Γενικά Πως να αποφύγω τα πουλιά που έρχονται στο μπαλκόνι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης RENOU
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Τα περιστέρια έχουν την τάση να απομακρύνονται όταν βλέπουν τέτοιες επιφάνειες, νομίζοντας πως είναι ήδη εκεί άλλα περιστέρια.
Τι εννοείς με το παραπάνω; Προσωπικά νόμιζα (αλλά αυτό απλά το έχω φανταστεί, δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει) ότι οι αντανακλάσεις φωτός είναι ενοχλητικές και δημιουργούν έντονη κινούμενη αίσθηση φωτός που τα απωθεί. Αλλά πώς να δημιουργείται η αίσθηση (ιδέα) ότι εκεί που υπάρχουν τέτοιες επιφάνειες υπάρχουν άλλα περιστέρια; Μήπως κάτι άλλο εννοούσες;
 
@ianos Όχι αυτό εννοούσα αλλά μάλλον ακούστηκε περίεργο😅... Τα περιστέρια συγκεκριμένα όταν βλέπουν κάτι έντονο ή νιώθουν οτι απειλούνται με αποτέλεσμα να φευγουν η νομίζουν ότι ο χώρος είναι ήδη πιασμένος από αλλά πουλιά και έτσι δεν κάνουν κάνω τον κόπο να πάνε εκεί. Όσο για τα μάτια θα σε γελάσω. Πάντως δεν έχω ακούσει κάτι.
 
@Ameli Καλημέρα. Κ εγώ θα συμφωνήσω με τον @ianos. Η αντανάκλαση είναι που τα απωθεί γιατί τα "τυφλώνει" κ γι'αυτό θεωρώ ότι πιθανόν προκαλείται βλάβη στα μάτια τους. Όσο για το ότι δεν πάνε εκεί που ο χώρος είναι ήδη πιασμένος από άλλα πουλιά, δεν έχεις παρά να ρίξεις λίγα ψίχουλα. Εκεί που θα πάει ένα θα ακολουθήσει σμήνος.
[automerge]1651389567[/automerge]
Ένας φίλος μου πάντως έχει βάλει ψεύτικη κουκουβάγια στο μπαλκόνι του κ μου είπε ότι είδε διαφορά. Θα ρωτήσω λεπτομέρειες κ θα σας πω.
 
Η αντανάκλαση είναι που τα απωθεί γιατί τα "τυφλώνει" κ γι'αυτό θεωρώ ότι πιθανόν προκαλείται βλάβη στα μάτια τους. Όσο για το ότι δεν πάνε εκεί που ο χώρος είναι ήδη πιασμένος από άλλα πουλιά, δεν έχεις παρά να ρίξεις λίγα ψίχουλα. Εκεί που θα πάει ένα θα ακολουθήσει σμήνος.
Αυτόματη συγχώνευση: 41 λεπτά
Τι να πω τώρα που το σκέφτομαι έχεις δίκιο 😯. Αυτό που είπα πιο πάνω το διάβασα σε ένα σάιτ με καναρίνια ( στα αγγλικά ) Με έβαλες σε σκέψη τώρα. Θα πάω να τα βγάλω. Αν και η γειτονιά είναι γεμάτο καρακάξες και κισσες και φοβάμαι μην επιτεθούν στο καναρίνι μου... Με τα CD έβλεπα διαφορά μόνο σε καρακάξες και περιστέρια σε γεράκια και κισσες όχι. Αλλά είχαν αρχίσει τελευταία ούτε αυτά να μην φοβούνται και έρχονταν συχνά στο μπαλκόνι οπότε είχα αρχίσει να ψάχνομαι για προστατευτικό...
 
Λοιπόν, φίλος μου είχε πάρει αυτό.


Κ μου είπε ότι όχι μόνο δεν έρχονται στο μπαλκόνι αλλά δεν πάνε ούτε από πάνω στην ταράτσα. Αλλά σημειωτέον δεν έχει καναρίνι απλά ήθελε να μην έρχονται τα περιστέρια κ του λερώνουν το μπαλκόνι. Οπότε η κουκουβάγια ή το κοράκι δεν θα πρέπει ναναι στο οπτικό πεδίο του καναρινιού κ στο τέλος φοβάται το δικό μας κατοικίδιο.!
[automerge]1651397631[/automerge]
GregCC εσύ το χρησιμοποιείς;
[automerge]1651398045[/automerge]
Αν και η γειτονιά είναι γεμάτο καρακάξες και κισσες και φοβάμαι μην επιτεθούν στο καναρίνι μου...
Τι να σου κάνουν τότε τα cd; Προστατευτικό κ πάλι προστατευτικό κλουβιού, χωρίς δεύτερη σκέψη. Εκτός εάν το καναρίνι το έχεις μόνο μέσα.
[automerge]1651398448[/automerge]
Κ καλό θα είναι μέχρι τότε ναχεις το νου σου ή να το έχεις μέσα, μην τυχόν του επιτεθούν του καναρινιού.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Εννοείται ότι κανένα πτηνό δεν προλαβαίνει να δει το είδωλο του στο CD...
Χμμ. Σύμφωνοι αλλά μόνο όταν βρίσκονται κατά την διάρκεια της πτήσης. Άμα κάτσουν σε ένα έλατο απέναντι από την βεράντα όμως προλαβαίνουν και το βλέπουν. Αλλά δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για τα CD έτσι κι αλλιώς ξεκάθαρα μια σίτα είναι η καλύτερη προστασία. Απλά το πρότεινα γιατί οκ δεν είναι και πολυ φθηνά τα προστατευτικά.
 
  • Like
Αντιδράσεις: RENOU
όταν βρίσκονται κατά την διάρκεια της πτήσης. Άμα κάτσουν σε ένα έλατο απέναντι από την βεράντα όμως προλαβαίνουν και το βλέπουν
Καλημέρα. Σε αυτό διαφωνώ γιατί το θέμα είναι η αντανάκλαση του φωτός πάνω στα cd κ όχι εάν κάθονται απέναντι ή εάν είναι σε πτήση. Με την ίδια λογική, νομίζω, που δεν καθόμαστε να βλέπουμε μια λάμπα που αναμοσβηνει έντονα.
Αλλά δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για τα CD
Συμφωνώ. Αλλά η σίτα είναι καλή για τα κουνούπια, δεν ξέρω εάν προστατεύει σε μεγάλο ποσοστό από περιστέρια. Μπορεί. Σίγουρα μόνη της δεν προστατεύει από θηρευτές. Κ έχεις δίκιο το έχουν το κόστος τους τα προστατευτικά κλουβιού εκτός εάν πιάνουν τα χέρια σου κ φτιάξεις ένα με κοτετσόσυρμα. Έχει πολύ ωραίες ιδέες το φόρουμ σε σχετικά ποστ. Εγώ στη καλή περίπτωση, βιδωνω λάμπα ! Κ γι'αυτό πριν λίγες μέρες παρήγγειλα κ μου έφτιαξαν ένα για όταν τον βγάζω έξω στο μπαλκόνι. Έχουμε γεράκια στο Πέραμα (!) κ καρακάξες κ δεν θέλω να γευματίσουν με τον Σοφοκλάκη μου.😍
 
αρχίσει να ψάχνομαι για προστατευτικό...
Μπορείτε να πάρετε προστατευτικο δίχτυ για γάτες που βάζουν πολλοί για να μην φεύγουν από το σπίτι-μπαλκονι αλλά θα σου κόψει λίγο την θεά αν έχεις
 
Back
Top