Εκπαίδευση Πως μπορώ να μάθω στο ringneck μου να μην δαγκώνει

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Panidou
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Καλησπέρα σας και πάλι!
Όπως διαβάσατε και απο το θέμα ο Νόντας μου με δαγκώνει, ειναι μηνών και αρσενικός για όσους δεν το γνωρίζετε και επειδή τρώει καρότα απο τα δαχτυλά μου πλέον λογικά νομίζει πως τα δαχτυλά μου είναι καρότα και τα δαγκάει.Γένικα με πλησιάζει και όταν παιρνάω απο δίπλα του κάθεται ενώ στους υπόλοιπους φεύγει όμως δεν κάθεται να τον χαϊδέψω ενώ με γνωρίζει πλησιάζει τα δαχτυλά μου αλλά για να τα δαγκώσει.Τι πρέπει να κάνω για αυτό;

Για δες αυτό

Είναι πολύ νωρίς, τον Νοντα τον έχεις μόνο λίγες μέρες. Σε μαθαίνει ακόμα. Θέλει υπομονή και επιμονή. Κ δωροδοκία. (πχ μιλλετ).🤗

Χρήσιμο κ αυτό με τα επισυναπτόμενα άρθρα του

Καλημέρα! Είχα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα με εσένα οταν δεν ειχα στα χερια μου ηλιοσπορους να τις δωσω.Εμένα λύθηκε με το να μην αντιδραω και απλά να της λέω μηηη. Ξερω ,δεν είναι καθόλου ευχάριστο να σε δαγκώνει ρινγκνεκ πόσο μάλλον όταν κυριολεκτικά σου κόβει τα χέρια. Αλλά με υπομονή αφου απο ενα σημειο και μετα το συνήθισα, ύστερα από 2 μήνες αν θυμάμαι καλά σταμάτησε γιατί άρχισε να με εμπιστεύεται παραπάνω και να καταλαβαίνει με το "μη" πως δεν πρπεει να το κάνει. Εγώ πιστεύω ότι είναι θέμα εμπιστοσύνης και ότι ναι μάλλον σε έχει δει σαν ταιστρα και νευριαζει οταν δεν εχεις φαι και θες απλά να τον πάρεις στα χέρια σου

Καλησπέρα σας και πάλι!
Όπως διαβάσατε και απο το θέμα ο Νόντας μου με δαγκώνει, ειναι μηνών και αρσενικός για όσους δεν το γνωρίζετε και επειδή τρώει καρότα απο τα δαχτυλά μου πλέον λογικά νομίζει πως τα δαχτυλά μου είναι καρότα και τα δαγκάει.Γένικα με πλησιάζει και όταν παιρνάω απο δίπλα του κάθεται ενώ στους υπόλοιπους φεύγει όμως δεν κάθεται να τον χαϊδέψω ενώ με γνωρίζει πλησιάζει τα δαχτυλά μου αλλά για να τα δαγκώσει.Τι πρέπει να κάνω για αυτό;
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπερδεύει τα δάχτυλα σου με φαγητό ούτε να σε περνάει για «ταιστρα»! Γενικά οι παπαγάλοι δαγκώνουν αυτός είναι ο κανόνας!τωρα από εκεί και πέρα πρέπει μέσω εκπαιδεύσεις και της εμπιστοσύνης που θα χτίσετε να σταματήσει σταδιακά να το κάνει!αυτο σημαίνει ότι αρχικά πρέπει να παρατηρήσετε ποτέ το κάνει κ γιατί!αν το κάνει όταν πάτε να το χαϊδέψετε σημαίνει ότι δεν έχει εξοικειωθεί μαζί σας η ότι δεν θέλει χάδια

Back