Δεν έφτασα στο κομμάτι της αγοράς, θα ανοίξω νέο θέμα ίσως αύριο. Προφανώς κάποιος "κομήτης", θα ενθουσιαστεί, θα αγοράσει ζάκο, αν πάει κάτι στραβά θα τον "πετάξει" και θα συνεχίσει τη ζωή του, μόνο εδώ δεν θα ποστάρει. Οπότε και προφανώς δεν θα πάρω "στατιστική" απάντηση.Αυτή η ερώτηση δίνει την αίσθηση της δημοσκόπησης. Όχι ότι είναι πρόβλημα αυτό, αλλά δεν νομίζω ότι θα σε βοηθήσει πραγματικά στο να βγάλεις ένα ασφαλές συμπέρασμα που να χαρακτηρίζει ένα ολόκληρο είδος. Κάποια πουλιά δαγκώνουν πιο εύκολα, κάποια υπό συνθήκες πίεσης και κάποια λιγότερο. Θα ήταν ίσως ασφαλέστερο να γνωρίσεις και να χειριστείς το πουλί που πρόκειται να αγοράσεις. Εν μέσω πανδημίας βέβαια δεν ξέρω πως θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο.
Από την άλλη όμως, καταλαβαίνω ότι υπάρχουν μέλη εδώ που, και έχουν χρόνια ζακό, και έχουν γνωστούς και φίλους και παραδείγματα, περισσότερο αυτούς ρωτάω.
Πχ, έχω ακούσει ιστορία ιδιοκτήτη που έδωσε 1500 ευρώ για ζακό, σε μια βδομάδα του πέθανε. Δεν είναι ο κανόνας. Η προβληματική συμπεριφορά όμως; Μήπως είναι το ποσοστό υψηλό και απλά προβάλλονται μόνο τα "καλά" παραδείγματα; Γι αυτό ρωτάω και περιμένω απάντηση περισσότερο από φίλους που ασχολούνται χρόνια με παπαγάλους.
Ο φίλος @Kahraman τελικά αγόρασε που πόσταρε με τον ίδιο προβληματισμό εδώ πριν ένα μήνα;
Και ο φίλος @Ouroboros που τελικά άνοιξε το θέμα, ποια ήταν η κατάληξη, ξέρει κάποιος;