανονικα τον παπαγαλο που φροντιζω πλεον αποκλειστικα αλλα σταματησα να το παιρνω προσωπικα (το κλειδι της ευτυχιας για μας τους αγνοημενους απο τους παπαγαλους μας). Να τονισω οτι οταν την πηραμε δεν ηταν μωρο (ωστε να δικαιολογειται ιδιαιτερη αδυναμια λογω μικρης ηλικιας) αλλα ηδη ενηλικη και απο την πρωτη στιγμη αγαπησε τον πατερα μου και εχει μια ιδιαιτερη αδυναμια στους αντρες. Φυσικα και καθε πουλακι ειναι διαφορετικο, του κυριου Πετρου Γαλλεου για παραδειγμα ειναι φιλικο με ολους. Αλλα απο προσωπικη εμπειρια, κ απο αλλες διηγησεις ζακοπαθοντων εχω δει εντονα την ταση τους να δενονται με ενα ατομο, και οχι απαραιτητα μ'αυτον/ην που τα φροντιζει, ανεξαρτητως κοινονικοποιησης.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
καθε παπαγαλος ειναι μια ξεχωριστη προσωπικοτητα
αβυσος η ψυχη ενος ζακο αλλα αυτη η προσπαθεια που λες
πως εχει γινει εχει μεγαλο νοημα.. Ο παπαγαλος σας μπορει και με σας να ζησει αν τυχον λειψει για λιγο ο πατερας σου.. Αυτο ειναι το νοημα
του να φροντιζουν τον παπαγαλο πολλοι..
 
Εγω εχω 2 κοκατιλ. τα πηρα σε ηλικια 3 ετων το εινα και 1 το αλλο.
Το προι 7:00 ξυπνανε μαζι με μενα και το ξυπνητηρι μου το οποιο το εχω βαλει να παιζει μουσικη(αντι του γνωστου σπαστικου ηχου). Τα κοιταζω, τα μιλαω αν χρειαστει τους βαζω νερο. Μετα φευγω για δουλεια γυριζω κατα τισ 17:00. τους σφυριζω τους μιλαω, τα καθαριζω-βαζω φαγητο-νερο και οτι χρειαζονται και αφινω την πορτα τους ανοιχτη να βγουν να κανουν οτι θελουν. Μετα ξαπλωνω λιγο να ξεκουραστω και κατα τις 20:00 τους σφυριζω και τους μιλαω. Γενικα δε με εχουν μαθει παρολου που τα εχω 4-5 μηνες. Δεν ερχονται κοντα μου για παιχνιδια και με το ζορι αν θα εχω τροφη στο χερι να ερθει το ενα απο αυτα να φαει. Πανω μου δεν εχουν ερθει ποτε. (δεν τα εχω αγγιξει ποτε να φανταστειτε οσο και να θελω φυσικα και δε το κανω για να μην τα στρεσαρω)τους εχω φτιαξει σταντ απο δεντρο με κλαρακια στο οποιο δεν πανε. μονο πανω στο κλουβι τους πανε και στην πορτα του κλουβιου που γινετε μπαλκονακι. Για υπνο τα βαζω κατα τις12 το βραδυ χωρις πετσετα. Το σπιτι ειναι γκαρσονιερα και εχουν επαφη μονο με μενα(μενω μονος) καθε μερα εκτος απο μερικα ΣΚ που παω στην μανα μου. τους εχω παρει παιχνιδια με πλαστικους κρικους, σχινια με καμπανακια και ξυλακια και μια ξυλινη σκαλιτσα που ενωνει το σταντ με το κλουβι τους(μπορει να θελησουν καποια στιγμη να πανε στο σταντ ειτε πετωντας, ειτε... Περπατοντας απο την σκαλιτσα χεχε)
Οτι αλλο εχετε να προσθεσετε σε αυτα που κανω θα ειναι καλο για μενα γιατι ειναι αρχαριος και δε ξερω πολλα πραγματα για τα πουλακια μου. Τα πηρα απο αγγελια οχι απο πετσοπ και τους παρεχω τα παντα οσο μπορω. (Μοναδικο παραπονο: Δεν ερχοντε καθολου κοντα μου.)
 
καθε παπαγαλος ειναι μια ξεχωριστη προσωπικοτητα
αβυσος η ψυχη ενος ζακο αλλα αυτη η προσπαθεια που λες
πως εχει γινει εχει μεγαλο νοημα.. Ο παπαγαλος σας μπορει και με σας να ζησει αν τυχον λειψει για λιγο ο πατερας σου.. Αυτο ειναι το νοημα
του να φροντιζουν τον παπαγαλο πολλοι..

Eχεις δικιο σχετικα μ'αυτο. Βλεπω και καποια σημαντικα δειγματα "συμπαθειας", παραδειγμα οταν δε με βλεπει με φωναζει με το ονομα μου και οταν ηταν αρρωστη προσφατα η πρωτη λεξη που ειπε ηταν παλι το ονομα μου(κ ξερει σε ποιον απευθυνεται), επειδη μαλλον ημουν διπλα της συνεχεια. Παρα ταυτα οκ, ναι μπορει να ζησει με μας αλλα "ζει" πραγματικα βλεποντας τον πατερα μου. Ειναι τοσο αδικο 😡
 
Έχει δίκιο ο Θοδωρής, κάθε πουλί έχει ξεχωριστή προσωπικότητα και χαρακτήρα. Η δικιά μας ζει 27 χρόνια μαζί μας, και σε όλους επιτρέπει να την χαϊδέψουν, αλλά όχι και συνέχεια! Και στον καθένα φυσικά έχει διαφορετική συμπεριφορά! Με την μητέρα μου γίνεται λιώμα, με τον πατέρα μου σχεδόν τα ίδια. Με εμένα εντάξει, μια συμπάθεια και μια αγάπη την δείχνει, δε λέω... Κάθεται να την χαϊδέψω αλλά όχι όπως η μητέρα μου και ο πατέρας μου. Και τα αδέρφια μου το ίδιο. Αλλά, ενώ και στον πατέρα μου κάθεται κ δείχνει αγάπη όπως στη μάνα μου, μόνο όταν λείπει η μητέρα μου πραγματικά μελαγχολεί!
 
καποια απο τα λεγομενα σας που διαβασα με αφησαν αφωνο. Δεν μπορω να πιστεψω οτι θα εισπραξω τετοια συμπεριφορα και τετοια ευχαριστηση - χαρα απο τον δικο μου παπαγαλο. Δεν μπορω να το φανταστω καν.
ας δω τα μισα απο αυτα που λετε και ευτυχισμενος θα ειμαι. (τα μισα απο αυτα που λετε ολοι μαζι)
:)

ειλικρινα δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφικτο να γινει αυτο αλλα μπραβο σε εσας και στα πουλια σας.
ισως καποια στιγμη να γραψω κ εγω κατι εδω για τον δικο μου παπαγαλο.
 
Διάβασα τα άρθρα σας για την καθημερινότητα σας με τον παπαγάλο σας με μεγάλο ενδιαφέρον! Έχω ένα παροτλετ 3 μηνών κάθε μέρα είναι έξω όλους το απόγευμα παίζει στο πάρκο που του έφτιαξε η κόρη μου αλλά δεν μπορούμε με τίποτα να τον βάλουμε στο κλουβί για ύπνο! Επίσης Θα ήθελα να μου πείτε,Όταν πάτε κάποια επίσκεψη πως το μεταφέρετε και αν το αφήνετε ελεύθερο. Εκεί που πάτε! ΣΑΣ ευχαριστώ προκαταβολικά!
 
Διάβασα τα άρθρα σας για την καθημερινότητα σας με τον παπαγάλο σας με μεγάλο ενδιαφέρον! Έχω ένα παροτλετ 3 μηνών κάθε μέρα είναι έξω όλους το απόγευμα παίζει στο πάρκο που του έφτιαξε η κόρη μου αλλά δεν μπορούμε με τίποτα να τον βάλουμε στο κλουβί για ύπνο! Επίσης Θα ήθελα να μου πείτε,Όταν πάτε κάποια επίσκεψη πως το μεταφέρετε και αν το αφήνετε ελεύθερο. Εκεί που πάτε! ΣΑΣ ευχαριστώ προκαταβολικά!
καταρχην θα πρεπει να του εχετε ωραριο στο ποτε βγαινει! αν ειναι ολη μερα εξω ειναι λογικο να μη θελει να μπει στο κλουβι του! Οταν παμε επισεκψη καπου τα πουλια τα αφηνουμε σπιτι στο κλουβι τους δε τα παιρνουμε μαζι μας!
 
δεν μπορούμε με τίποτα να τον βάλουμε στο κλουβί για ύπνο
Ομοιοπαθής... Πριν τις 9.30 - 10 δεν κοιμάται με τίποτα (ακόμα και όταν άλλαξε η ώρα)...
Όταν πάτε κάποια επίσκεψη πως το μεταφέρετε και αν το αφήνετε ελεύθερο. Εκεί που πάτε!
Επίσκεψη εννοείς να πας κάπου σε άλλο σπίτι για μερικές ώρες ή διακοπές κτλ; Γιατί στην 1η περίπτωση να θέλεις να το πάρεις μαζί σου; Ταλαιπωρείται χωρίς λόγο.
 
καταρχην θα πρεπει να του εχετε ωραριο στο ποτε βγαινει! αν ειναι ολη μερα εξω ειναι λογικο να μη θελει να μπει στο κλουβι του! Οταν παμε επισεκψη καπου τα πουλια τα αφηνουμε σπιτι στο κλουβι τους δε τα παιρνουμε μαζι μας!
Έχετε να μου προτείνετε τρόπους για να το βάζω ευκολότερα στο κλουβί;
 
Έχετε να μου προτείνετε τρόπους για να το βάζω ευκολότερα στο κλουβί;

Δελεάζεται με κάποια τροφή; Αν ναι να την χρησιμοποιείτε μόνο γι'αυτό το σκοπό. Καλό είναι να μην τον αφήνεται για πάνω απο 1-2 ώρες έξω συνεχόμενα. Έχει παιχνίδια στο κλουβί του;
 
Δελεάζεται με κάποια τροφή; Αν ναι να την χρησιμοποιείτε μόνο γι'αυτό το σκοπό. Καλό είναι να μην τον αφήνεται για πάνω απο 1-2 ώρες έξω συνεχόμενα. Έχει παιχνίδια στο κλουβί του;
Έχει παιγνίδια στο κλουβί του, βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο σαλόνι αλλά όταν μπαίνει με το ζόρι πάντα μετα κάνει γλύκες για να τον λυπηθουμε! Μάλλον έχεις δίκιο θα του δίνω. Κεχρι όταν θα μπαίνει η θα τον μπερδεψω ; Και λέω θα τον μπερδεψω γιατί κατά την εκπαίδευση του τον επιβραβευβουμε κεχρι!
[automerge]1551040354[/automerge]
Έχει παιγνίδια στο κλουβί του, βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο σαλόνι αλλά όταν μπαίνει με το ζόρι πάντα μετα κάνει γλύκες για να τον λυπηθουμε! Μάλλον έχεις δίκιο θα του δίνω. Κεχρι όταν θα μπαίνει η θα τον μπερδεψω ; Και λέω θα τον μπερδεψω γιατί κατά την εκπαίδευση του τον επιβραβευβουμε κεχρι!
Ο River είναι έξω από της 2μμ μέχρι8μμ δεν κάνει;
 
Back
Top