Γενικά Πως να αποφύγω τα πουλιά που έρχονται στο μπαλκόνι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης RENOU
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

RENOU

PB New Member
Εγγραφή
1 Ιουν 2021
Μηνύματα
185
Πόλη
Βάρη
Καλησπερα! Μηπως υπαρχει καμια ιδεα πως θα μπορουσα να προστατευσω τα καναρινια μου απο τα πουλια, που ερχονται στο μπαλκονι, σε αναζητηση τροφης? Φοβαμαι για τη μεταδοση τυχον ασθενειων. Το μπαλκονι μου εχει διαφορα φυτα και δεντρα. Το σημειωνω μηπως και αυτο παιζει καποιο ρολο.Ευχαριστω!
 
Καλησπέρα! Μπορείς να βάλεις κάτι σαν σύρματα στο πάτωμα τα βρήκα στην Πάτρα δεν ξέρω αν επιτρέπεται να πω μαγαζί τα βάζεις στο πάτωμα και τα αποτρέπει χωρίς να τα τραυματίζει. Μπορείς να φτιάξεις και ένα προστατευτικό κλουβιού.
 
Υπάρχουν ειδικά κλουβιά προστασίας επισης και στην ενότητα με τις ιδιοκατασκευες μπορεις να παρεις καποιες ιδεες.
Τώρα αν θέλεις για να μην έρχονται πουλακια για τα σπόρια μπορείς να βάλεις τα σακουλάκια - βρακάκια που βάζουμε στα κλουβιά για να μην πέφτουν και γεμίζει από κάτω και έρχονται οι επισκέπτες ή να σκουπίζεις τακτικά τα σπόρια που πέφτουν.
[automerge]1651148720[/automerge]
Με λύσεις τύπου κρεμασμένα παλιά cd δεν θα ασχοληθώ 😂
 
Προστατευτικό κλουβιού είναι η καλύτερη λύση. Επίσης εάν βάλεις βρακάκι είναι καλύτερα να το τοποθετήσεις στο προστατευτικό ώστε να μην είναι προσβάσιμο από το καναρινάκι σου. Υπάρχουν κ σπρέι απωθητικά για τα πουλιά στο εμπόριο αλλά εγώ δεν ταχω χρησιμοποιήσει.
 
Το προστατευτικό Κλουβιου είναι η πιο συνηθισμένη ιδέα αλλά βέβαια δεν σου λέει κανένας ότι δεν θα έρθουν να κάτσουν πάνω στο κλουβί με αποτέλεσμα την μετάδοση ασθενειών που εσύ φοβάσαι. Μπορείς να βάλεις δυχτακι αλλά αυτό βέβαια θα σου κόψει την θέα εάν έχεις φυσικά.
 
@HxC Γιατί το λες αυτό; Αφού δεν έχουν πρόσβαση σε σπόρους. Μπορεί να έχεις δίκιο (δεν έχω εμπειρία γιατί σε εμένα ευτυχώς δεν πλησιάζουν όταν τον βγάζω έξω, ακόμα κ χωρίς προστατευτικό) αλλά μου φαίνεται απίθανο να κάθονται σε ένα προστατευτικό κλουβιού για οφθαλμόλουτρο!🤔
 
@MARY58 Δεν γνωρίζω να σου απαντήσω με ακρίβεια από τι απόσταση κολλάει ένα πουλί το άλλο πάντως δεν είναι πρωτάκουστο περιστέρια να κάθονται πάνω σε κλουβί η ακόμα και σε κάποιο air condition υδρορροη κλπ και κοντά να είναι κάποιο κλουβί.
 
@HxC Υποθέτω όλα είναι πιθανά. Χωρίς να μιλάμε για ακρίβεια στο πολύ περίπου, πόση απόσταση να υπάρχει από σπουργίτια κ περιστέρια για να μπορεί κάποιος να πει ότι δεν κινδυνεύει το καναρίνι του; Μακριά κ αγαπημένοι, σίγουρα. Αλλά πόσο μακριά; Τους σπόρους που αφήνει ο Σοφοκλής μου τους μαζεύω κ τα αφήνω σε πράσινες "νησίδες" στην Αθήνα για τα πουλάκια. Θα μπορούσα όμως να τους βάζω σε μια κρεμαστή εξωτερική ταίστρα αλλά μόνο με την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας.
 
Τα σπουργήτια και τα περιστέρια μεταφέρουν στα καναρίνια σαρμωνέλωση, ιό της ευλογιάς κτλ.
Τέλη καλοκαιριού αρχές φθηνοπόρου είναι πιο επικύνδυνο. Φυσικά δεν νομίζω να υπάρχει κίνδυνος να κολλήσουν από το κάθε περιστέρι που θα περάσει στον αέρα γιατί αν ἠταν έτσι θα είχαν κολλήσει όλα τα καναρίνια που είναι σε εξωτερικό χώρο. @MARY58 Ναι και εγώ το κάνω αυτό αφήνω τα σποράκια που αφήνει ο Μπισμπιρίκος μου, ο Φάτσας μου, η Τσαρλι μου, ο Ντράγκο μου στο τέλος του κήπου μου σε μια συκιά που έχουμε ή στα κεραμίδια, στην ταράτσα που να είναι σε απόσταση από τα καναρίνια μου.
ισχύει ότι και στους ανθρώπους;
Κοίταξε οι άνθρωποι κολλάνε μόνο αν τα πουπουλα, του περιστεριού έρθουν σε επαφή με το στόμα τους ή αν έχουν ακουμπήσει τα περιστέρια με τα χέρια και έπειτα ακουμπήσουν τα χέρια στο στόμα, στα ματια κτλ. Τέλος πάντων προσπαθούμε να απομακρύνουμε τα περιστέρια από το μπαλκόνι μας χωρίς να τα βλάψουμε.
 
Θα μπορούσα όμως να τους βάζω σε μια κρεμαστή εξωτερική ταίστρα αλλά μόνο με την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας.
Καλύτερα όχι γιατί θα μάθουνε και θα έρχονται συνέχεια, μετά τα σπουργίτια ακολουθούν και τα περιστέρια.
Τους σπόρους που αφήνει ο Σοφοκλής μου τους μαζεύω κ τα αφήνω σε πράσινες "νησίδες" στην Αθήνα για τα πουλάκια.
Αυτή είναι πολύ ωραία κίνηση.
μου φαίνεται απίθανο να κάθονται σε ένα προστατευτικό κλουβιού για οφθαλμόλουτρο
Η προστασία από την πάνω μεριά πρέπει να καλύπτεται με λίγο νάυλον ή ξύλο, ο κίνδυνος είναι οι κουτσουλιές που μπορεί να ρίξουν τα άγρια στο κλουβί.
Αν είναι άρρωστα μέσω της κουτσουλιάς μπορεί να μεταδώσουν την αρρώστια στα δικά μας πουλιά.
 
Η προστασία από την πάνω μεριά πρέπει να καλύπτεται με λίγο νάυλον ή ξύλο, ο κίνδυνος είναι οι κουτσουλιές που μπορεί να ρίξουν τα άγρια στο κλουβί.
Συμφωνώ. Απλά σε εμένα το μπαλκόνι από πάνω εξέχει η ταράτσα κ δεν είναι απροστάτευτη η οροφή του κλουβιού του. Κ ο χώρος είναι χωστός για αυτό δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα.
 
Καλησπερα! Μηπως υπαρχει καμια ιδεα πως θα μπορουσα να προστατευσω τα καναρινια μου απο τα πουλια, που ερχονται στο μπαλκονι, σε αναζητηση τροφης? Φοβαμαι για τη μεταδοση τυχον ασθενειων. Το μπαλκονι μου εχει διαφορα φυτα και δεντρα. Το σημειωνω μηπως και αυτο παιζει καποιο ρολο.Ευχαριστω!
Θα βάλεις ένα πλέγμα προστασίας γύρω από τα κλουβιά (περιμετρικά και πάνω και κάτω). Αυτό θα μπορούσε να είναι και μια απλή κουνουπιέρα ή τούλι ή άλλου τύπου σήτας ή μια απλή μεταλλική κατασκευή κλεισμένη με ατσαλόσιτα. Αναφέρομαι σε σήτες διότι επέρχεται και η εποχή των κουνουπιών, το οποίο σημαίνει τον κίνδυνο να κολλήσουν ευλογιά (των πτηνών), οπότε θα αποφύγεις και τους ιπτάμενους βρικόλακες.
Στο πάνω μέρος των κλουβιών όπως προείπαν, θα πρέπει να βάλεις και ένα συμπαγές υλικό από το οποίο να μην μπορούν να διαφύγουν προς τα κλουβιά πούπουλα ή περιττώματα ή άλλα υγρά των άγριων πτηνών ή ψείρες και άλλου τύπου παράσιτα. Στο κάτω μέρος επίσης θα πρέπει να έχεις (κάτω από τα κλουβιά) ένα ακόμα συμπαγές υλικό ώστε να μην πέφτουν σπόροι κάτω στο πάτωμα και έτσι έλκονται τα πουλιά (ή τα μυρμήγκια).
Υλικά συμπαγή θα μπορούσαν να είναι ξύλα (απόφυγέ τα διότι θα μπορούσαν να φωλιάσουν σε αυτά ψείρες), νάυλον (πρόσεξε διότι κρατά την υψηλή θερμοκρασία και τα καναρίνια είναι ευαίσθητα σε θερμοπληξία), φύλλα αλουμινίου ή άλλου μετάλλου ελαφριά, δυστυχώς και αυτά πυρώνουν με τη ζέστη και σπάω το κεφάλι μου να σου βρω λύση για το επάνω, αλλά άλλη λύση δεν βρίσκω, εκτός του να φτάνει η κατασκευή σου κοντά στο ταβάνι ώστε να φοβούνται να πάνε εκεί τα άγρια πουλιά.
 
@ianos η λύση με κουνουπιερα ή κάτι αντίστοιχο, είναι πολύ καλή. Για το επάνω μέρος, κυρίως, στα παράλληλαγράμμα κλουβια ίσως βρω λύση με χαρτόνι που θα αλλάζω κατά διαστήματα. Το μπαλκόνι είναι με, μόνιμα, κατεβασμενες τέντες, λόγω των καναρινιών μου όπως και οτι περιφέρονται αρκετές ώρες την ημέρα τα σκυλιά μου. Οπότε, μάλλον, δεν κινδυνεύουν από τα αρπακτικά. Σκεφτομουν και την λύση του ντεξιον, ντυνοντας το με σιτα. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!
 
Κάποιοι στα ντέξιον προσαρμόζουν και ροδάκια για να μετακινούνται εύκολα. Αν σκεφτείς αυτήν τη λύση, κάνε και έναν προγραμματισμό σχετικά με το αν θα αλλάξεις κλουβιά στο μέλλον, αν θα προσθέσεις και άλλα πουλιά κλπ, ώστε να αγοράσεις εξαρχής τις σωστές διαστάσεις. Στη συνέχεια, τον χειμώνα, το ντύνεις το ντέξιον με διάφανο πλαστικό, ώστε να αποφύγεις τα κρύα ρεύματα αέρος.
 
@GregCC αλήθεια? Αν, όντως, κανειι δουλειά, εννοείται να ψάξω να βρω! Οπως μου πρότειναν και παραπάνω, προστατευτικο βρακάκι έχω σε όλα τα κλουβια αλλά , έτσι κι αλλιώς, σπόρια πέφτουν. Οπότε, μακάρι, αυτή η λύση, με ομοίωμα να αποδόσει.
 
Θα σου πω εγώ τι κάνω. Εάν έχεις εύκαιρα παλιά CD μπορείς να τα κρεμάσεις στα κάγκελα. Η αντανάκλαση απωθεί τα πουλιά. Τουλάχιστον σε εμένα δουλεύει . Ειδικά οι καρακάξες όταν βλέπουν την αντανάκλαση τους κόβεται η φόρα. Ξέρω είναι πολύ κιτς αλλά δεν παυει να είναι μια καλή λύση. 😉
 
@Ameli δεν προκαλούν ζημιά στην όρασή τους;
Λοιπόν καλή ερώτηση. Τα περιστέρια έχουν την τάση να απομακρύνονται όταν βλέπουν τέτοιες επιφάνειες, νομίζοντας πως είναι ήδη εκεί άλλα περιστέρια. Επίσης ξέχασα να πω ότι μερικά έξυπνα πουλιά καταλαβαίνουν ότι δεν απειλούνται από αυτό και στο τέλος δεν τα φοβούνται.
 
Back
Top