Αναπαραγωγή Πως θα περάσω δακτυλίδια σε νεοσσούς με διάφορα ημερών;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης kostasb
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

kostasb

PB Member
Εγγραφή
7 Ιουν 2009
Μηνύματα
246
Πόλη
Αθήνα
Το ερωτημα που μου προκυπτει τωρα βεβαια ειναι το οτι επειδη φετος για πρωτη φορα σκεφτομαι να περασω στα πουλια δαχτυλιδια κλειστου τυπου πως θα μπορεσω να το κανω οταν τα μικρα θα εχουν διαφορα απο μιας μεχρι και ισως μερικες μερες.
 
Το ερωτημα που μου προκυπτει τωρα βεβαια ειναι το οτι επειδη φετος για πρωτη φορα σκεφτομαι να περασω στα πουλια δαχτυλιδια κλειστου τυπου πως θα μπορεσω να το κανω οταν τα μικρα θα εχουν διαφορα απο μιας μεχρρι και ισως μερικες μερες.
Το δακτυλίδι ασφαλώς και εξαρτάται από τη μέρα που βγήκαν τα πουλάκια, αλλά πολλές φορές μας καθυστερεί η ανάπτυξη κάποιων νεοσσών... Ακόμη κι εμείς που περνάμε συστηματικά δακτυλίδια μπορεί να χρειαστούμε δύο και πιο σπάνια τρεις μέρες για να ολοκληρώσουμε το πέρασμα σε όλη τη φωλιά...
Αυτό το πρόβλημα καταλαβαίνεις πως μπορεί να το έχεις ακόμη και όταν "τραβήξεις" τα αυγά...
Ασφαλώς δε γίνεται τακτικά... αλλά συμβαίνει.
 
Συνεπως κυριε Γιαννη καταληγουμε οτι ειναι εφικτη η διαδικασια εστω και ετσι απλα θα χρειαζεται παρατηρηση σωστα;
 
Σωστά Κώστα... Πολύ σωστά.
Η φυσική παρουσία μας στο χώρο εκτροφής, η καταγραφή σε ημερολόγιο κάθε προγραμματισμένης εκτροφικής εργασίας (μέσα σ' αυτές και τα δακτυλίδια) και η παρακολούθηση στο επίπεδο του εφικτού όλων όσων διαδραματίζονται κατά την περίοδο της αναπαραγωγής στο κοπάδι μας (μικρό ή μεγάλο) είναι κάτι περισσότερο από επιβεβλημένη.
Οι ανάγκες των πτηνών μας αυτή την περίοδο είναι ασφαλώς πολύ μεγαλύτερες και οι απαιτήσεις των νεοσσών τους εξαιρετικά μεγάλες...
Όσο για τα δακτυλίδια μετά την τοποθέτησή τους στα πόδια των μικρών της φωλιάς μας αυξάνεται για μια δυο μέρες και το επίπεδο "συναγερμού" και η προσοχή μας.
Μερικές φορές (σπάνια πλέον) δεν τα αποδέχονται οι μητέρες κυρίως οι σχολαστικές στην καθαριότητα, με κίνδυνο για τα μικρά. Σε αυτή την περίπτωση τυλίγουμε με τσιρότο στο χρώμα του δέρματος τα δακτυλίδια για να μπερδέψουμε τη μητέρα. Κάποιοι εκτροφείς μάλιστα ρίχνουν και αρκετούς σπόρους μέσα στη φωλιά για να έχει δουλειά καθαριότητας και να αφήσει ήσυχα τα μικρά.
Άλλες πάλι (ακόμη πιο σπάνια) τα δακτυλίδια ερεθίζουν τα ευαίσθητα ποδαράκια τους και πρέπει να ενεργήσουμε προληπτικά...
Σε γενικές όμως γραμμές τα προβλήματα δεν είναι πολλά... και με τη βοήθεια όλων όσων γνωρίζουν σχετικά μέσα από εδώ γίνονται εύκολα αντιμετωπίσιμα.
Απλά ρωτάμε... και όσοι γνωρίζουν απαντούν.
Για τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν υπάρχουν αρκετά videos με οδηγίες όπως το παρακάτω
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Back
Top