Αναπαραγωγή Πως θα ζευγαρώσω κανάρα με καρδερίνα;

Mikrosektrofeas

PB New Member
Εγγραφή
11 Απρ 2008
Μηνύματα
55
Πόλη
Θεσσαλονίκη
γεια σας φιλοι μου! Θα ηθελα να μου πειτε πως θα ζευγαρωσω καναρα με καρδερινα.η καρδερινα μου ειναι εξαρα και εχει κατασπρη μυτη και ποδια σε σχεση με τις αλλες εινα πυρωμενη; Πως μπορω να την πυρωσω περισσοτερο;και αν ξερετε και αλλα μυστικα για το ζευγαρωμα αυτο! 🙂



φιλικα
κωστας
 
Κάνε μια περιήγηση στο Αναπαραγωγή - Νεοσσοί, Ιθαγενών Πουλιών και Υβριδίων (σε όλες τις σελίδες του) και θα βρεις αρκετά θέματα, όμοια με το δικό σου. Διάβασε με προσοχή αυτά που έχουν γραφεί και αν σου έχουν μείνει κάποιες συγκεκριμένες απορίες, γύρισε πάλι πίσω σε αυτό το θέμα για να ρωτήσεις :)
 
Φίλε mikreektrofea γεια σου. Κατ αρχήν εάν θέλεις να ζευγαρώσεις φέτος έχεις αργήσει διότι πλέον βρισκόμαστε ήδη στην αναπαραγωγική περίοδο. Εάν πας τώρα ν αγοράσεις κανάρα θα βρεις πλέον αυτές που δεν τις επέλεξε κανείς από το νοέμβριο και μετά. Οπότε ότι θα σου πω θα είναι για την επόμενη αναπαραγωγική περίοδο. Για μένα μία αναπαραγωγική περίοδος αρχίζει με το τέλος της προηγούμενης Άρα από το Σεπτέμβριο-Οκτώβριο πρέπει να ξεκινήσεις την έρευνα αγορας θηλυκής κανάρας. Όσον αφορά την καρδερίνα σου και εφόσον τη θεωρείς καλό πουλί θα πρέπει να την προσέξεις σαν τα ματια σου. Για καναρα λοιπόν, αφού απ ότι κατάλαβα προσπαθείς πρώτη φορά, θα πρέπει να διαλέξεις μία σκουρόχρωμη (πρασινοκίτρινη) εδώ στη Μακεδονία τις λέμε ντόπιες. Θα κοιτάξεις να είναι πουλάκι απειρο χρονιάρικο με σπαθάτο παράστημα.Αφού λοιπόν βρεις αυτό που πρέπει ξεκινάς κατά τις αρχές Δεκεμβρίου. Θα αγοράσεις μία κλασσική ζευγαρώστρα με χώρισμα και θα βάλεις στο ένα μέρος την καρδερίνα και στο άλλο την κανάρα. Τις ταίζεις κανονικά με τις τροφές τους. Θα πρέπει να προσέξεις το μαύρο στη μύτη της καρδερίνας πόσο μέγεθος έχει. Δεν είναι σε όλες το ίδιο. Όταν δεις αυτό το μαύρο να αρχίσει να μικραίνει τότε σημαίνει ότι η καρδερίνα σου αρχίζει να πυρώνει.Αυτό συνήθως θα το δεις από τις 20-25 ΦΡεβρουαρίου και μετά. Μόλις δεις το ράμφος της καρδερίνας σου σιγά-σιγά να ασπρίζει βγάζεις το χώρισμα και αρχίζεις να δίνεις στο ζευγάρι τροφή για αναπαραγωγή. (Ετσι τη ζητάς υπάρχουν πολλές)Στα 3 κιλά αυτής της τροφής βάλε μισό κιλό σινάπι (θα το βρεις σε καταστημα με μπαχαρικά)Τόποθετείς μέσα και 2 εσωτερικές φωλιές (μ'ια σε κάθε πλευρά) υλικό φωλιάς και περιμένεις. Σημαντικό είναι στο νερ'ο τους να προσθέτεις βιταμίνη Ε(πωλείται στα πετ). Επίσης σχεδόν καθημερινά καλά βρασμένο αυγό και 'οχι αυγοτροφή(τη δεύτερη μέρα το πετάς γιατί χαλάει και υπάρχει κίνδυνος δηλητηρίασης-θανάτου)διότι χωρίς αυγό βρασμένο αναπαραγωγή δεν υπάρχει.Αν όλα πάνε καλά αρχές Απριλίου θα χαίρεσαι τα πρώτα σου καρδερινοκάναρα.Αν πάλι όλα τα παραπάνω προλαβαίνεις να τα κάνεις και φέτος ξεκίνα το πολύ πολύ να προλάβεις μία μπορεί και 2 γέννες. Ότι θέλεις είμαι στη διάθεση σου.
 
Έχω μερικές ερωτήσεις για τον Κώστα.
Μήπως 20-25 Φεβρουαρίου είναι λίγο νωρίς για πύρωμα καρδερίνας υπό φυσιολογικές συνθήκες;
Η κανάρα εκείνη την εποχή είναι "συνήθως" ήδη πυρωμένη.
Δεν παίζουν καθόλου ρόλο και οι χειρισμοί όσον αφορά και αυτήν;
Δεν υπάρχει κίνδυνος επιθετικότητας ή άλλης παρενέργειας με την ταυτόχρονη χρήση "πυρωτικού" μείγματος,έξτρα βιταμίνης Ε και σχεδόν καθημερινής χορήγησης αυγού;
Γιατί μόνο αυγό και όχι αυγοτροφής ή και αυγοτροφής;
Το αυγό έχω την εντύπωση ότι θέλει πέταμα μετά από λίγες ώρες, σωστό ή λάθος;
Θέλεις να μας πεις περισσότερες λεπτομέρειες για το σινάπι και τα θαυματουργά του αποτελέσματα;
 
Εμένα η καρδερίνα μου τότε πυρρώνει. Βοηθάει στη φωλιά ταίζει την κανάρα μέχρι και τα μικρά ταίζει αν την αφήσω μέσα αλλά δεν την αφήνω. Τώρα για το σινάπι μου το είχε πει κάποτε ένας παππούς και το εφαρμόζω κι έγώ. Όσο για το αυγό τη δεύτερη μέρα το πετάω και μέχρι τώρα δεν έχω χάσει πουλί από αυτό.Αντίθετα έχω χάσει πουλιά που δεν τα έδωσα ποτέ αυγό και τα έδινα μόνο αυγοτροφή. Ευχαριστώ.
 
Επίσης Ανδρέα να σου πω ότι έχω κανάρα που ακόμη δεν πύρρωσε.Άρα δεν μπορείς να λες ότι όλες οι κανάρες εκείνη την εποχή είναι πυρωμμένες. Το μυστικό της αναπαραγωγής ξέρεις ποιο είναι;Να πετύχεις το ζευγάρι να είναι πυρρωμένο την ίδια περίοδο. Όμως ποιος το καταφέρνει αυτό ακριβώς; Όλες οι ημερομηνίες είναι υποκειμενικές και κατά προσεγγιση. Εγώ λοιπόν στο mikroekrofea είπα την προσωπική μου εμπειρεια.Αν θ'έλεις πες μας κι εσύ την δική σου.
 
Εγώ ρώτησα με τις καλύτερες των προθέσεων μπας και βοηθηθώ για το μέλλον.
Για την ώρα θα μείνω σε αυτά που με συμβούλευσαν κάποιοι άλλοι από εδώ μέσα!
Πράγματα που μου τα τεκμηρίωσαν με στοιχεία και με το ανάλογο "φιλτράρισμα" τα δέχτηκα ως έγκυρα.
Οι δικές σου υποδείξεις που αφορούν την εξαίρεση (καρδερίνα σου) και όχι τον κανόνα, τα ρίσκα σου (αυγό στην διάθεση του πουλιού ολόκληρο 24ωρο) και την απαξίωση σε ένα σκεύασμα που έχει θρέψει γιαβριά και γιαβριά (αυγοτροφή) δεν με αφορούν.
Να είσαι καλά για την προσπάθεια.
Ίσως κάποιος λιγότερο κακεντρεχής από εμένα την εκλάβει ως χρήσιμη.

ΥΓ. Μην θεωρηθεί και πάλι ως προσωπική επίθεση.
Πιστεύω πως τέτοια post όπως του φίλου Κώστα είναι για να μας βάζουν σε σκέψη όσον αφορά το σωστό και το λάθος.
Μπορεί να είμαι εγώ λάθος και ο Κώστας σωστός, ποιος ξέρει!
 
Εγώ αυτό που ξέρω φίλε μου εδώ και τόσα χρόνια είναι οτι με τα πουλιά όλα επιτρέπονται και όλα απαγορεύονται. Εμένα για τις αυγοτροφές μου είπαν ότι υποβάλλονται σε χημική επεξεργασία. Τιποτε δεν είναι φίλε μου τεκμηριωμένο και φιλτραρισμένοΕγώ πιτσιρικάς είχα ένα καναρίνι κίτρινο το καθάριζα μια φορά στις 15 μέρες το είχα μονίμως έξω χειμώνα καλοκαίρι του έβαζα αυγό που έπιανε επάνω μούχλα και βρωμοκόπαγε και ψόφησε στα 12 του χρόνια επειδή η μάνα μου έκανε τέζα στον τοίχο που το χα κρεμασμένο για τα ζωύφια. Δίπλα στο κλουβί αν καθόσουνα χτύπαγε το τύμπανο σου όταν καλαηδούσε. Μπορούσες να το ακούσεις σε ακτίνα 200 μέτρων μέσα στην πόλη. Επομένως φίλε μου θεωρώ ακρότητα το αυγό να το βγάζω σε μερικές ώρες. Σου επαναλαμβάνω ότι το δίδαγμα μου μέχρι τώρα από τα πουλιά είναι ότι όλοι έχουμε δίκιο και όλοι έχουμε άδικο. Όλοι ξέρουμε και όλοι δεν ξέρουμε.Αυτά και δεν υπάρχει καμμία παρεξήγηση.
 
Και φυσικά δεν λέω ότι αυτό που έφτιαχνα πιτσιρικάς με το καναρίνι ήταν σωστό. Κι όμως το καναρίνι έζησε και ψόφησε από άλλη αιτία. Κάποιο άλλο με αυτή τη μεταχείρηση μπορεί να μην άντεχε όυτε ένα μήνα.Άλλο πάλι μπορεί να μην το επηρέαζε το τέζα. Εμένα φίλε μου πέρυσι μου έλεγαν για το ζευγάρι καρδερίνα Χ κανάρα να τα βάλω σε μέρος ήσυχο να τα βάλω επάνω. Κ.λ. Π κλπ. Ε λοιπον τα έβαλα στο μπαλκόνι επάνω σε μία κλούβα και μου έδωσαν πρώτη γέννα δύο αρσενικά καρδερινοκάναρα. Όμως η κανάρα δεν άντεξε στον καύσωνα. Όυτε το αυγό έφταιξε όυτε η διατροφή της ούτε η καθαριότητα της τα οποίαφυσικά προσπαθώ να τα τηρώ χωρίς όμως ακρότητες του τύπου. Κάθε μέρα καθάρισμα, βγάλσιμο το αυγό σε 3 ώρες.Αν παραδέχομαι κάτι είναι το σωστό μείγμα σπόρων για τα αγριοπούλια. Όλα τα άλλα που διαβάζω εδώ τα θεωρώ λίγο έως πολύ ακραία. Και κάτι τελευταίο οι πολύ σχολαστικοί είναι αυτοί που συνήθως την πατάνε.
 
Όλα τα άλλα που διαβάζω εδώ τα θεωρώ λίγο έως πολύ ακραία. Και κάτι τελευταίο οι πολύ σχολαστικοί είναι αυτοί που συνήθως την πατάνε.

1 Δεν σε αναγκάσαμε να τα διαβάσεις
2 Δεν μπωρείς να ακυρώνεις έτσι κάποιους ανθρώπους που έχουν αφιερώσει την ζωή τους στα πουλιά.
 
Μπάμπη το ότι δεν με ανάγκασε κανείς να τα διαβάσω δεν σημαίνει ότι δεν έχω το δικάιωμα να τα κρίνω. Δεν ακύρωσα κανέναν.Απλα είπα ότι κάποια πράγματα τα θεωρώ ακραία.Απεναντίας είπα ότι όλα είναι υποκειμενικά και τίποτε δεν ισχύει στα σίγουραΤο πίστευε και μη ερεύνα έχει πεθάνει προ πολλόυ.Από ανθρώπους που 'έχουν μάθει να καλλιεργούν τη σκέψη τους και να μη τρώνε με κλειστά μάτια αυτό που ο άλλος τους ταίζει.Ακόμη κι άν σε αυτή την τροφ'η έχει αφιερώσει κάποιος τη ζωή του.
 
Διαφωνούν κι άλλοι Ανδρέα μου μόνο που έχω μάθει να σέβομαι αυτόν που διαφωνεί μαζί μου χωρίς να του λέω να μη διαβάζει αυτά που γράφω εφ όσον διαφωνεί.
 
Και με τι να διαφωνήσει Ανδρέα; Χρειάζεται και συζήτηση το πράγμα;
Απόσπασμα από την αρχική σελίδα του PetBirds είπε:
Το PetBirds είναι μια ιστοσελίδα που απευθύνεται σε όλους τους κατόχους των πτηνών συντροφιάς, οι οποίοι αναζητούν πληροφορίες σχετικά με τη σωστή φροντίδα, διατροφή, αναπαραγωγή και τις ασθένειες των πουλιών τους.

Αν οι απόψεις του Κώστα https://community.petbirds.gr/threads/Καλησπέρα-σε-όλους.3373/ στο PetBirds μέχρι τις τελευταίες του απόψεις σημαίνουν φροντίδα, τότε μάλλον εμείς βρισκόμαστε σε λάθος χώρο.
 
Νομίζω όμως πως να καταθέτει κάποιος τις εμπειρίες του μόνο κακό δεν μας κάνει, ας ακούσουμε και μια άλλη φωνή και να την κρίνουμε στο μέλλον. Προφανώς ο Κώστας έχει την δική του ιστορία με τα πουλιά, αυτό όμως δεν είναι και ο κανόνας. Νομίζω πως από δω μόνο κερδισμένος θα βγεί.
 
1Σαφώς και έχεις το δικαίωμα να το κρίνεις, χωρίς να μειώνεις όμως
2 Ξέρεις πόσες εταιρείες ερευνούν, πόσοι ανθρώποι βρίσκοντε πίσω απο αυτό και εγάζοντε για εμάς
3 Ελπίζω για το μάσημα τροφής να σου ξέφηγε
4 Και το PB γι αυτό το λόγο είναι να συζητάμε και να μαθαίνουμε ο ένας απο τον άλλον
 
Τις απόψεις μου Σταύρο να μην τις απομονώνεις. Και πρωτόυ να μου ζητήσεις να γράψω για τα πουλιά μου ας με ενημέρωνες ότι βάζεις σε ένα καζάνι αυτόυς που πιάνουν 500 κι αυτους που πιάνουν 5 . Τις απόψεις περί κυνηγιού και χόμπι στις παρέθεσα σου ζήτησα και τη γνώμη σου αλλά ακόμη την περιμενω. Το αν φροντιζω ή όχι καλά τα πουλιά μου κατά την άποψη σου δεν μπορείς να το κρίνεις διότι ο καθένας σπίτι του κάνει ότι θέλει. έτσι δεν είναι; Και θα επαναλάβω την ερώτηση:ΌΛοι οι σημερινοί εκτροφείς που εκτρέφουν και αναπαράγουν δαχτυλιδωμένα αγριοπούλια πως προέκυψαν; Που βρήκαν το πρώτο τους ζευγάρι; Όταν μου απαντήσει κάποιος σε αυτό τότε θα έχει το δικάιωμα να κρινει κάποιον εάν φροντίζει σωστά και τι σημαίνει σωστή φροντίδα. Εγώ βλεπω ότι εδώ μέσα όποιος εκφράζει μια άλλη άποψη αμέσως του την πεφτετε. Δεν καταλαβαίνω.Αλλά ξέχασα συμπεριλαμβάνεται μάλλον κι αυτό στην άποψη που έχεις περί δημοκρατίας.
Αντε Καληνύχτα.
 
kostasg είπε:
ας με ενημέρωνες ότι βάζεις σε ένα καζάνι αυτόυς που πιάνουν 500 κι αυτους που πιάνουν 5
Ναι εκεί τους βάζω όλους. Σου το ξαναείπα ότι ολίγον έγκυος δεν γίνεται.
Τις απόψεις περί κυνηγιού και χόμπι στις παρέθεσα σου ζήτησα και τη γνώμη σου αλλά ακόμη την περιμενω.
Δεν κυνηγώ, δεν σκοτώνω από χόμπι. Εν πάση περιπτώσει, αν είχα άποψη θα την έλεγα εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Τι-πιστεύεις-για-το-κυνήγι-πουλιών-και-ζώων.1269/ και όχι σε σένα.
Το αν φροντιζω ή όχι καλά τα πουλιά μου κατά την άποψη σου δεν μπορείς να το κρίνεις διότι ο καθένας σπίτι του κάνει ότι θέλει.
Σαφώς και κάνει ό,τι θέλει, σε κρίνουν όμως όχι μόνο εγώ αλλά και όλοι οι υπόλοιποι εδώ μέσα με όσα έχει γράψει.
Εγώ βλεπω ότι εδώ μέσα όποιος εκφράζει μια άλλη άποψη αμέσως του την πεφτετε. Δεν καταλαβαίνω.Αλλά ξέχασα συμπεριλαμβάνεται μάλλον κι αυτό στην άποψη που έχεις περί δημοκρατίας.
Δεν πρόκειται για άλλη άποψη αλλά για άλλη φιλοσοφία. Του σεβασμού ή όχι δηλαδή στους νομούς της πολιτείας, ακόμη και αν τους βρίσκουμε αδίκους. Αυτή είναι η δική μου άποψη περί Δημοκρατίας. Προφανώς την άποψή σου την κατέθεσες αμέσως μόλις μπήκες εδώ μέσα.

Θα ήθελα όμως να μου πεις πριν κάνεις τον κόπο να γράψεις οτιδήποτε άλλο, αν εξακολουθήσεις ως μέλος του PetBirds να δηλώνεις ταυτόχρονα και πουλιοπιάστης.

Θα ήθελα σε παρακαλώ πριν από οτιδήποτε άλλο αυτή τη διευκρίνιση.
 
Όχι δεν θεωρώ τον εαυτό μου πουλοπιαστη. Σου είπα ότι έχω 15 πουλιά. Σου είπα ότι τα χω πιάσει όλα; Σου είπα πόσα έχω πιάσει; Με ρώτησες πόσα 'επιασα;δεν σε ενδιαφέρει. Σε πληροφορώ λοιπόν ότι αν εσύ εμένα με θεωρείς πουλοπιάστη τότε όλοι εδώ μέσα αν όχι όλοι το 90% που ασχολούνται με άγρια κάποια στιγμή εφ όσον για σένα το 1 και τα 100 είναι το ίδιο υπήρξαν πουλοπιάστες Άρα το ολίγον έγκυος θα πρέπει να το επανεξετάσεις ασν θέλεις να βλέπεις κάποια πράγματα με ρεαλισμό. Κι όποιος υπακούει στους νόμους χωρίς να τους κρίνει και χωρίς να διεκδικει μεσα από ΤΟΥς υπάρχοντες κατι πιο δίκαιο δεν είναι απλά υπάκουος αλλά ραγιάς. Κληνύχτα και ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
 
Back
Top