Φροντίδα Πως να επανακτήσω την συμπάθεια του african grey;

carduelis

PB Member
Εγγραφή
17 Ιαν 2008
Μηνύματα
85
Πόλη
Λιβαδειά
Ρε παιδιά ο αδερφός μου έχει εδώ κ 6-7 μήνες έναν ζακό που τον είχε αγοράσει σε ηλικία 5 μηνών κ πολλές φορές τον βοήθαγα κ εγώ στο τάισμα της κρέμας.
Όλο το διάστημα που τον βοήθαγα στο τάισμα ο Ζάχος με συμπαθούσε κ με άφηνε να τον χαιδεύω όμως για μεγάλο χρονικό διάστημα ο αδερφός μου τον κατέβασε στο σπίτι του στην αθ΄ήνα και τώρα έχει κανα μήνα που τον έχει φέρει πίσω κ εμένα όταν πάω να τον χαιδέψω ορμάει τόσο επιθετικά λες κ θέλει να μου κόψει το δάκτυλο. Τι μου προτείνετε να κάνω ώστε να επανακτήσω την συμπάθειά του;
 
Εαν δεν εχεις αρκετα συχνη επαφη με το πουλι πολυ φοβαμαι πως δεν μπορεις να κανεις και πολλα! Απλα θα σου ελεγα να μην προσπαθεις να τον πλησιασεις οταν καθεται πανω στον αδερφο σου η τον εχει κοντα του διοτι ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα σου επιτεθει επειδη θα νιωσει οτι αυτος και το ''ταιρι'' του απειλουνται απο καποιον ξενο.

Ισως να του δινεις μια συγκεκριμενη λιχουδια μονο εσυ και θα σε συνδεσει με κατι ευχαριστο και θα γινει λιγοτερο επιθετικος. Αλλα οι περισσοτεροι γκρι ειναι αυτο που λενε one person's bird δηλαδη δενονται με εναν ανθρωπο εκτος και αν εχουν κοινωνικοποιηθει πολυ καλα οταν ηταν μωρα οποτε και ο δικο σας εχει διαλεξει τον αγαπημενο του ανθρωπο που τον εχει σαν ταιρι του. Πολλες φορες βεβαια μπορει να συμβει να μην ειναι αυτο το ατομο ο κυριος φροντιστης του αλλα καποιος αλλος απο την οικογενεια.
Συμπαθειες ειναι αυτες βλεπεις... 😀
 

Σχετικά θέματα

Back
Top