Γενικά Πως μπορώ να μάθω σίγουρα το φύλο cockatiel;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης eleni003
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Τα πουλιά όμως θα αναπαράγονται κάθε χρόνο και κάθε χρόνο θα έχεις τουλάχιστον 4 νέα πουλιά αν τους το επιτρέπεις μόνο για μία φορά τον χρόνο. Τι θα τα κάνεις; Η αγορά είναι κορεσμένη από το είδος, καθένας με ένα ζευγάρια κάνει αναπαραγωγή και προσπαθεί μετά να τα πουλήσει.
Ακόμα και αν εσύ αποφασίσεις να πάψεις την αναπαραγωγή, το θηλυκό θα συνεχίσει να γεννάει αυγά. Θα πρέπει να καταφεύγεις σε τεχνάσματα για να το αναστρέψεις αυτό και φυσικά αυτό θα έχει επιπτώσεις στην υγεία του θηλυκού σου.
Για να βιώσουμε μια φορά την χαρά της αναπαραγωγής, ας μην βάζουμε την ζωή μας και την ζωή κάποιων ζώων σε μακροχρόνια ταλαιπωρία.
Σου ξαναέγραψα αλλά δεν επισημάνθηκε σωστά ίσως, τα - το θηλυκό που θα βρεις για να είναι σε αναπαραγωγική ηλικία θα πρέπει να είναι γύρω από τα 2 έτη και για τα θηλυκά, καλύτερα πάνω από 2 ετών.
Διάβασε όσα σου έδωσα και θα διαπιστώσεις και μόνη σου, ότι η τωρινή σου παρόρμηση θα σε οδηγήσει σε σοβαρές αποφάσεις και καλύτερα είναι να προετοιμαστείς γι' αυτές παρά να μετανοιώνεις αργότερα.
Δεν πρέπει να σε απασχολεί αν θα χάσεις την φετινή σαιζόν, που την έχεις χάσει αλλά το που θα οδηγήσεις τα πουλιά σου και την δραστηριότητά σου.
Αφού λοιπόν έχεις χάσει την φετινή χρονιά και αν συνυπολογίσουμε καραντίνες, πιθανή αναζήτηση κατάλληλου-ων ενήλικων θηλυκών κτλ και περίοδο γνωριμίας των πουλιών, δηλαδή έχεις μια άμεση προοπτική τουλάχιστον 4-5 μηνών μπροστά σου, έχεις και όλο τον χρόνο να κάτσεις να διαβάσεις και να ενημερωθείς με σύστημα.
Μην βιάζεσαι :)
 
Back
Top