Ευχαριστώ, αν και δεν νομίζω τελικά να τα καταφέρω ...☹ δεν μπορώ να του προκαλώ τόσο φόβο. μήπως να το πήγαινα να το κάνει ο γιατρός;
Νομίζω ότι με το πήγαινε έλα και αν το πιάσει κάποιος άλλος θα τρομάξει περισσότερο. Καλύτερα εσείς να το κάνετε.Ευχαριστώ, αν και δεν νομίζω τελικά να τα καταφέρω ...☹ δεν μπορώ να του προκαλώ τόσο φόβο. μήπως να το πήγαινα να το κάνει ο γιατρός;
Πετάγομαι κι εγώ ο άσχετος να ρωτήσω, είναι φυσιολογικός ο χαλινός του έτσι όπως φαίνεται; Δεν είχα ποτέ μπατζάκια και δεν ξέρωΓια μένα το πουλί δεν έχει ακάρεα, αλλά αφού το είπε ο γιατρός...
Εγώ δεν τον βλέπω φυσιολογικό αλλά από την άλλη δεν φαίνεται να έχει και την κλασική εικόνα των ακάρεων στο ράμφος. Τουλάχιστον με βάση τη μικρή εμπειρία που έχω.είναι φυσιολογικός ο χαλινός του έτσι όπως φαίνεται;
Άρα πολύ πιθανον να έχουμε απλά μια πυρωμένη πιτσιρίκα :)Ο χαλινός Διονύση μπορεί να γίνει έτσι στα θηλυκά όταν είναι σε οίστρο.
Ελπίζω να φαίνεται ο δακτύλιος.
To πουλάκι κατά τη δική μου γνώμη είναι υγιέστατο. :)
Θα πρότεινα εντελώς σκοτάδι... ίσα που θα βλέπει ο κάτοχος... και οπωσδήποτε με γάντια.Έλενα προσπάθησε σε μισοσκόταδο να το πιάσεις με μία πετσέτα και να το τυλίξεις σα "σουβλάκι".
Δε ξέρεις πόση χαρά μου δίνεις . και τι πρέπει να κάνω τώρα που είναι σε οίστρο;
Φαντάζομαι οτι η αλλαγή στο χαλινό της έγινε μέσα σε λίγες μέρες και πριν ήταν λείο και μια χαρά ε;
Για φύγει από αυτή τη φάση θα πρέπει να αλλάξεις λίγο τις συνθήκες που ζεί και την έκαναν να ετοιμαστεί για γέννα...
Μπορείς να μειώσεις τη έκθεση στο φως ημέρας λίγο σκεπάζοντας της ώστε να κοιμάται νωρίτερα... Δώσε της μπανιέρα να κάνει μπανάκια καθημερινά και κάνε τη διατροφή της πιο λύτη, δηλαδή το μείγμα σπόρων της για λίγες μέρες και λίγη πρασινάδα. Κομμένες οι αυγοτροφές και το αυγό (αν δίνεις) και γενικά θα πρέπει να σταματήσει να νιώθει το αίσθημα της αφθονίας που τη κάνει έτοιμη για αναπαραγωγή και μεγάλωμα των μικρών που θα μπορούσε να κάνει.
Μικροαλλαγές στη διαρρύθμιση του κλουβιού της θα μπορούσαν να γίνουν,τόσες όσες να μη της προκαλέσουν στρες αλλα να αλλάξει λίγο η ρουτίνα του χώρου της.
Ερώτηση... Ο γιατρός που την είδε έχει γνώσεις από πτηνά(είναι κάποιος από τη λίστα εδώ του φόρουμ;) ή είναι ένας κτηνίατρος που απλά δέχτηκε να δει τη μικρή;
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας