Αναπαραγωγή Πως να βοηθήσω το αρσενικό να πυρώσει;

Θανος Κ.

PB New Member
Εγγραφή
3 Ιουλ 2014
Μηνύματα
139
Πόλη
Οινόφυτα
Καλησπέρα, και καλό μήνα σε ολους.
Θέλω να σας κάνω μια ερώτηση... Πως θα μπορέσω να βοηθήσω το αρσενικό ώστε να πυρωσει ποιο γρήγορα;
Έχω ξεκινήσει εδώ και λιγες μέρες προετοιμασία!
 
Θάνο για αρχή πες μας που έχεις τα πουλάκια.. Μέσα ή έξω και σε τι συνθήκες (θερμοκρασία και διάρκεια φωτισμού);
 
Καλησπέρα, και καλό μήνα σε ολους.
Θέλω να σας κάνω μια ερώτηση... Πως θα μπορέσω να βοηθήσω το αρσενικό ώστε να πυρωσει ποιο γρήγορα;
Έχω ξεκινήσει εδώ και λιγες μέρες προετοιμασία!
Είναι ένα θέμα που απασχόλησε στο παρελθόν το petbird, απασχολεί όπως βλέπεις και σήμερα και θα συνεχίσει να απασχολεί και τους μελλοντικούς αναγνώστες μας.
Έχουν γραφτεί πάρα πολλά σχετικά όπως αν Υπαρχουν σκευασματα ή κολπα για να πυρωνουν τα καναρινια; • PetBirds για το Ποιες τροφες πυρωνουν τα πουλια; • PetBirds για το Πως πυρώνουν τα καναρίνια; • PetBirds για τα Φάρμακα για το πύρωμα των πουλιών • PetBirds ώστε να μάθουμε αν και γιατί Δεν πυρώνουν • PetBirds
Για να μπορέσουν τα πουλιά να έρθουν στον απαραίτητο για την αναπαραγωγή τους οίστρο δεν χρειάζονται γιατροσόφια και φάρμακα... Χρειάζονται πολύ και έντονο Ελληνικό ήλιο, μια σχετική αύξηση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος και μια καλή τόσο ποσοτική αύξηση της τροφοδοσίας όσο και σε πρωτεΐνες (αυγό).
Το γεγονός πως εμείς τα βοηθούμε χορηγώντας βιταμίνες και συμπληρώματα γίνεται κατά τη γνώμη μου περισσότερο για να μετριάσουμε τους φόβους και τις ανησυχίες μας σχετικά με το τελικό αποτέλεσμα, ώστε να έχουμε ένα θετικό Μελοντικο ζευγαρωμα καναρινιων • PetBirds
Όμως τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά όσο τα βλέπουμε...
Η χορήγηση για παράδειγμα βιταμίνης Ε, ενισχύει τη γονιμότητα των πτηνών αλλά δεν αυξάνει την αναπαραγωγική διάθεσή τους. Αν λοιπόν υπήρχαν στη διατροφή τους φύτρα σταριού δεν θα είχαν καλυφθεί οι απαιτήσεις τους σε Ε?
Δεν ξέρω αν κάνουμε καλό ή κακό στα πουλιά μας, χορηγώντας υποκατάστατα (σκευάσματα) και όχι την πηγή που περιέχουν τα απαραίτητα σε αυτά.
Συνέχισε με μια καλή τροφοδοσία (μείγμα σπόρων, αυγό, μήλο, χορταρικά κλπ) και περίμενε αν έχεις εξωτερική εκτροφή τον ήλιο να κάνει και πάλι το θαύμα του.
 
Τα έχω μέσα στο σπίτι η θερμοκρασία όλη την μέρα είναι σταθερή 22-24 βαθμούς και διάρκεια φωτισμού όλη την μερα εκτός απο το βράδυ
 
Κλαφτα δεν θα πυρωσει θα οδηγηθεί σε πτεροροια αν δεν έχει οδηγηθεί ήδηκαι θα περνάει συνέχεια μέχρι να έλθει σε φυσιολογικά επίπεδα φωτός για την εποχή που διανύουμε.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Stfns
22-24 βαθμοί δεν είναι πολλοί; Την άνοιξη έχουμε 17 με 20 άντε 22! Και με 14 ώρες φυσικά και θα αρχίσουν να χάνουν φτερά!

Η ερώτηση είναι να μειώσει απότομα τη διάρκεια φωτός ή σταδιακά;
 
Πρέπει να τα κάνεις να νομίζουν πως είναι άνοιξη, να προσομοιώσεις την άνοιξη, δλδ 16-17 βαθμούς και 14-15 ώρες φως την ημέρα.

Το θέμα είναι να το κάνεις σταδιακά ή απότομα; Δε ξέρω τι είναι πιο καλό για τα πουλιά...
 
Και φυσικά ξέχασα να προσθέσω πως όταν βάζουμε ένα ζευγάρι για αναπαραγωγή (ειδικά σε εσωτερικό χώρο που δεν είναι αποκλειστικά και μόνο για εκτροφή) δεν τα ενοχλούμε συνέχεια, και ο χώρος πρέπει να είναι καθαρός, να αερίζεται, χωρίς καπνούς, φασαρία και πολυκοσμία, να είναι ευήλιος και προσοχή στα ρεύματα αέρα! Να μην ξυπνάνε το βράδυ από διάφορους θορύβους και να τα παρατηρούμε από μακριά διακριτικά! Πρέπει να νιώσουν ασφάλεια για να προχωρήσουν σε αναπαραγωγή!
 
  • Like
Αντιδράσεις: theodr
Back
Top