Διατροφή Πως να βάλω το καρότο στη διατροφή των καναρινιών;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stfns
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Stfns

PB Member
Εγγραφή
22 Αυγ 2014
Μηνύματα
2.052
Πόλη
Καλλιθέα
Καλησπέρα σε όλους σας. Σκέφτομαι να δώσω καρότο στα καναρίνια μου, αλλά για να είμαι ειλικρινής είμαι λίγο διστακτικός. Γιατί; Ίσως επειδή πριν μερικά χρόνια έχασα ένα από τα καλύτερα καναρίνια(λευκό υποχωρητικό) που είχα μετά από κατανάλωση καρότου, εκδηλώνοντας έντονη αδιαθεσία αμέσως την επόμενη μέρα και καταλήγοντας μετά από περίπου 3 μήνες. Έκτοτε δεν ξαναέδωσα καρότο σε κανένα καναρίνι. Υπάρχει κάποια ιδιαιτερότητα στη προετοιμασία του συγκεκριμένου λαχανικού πριν το προσφέρουμε στα καναρίνια μας; Σκέφτομαι να τους το δώσω τριμμένο σε αυγοθήκη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
Λογικά δεν ήταν από αυτό Στέφανε. Το καρότο χρησιμοποιείται συχνά στη διατροφή των πουλιών χωρίς προβλήματα. Για την προετοιμασία του θα σου πρότεινα να ξυνεις γύρω γύρω την εξωτερική του επιφάνεια με την κόψη ενός μαχαιριού, να το πλένεις και μετά στον τρίφτη για να το προσφέρεις.
 
Σίγουρα δεν ήταν απ'αυτό. Να του δίνεις όπως σου περιέγραψε ο Σταύρος.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Stfns
Με τον τρόπο που λέει ο Σταύρος αλλά περασμένο στο πολυμίξερ, δουλεύεται μια χαρά και σαν πρόσθετο στην ξηρή αυγοτροφή.

Υ. Γ Είναι γνωστό οτι όλα τα λαχανικά που βρίσκονται μέσα στην γή και εκεί αναπτύσσονται, απορροφούν πολύ περισσότερα χημικά στοιχεία απο τα λιπάσματα, τα ραντίσματα και όλα αυτά. Οποιος έχει καθαρά λαχανικά στο κήπο του δεν έχει κανένα φόβο απο αυτά.
 
Ευχαριστώ πολύ και συνεχίζω την ερώτηση. Μετά από πόση ώρα να τους το δώσω; Πρέπει να το αφήσω να στεγνώσει όπως κάνουμε και στα υπόλοιπα λαχανικά;
 
Εγώ γενικά τα καρότα τα δίνω τριμμένα, άμεσα στα καναρινια. Αν στεγνώσουν γίνονται κάπως σα μαραμένα. Επιπρόσθετα, όπως τα περισσότερα χορταρικά, όσο πιο μικρα τα τεμαχίζεις, όπως όταν τα ξύνεις, τόσο μεγαλύτερη επιφάνεια εχουν και τόσο πιο γρήγορα αλλοιώνονται, χάνουν δλδ τις βιταμίνες τους. Οπότε θα σου πρότεινα δώστα άμεσα μόλις τα ξυσεις
 
Εγώ βάζω ένα καρότο στη σπιτική αυγοτροφή που τους φτιάχνω και είμαι και σίγουρη πως το τρώνε. Το καθαρίζω, το πλένω, το στεγνώνω και μπαίνει στο blender μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αυτό το κάνω χρόνια και ποτέ δεν είχα θέμα.. Φυσικά προσοχή στην αλλοίωση!
 
Καλημέρα,

Εγώ δίνω καρότο στα παιδία. Το καθαρίζω με αυτό που είναι για να ξύνεις-ξεφλουδίζεις τα λαχανικά. Στα περισσότερα το κόβω σε λωρίδες χοντρές και τους το δίνω. Σε ένα το έτριβα αλλά όταν είδε ότι το τρώνε τα άλλα έτσι το κατάλαβε και γλίτωσα το τρίψιμο.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Stfns
Σε κάποιες περιπτώσεις γεμίζουν και τον τόπο. Όμως στηριζόμαστε στην περιέργειά τους. Κάποια στιγμή θα το δοκιμάσουν και ασφαλώς σιγά σιγά θα μπει στην διατροφή τους.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Stfns
Η κατασκευή δική μας αυγοτροφής είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να περνούν όλα. Ενα καρότο περασμένο στο μούλτι σε μια βάση με κους-κους και ξηρή αυγοτροφή γίνεται αόρατο. Μάλιστα μπορεί να προσδώσει κάποια ποσοστά υγρασίας που είναι απαραίτητα ώστε το μείγμα να στέκεται αφράτο. Πειραματιστείτε.
 
Διαβάζοντας τα παραπάνω αλλά και άλλα άρθρα για το καρότο, μου έχει γεννηθεί η εξής απορία: Είναι λάθος να το δώσεις άτριφτο;
 
Νίκο τις πρώτες φορές που έδωσα καρότο στο καναρίνι, δεν ήξερα και το έδινα άτριφτο. (Εννοείται αποφλοιωμένο και καθαρισμένο) και το έτρωγε. Όχι όλο, αλλά έτρωγε.Βέβαια μετά διαβάζοντας στο φόρουμ, είδα ότι όλοι το έδιναν τριμμένο και έτσι του το δίνω πλέον και γω 😛
 
Αν σας το'τρωγε, πάσο. Γιατί εμένα άτριφτο, τ'αφήνουν και μαραίνεται χωρίς να το ακουμπήσουν.
 
εγω το δινω οπως εκεινα τα στικ ροκανισματος, στα καγκελα. εχω ενα πλαστικο κατι.. Που ειναι για να κραταει φρουτα και το κρεμαω απο εκει μεσα στο κλουβι. Φυσικα και δεν το τρωει ολο αλλα τρελαινεται να τσιμπολογάει ετσι, αυτο ομως το κανει μονο το ενα καναρινι οχι το αλλο(σε αυτο σφινωνω στα καγκελα λιγο ή το τριβω), αρα ειναι και στο πουλι νομιζω
 
Φαντάζομαι πως δεν είναι λάθος και γιαυτό ρώτησα γιατί επειδή είναι σκληρό, μήπως έχει θέμα με το ράμφος του. Στα σίγουρα όμως τρώει μεγαλύτερη ποσότητα με το τριμμένο, αφού δεν κουράζεται τόσο
 
ναι σιγουρα απλα "παιζει" και λιγο. Καροτο του δεινω χωρια μια φορα την εβδομαδα με μειγμα φρεσκων λαχανικων
 
Αν τα πουλιά έχουν βάλει το καρότο στη διατροφή τους (αυτό είναι το δύσκολο της υπόθεσης) θα το τιμήσουν όπως και να είναι.
Τα δικά μου με τριμμένο το καρότο λερώνουν τον τόπο όλο.
Ολόκληρο στο πρώτο 24ωρο δε μένει τίποτε όταν το βάζω στην κλούβα πτήσης. Τώρα για μικρό αριθμό πτηνών καλύτερα τριμμένο... Προσοχή όμως μικρές ποσότητες.
 
σε αυτο σφινωνω στα καγκελα λιγο
Μην με πείτε υπερβολική, αλλά θεωρώ ότι το να βάζουμε λαχανικά και φρούτα στα κάγκελα είναι απαγορευτικό, καθώς τα κάγκελα μπορούν να έχουν πολλά μικρόβια που μπορούν να περάσουν στο στόμα των καναρινιών μας. :) Αυγοθήκη και ξερό ψωμί!
 
Back
Top