Φροντίδα Πως μπορώ να ανεβάσω την υγρασία του χώρου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης komninos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

komninos

PB New Member
Εγγραφή
25 Ιαν 2016
Μηνύματα
11
Πόλη
Αθήνα
καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να ανεβάσω την υγρασία σε ένα χώρο 20 τετραγωνικών, εκτός από υγραντήρα.
 
Φυσικά η ρύθμιση της υγρασίας ενός χώρου γίνεται σωστά και απόλυτα ελεγχόμενα με τα μηχανήματα (υγραντήρας ή κλιματιστική μονάδα) που για τους λόγους σου... εσύ θέλεις να αποφύγεις.
Και είσαι κάπως τυχερός γιατί η αύξηση της υγρασίας ενός χώρου είναι σχετικά πιο εύκολη από την μείωσή της...
Είναι αρκετό και ανεβαίνει άμεσα η υγρασία (όταν μας πιέζει ο χρόνος), αν χρησιμοποιήσεις ατμό από κάποιο βραστήρα νερού ή ακόμη και ένα κατσαρολάκι που βράζει.
Σε παρόμοιες περιπτώσεις που ο χρόνος δεν πιέζει... συνήθως χρησιμοποιούν βρεγμένα πανιά που τοποθετούνται κοντά στα θερμαντικά μέσα και με την εξάτμισή τους προσφέρουν την υγρασία που απουσιάζει.
Χρειάζεται όμως παρακολούθηση γιατί η υπέρμετρη αύξηση της υγρασίας στο χώρο απομακρύνεται δυσκολότερα αλλά και εγκυμονεί κινδύνους για την εκτροφή μας.
 
Συμφωνώ με τον @misalouris είναι πολύ πιο εύκολο να την αυξήσεις ειδικά τώρα τον χειμώνα αν εχεις ένα υγρόμετρο ώστε να μετράς την υγρασία θα δεις ότι με ένα απλό άνοιγμα της πόρτας ή του παράθυρου ο αέρας που μπαίνει μέσα είναι πιο υγρός. το θέμα είναι πως θα τη διατηρήσεις στα επιθυμητά επίπεδα χωρίς μηχάνημα.
 
Υγραντήρας χώρου.
Joycare JC-490G

μια μάλλον οικονομική λύση.
joycare-jc490g.jpg
 
Back
Top