Φροντίδα Πως μπορώ να της φτιάξω τη διάθεση

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Savina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Savina

PB New Member
Εγγραφή
11 Απρ 2023
Μηνύματα
13
Πόλη
Σέρρες
Την έχω ένα μήνα.
Μονό άμα είμαι εδώ τρώει και μόνο άμα της βάλω στο you tube βίντεο με άλλα παπαγαλάκια προσπαθεί να τα πλησιάσει και βγάζει έτσι ήχους χαράς.
Τις προηγούμενες μέρες έβγαινε από το κλουβί, σήμερα δεν είχε διάθεση.
Της πήγα εγώ το κλουβί κοντά στον υπολογιστή και βγήκε και πλησίασε.
Θέλει παρέα όμοιους της, είναι εμφανές αλλά μήπως αν πάρω κι άλλο μαλώνουν? Του κάνει κακό το καινούριο πουλάκι? Αυτό μου είπε ο άνθρωπος από το πετ σοπ.

Καμία ιδέα?
 

Συνημμένα

  • IMG_20230412_173712.webp
    IMG_20230412_173712.webp
    47,5 KB · Προβολές: 27
Προσωπικά είμαι της άποψης ότι τα πουλιά, εκτός από εξαιρέσεις, πρέπει να συνυπάρχουν σε ζευγάρια. Τα budgie συγκεκριμένα είναι από τα πιο κοινωνικά είδη παπαγάλων παγκοσμίως.
Με σωστή προετοιμασία (επιλογή πτηνού, καραντίνα 30+ ημέρες, γνωριμία) δεν θα έχεις πρόβλημα με την συνύπαρξη. Δυστυχώς όμως τα περισσότερα πτηνά τείνουν να δείχνουν περισσότερη σημασία στο ταίρι τους παρά στον άνθρωπό τους μετέπειτα. Οπότε δεν μπορώ να γνωρίζω κατά πόσο αυτό θα σε απασχολεί. Σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι μια συντροφιά θα ήταν υπέρ της όλης ψυχολογίας του πουλιού.
Καλή συνέχεια
 
Πόσο καιρό είναι ο χαλινός του ράμφους της καφέ; Την πήρες με αυτό το χρώμα του χαλινού ή στην πορεία απέκτησε την καφέ απόχρωση; (το καφέ σημαίνει ότι είναι σε οίστρο, για αυτό σε ρωτώ, και ο προβληματισμός μου είναι αν τώρα βρίσκεται σε αυτή τη φάση, λογικό δεν είναι να αναζητά σύντροφο;). Άρα λοιπόν θα έλεγα ότι αν ισχύει η παραπάνω υπόθεση το ζήτημα που σε απασχολεί, π.χ. ότι δεν είναι στα κέφια της, μπορεί και να υποχωρήσει λιγάκι.
Παρόλα αυτά το συγκεκριμένο είδος ζει σε κοπάδια και σχεδόν πάντοτε έχουν σύντροφο, είναι με άλλα λόγια κοινωνικό είδος, και συμφωνώ με τον Γιάννη πιο πάνω ότι καταλληλότερη παρέα θα ήταν ένα πουλάκι του ιδίου είδους. Παρόλα αυτά αν πάρεις αντιθέτου φύλου παπαγαλάκι, καταλαβαίνεις ότι πιθανά να προχωρούν σε αναπαραγωγή, αν και χωρίς φωλιά (αν απορρίπτεις την αναπαραγωγή) μάλλον δεν θα κάνει αυγά, αλλά κι αν κάνει θα είναι απίθανο να εκκολαφθούν νεοσσοί (χωρίς φωλιά ξαναλέω). Αν από την άλλη είσαι δεκτική σε αναπαραγωγή, θα πρέπει με κάποιον τρόπο να εξασφαλίσεις καλούς και ικανούς φροντιστές για τους απογόνους που θα έχεις, κάτι που σε διαβεβαιώ είναι αρκετά δύσκολο, μια και πολλοί, κατά τα άλλα αξιόπιστοι, υπεύθυνοι κλπ άνθρωποι, στην πράξη δεν θα φροντίσουν σωστά τα πουλιά που θα αναλάβουν, όπως έχει φανεί σε πολλές περιπτώσεις.
Για την περίπτωση που θα αποφασίσεις παρέα, θα πρέπει επίσης να προμηθευτείς ένα κατάλληλο από πλευράς διαστάσεων κλουβί, οπότε αν θέλεις ανέβασε μια φωτό αυτού που ήδη έχεις, για να σου πούμε τη γνώμη μας. Επίσης αν δεν σκοπεύεις σε αναπαραγωγή θα μπορούσες να πάρεις ένα ακόμα πουλάκι του ιδίου φύλου, αν και είναι δύσκολο να απαντηθεί αν η δική σου θα ήταν εξίσου ευτυχισμένη με ένα αρσενικό ή θηλυκό παρεάκι (κατά τη γνώμη μου μάλλον η ιδανικότερη παρέα θα ήταν ένα του αντιθέτου φύλου, αλλά και για αυτό δεν είμαι απόλυτα βέβαιος) . Η καραντίνα όπως σου είπαν, είναι σε κάθε περίπτωση απαραίτητο να τηρηθεί.
Το να βλέπει όμως πουλιά του είδους της στην οθόνη του υπολογιστή, πιστεύω ότι δεν ωφελεί σε κάτι, ίσα - ίσα που θα μπορούσε να οδηγεί σε ανεκπλήρωτες προσδοκίες, οπότε στη θέση σου θα το απέφευγα.
Πώς είναι το όνομά της; Είναι πολύ ιδιαίτερα τα χρώματα και η φατσούλα της. Να τη χαίρεσαι!
 
@Γιαννης17 ευχαριστώ! Εκεί θα καταληξω το πιο πιθανό.. Να πάρω ακόμη ένα πουλάκι γιατί το λυπάμαι έτσι όπως τη βλέπω.
[automerge]1681366280[/automerge]
@ianos μωρέ κι εγώ το σκέφτομαι, ότι είναι σαν να το κοροϊδεύω με τα βιντεο.. Αλλά αλήθεια δεν έχω άλλο τρόπο να ξυπνήσει και να κινηθεί. Όλα τα παιχνίδια της φαίνονται τρομακτικά. Φοβάται πολύ..

Το ράμφος έγινε πιο σκούρο με τις μέρες. Ήταν πιο ανοιχτό ροζ..

Θα πάω να της πάρω παρεουλα..
Κι ένα κλουβί μεγάλο για τους δύο. Ένα αρσενικό ίσως είναι καλύτερη επιλογή.
Θα μπω να δω τα της καραντίνας.
Δεν θέλω αναπαραγωγή, όταν ήμαστε παιδιά ειχαμε ζευγάρι με πολλούς απογόνους αλλά είχαμε και μικρά ξαδέρφια και φίλους που τα αναλάμβαναν. Τώρα δεν έχω κανέναν διαθέσιμο εκ των προτέρων να τα δώσω..
Οπότε αυτό σκέφτομαι κι εγώ, πως δε θα τους βάλω τη φωλιά.

Τη λένε Σαβίνα 🙂 και γιορτάζει 11 Μαρτίου 🤪 τη μέρα που την πήρα

Ευχαριστώ και πάλι!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Σε γενικές γραμμές το κλουβί όσο μακρύτερο είναι, τόσο το καλύτερο για τα πουλάκια, ώστε να έχουν την ευκαιρία να ανοίγουν λίγο τα φτερά τους.
Ένα κλουβί που θεωρείται πολύ άνετο είναι η τριπλή ζευγαρώστρα με μήκος 90 εκατοστά. Έχει συρόμενο ταψί και συρόμενη σχάρα κι επομένως μπορεί να καθαριστεί εύκολα χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθεί. Υπάρχει και ανάλογο κλουβί 60 εκατοστών.
 
@ianos ουαου.. Ειναι 90 εκατοστά μεγάλο για το χώρο. Έλεγα τα 60 εκατοστά να είναι το καινουριο.. Τώρα έχω ένα 38 εκατοστά που το μέτρησα.
Σε ευχαριστώ.
 
@Savina , το συγκεκριμένο κλουβί, όπως και κάθε ζευγαρώστρα έχει διαχωριστικό στη μέση το οποίο είναι κάγκελο, έχει κι ένα μεταλλικό εξάρτημα που το φοράς στο κάγκελο αν επιδιώκεις να μην υπάαρχει οπτική επαφή, και έχει έναν "οδηγό" στο κάτω μέρος ώστε να σύρεται (μπαίνει - βγαίνει) το κάγκελο. Με άλλα λόγια το διαχωριστικό είναι αφαιρούμενο, αλλά κατά τη γνώμη μου πολύ χρήσιμο, ακόμα κι αν δεν υπάρχει δεύτερο πουλί στο κλουβί που θέλεις να το χωρίσεις, διότι σε εξωτερικό χώρο, αν θέλω να προσθέσω κάτι στο κλουβί, π.χ. αυγοθήκη, μπανιέρα κλπ, το κάνω βάζοντας το κάγκελο και περιορίζοντας το πουλί στην άλλη πλευρά του κλουβιού, ώστε να μην υπάρχει καμία περίπτωση να διαφύγει.
 
@ianos Α.. Μάλιστα.. Ευχαριστώ, θα το κοιτάξω καλύτερα. Αν και μου φαίνεται έτσι σαν κλωβος βιομηχανοποιημενος.. Θα το δω.
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@Savina Σαβίνα εγώ την χρησιμοποιώ την Ζευγαρώστρα αυτή, στο καναρίνι μου κ μου φαίνεται μια χαρά κ άποψη αισθητικής, δεν με νοιάζει κάτι παραπάνω. Λειτουργική να είναι. Γνωστός μου πάντως για το παροτλετ του έχει κλουβί vision που θεωρείται αρκετά όμορφο, για σαλόνι. Υπάρχει κ με 60 εκατοστά μήκος. Αλλά προσωπικά τα vision τα βρίσκω ακριβά. Επίσης το vision δεν μπορείς να το κρεμάσεις σε τοίχο. Εάν κάνει για budgie τσεκαρε το, αν κ πιστεύω ότι κάνει.
https://www.petsupermarket.gr/k-Lambda-Omicron-Upsilon-Beta-Iota-vision-60x38x87cm
 
Κάτι ακόμη που θα πρέπει να ελέγχουμε πριν πάρουμε κλουβί, είναι το διάκενο (η απόσταση μεταξύ διαδοχικών κάγκελων) να είναι ασφαλές, ώστε να μην κινδυνεύει να σφηνώσει το κεφάλι του πουλιού.
Δες εδώ για το κατάλληλο διάκενο
 
@MARY58 ναι.. Αυτά πάλι βλέπω ξεφεύγουν σε τιμή.. Σε ευχαριστώ, θα κοιτάξω πάλι τη ζευγαρωστρα που λέει ο Ιανός γιατί είναι και μακριά, δεν έχει ύψος. τη βλέπω αυτή ότι θέλει να πηγαίνει οριζόντια και κάθεται πάνω στην κούνια που είναι ψηλά μόνο το βράδυ.
[automerge]1681537901[/automerge]
@ianos Α.. Μάλιστα. Αυτο μου Φαίνεται οκ. Κοίτα πόσα πράματα έχει να προσέξει κανείς.. Δεν θα το φανταζόμουν!
 
Back
Top