Φροντίδα Πως να συμπεριφερθω σε εναν παπαγαλο P. swainsonii;

Εγγραφή
26 Σεπ 2009
Μηνύματα
11
Πόλη
Πειραιάς
Γειά σας σήμερα αγόρασα ενα παπαγαλάκη Superb Parrot. Γενος: πολυτελις Είδος: swainsonii Κοινή ονομασία: Superb Parakeet . Δεν ξέρω πως να του συμπεριφερθώ;
 

Συνημμένα

  • IMG_0235-2.webp
    IMG_0235-2.webp
    38,8 KB · Προβολές: 209
  • IMG_0234-2.webp
    IMG_0234-2.webp
    57,3 KB · Προβολές: 203
Πολυ ομορφο πουλακι να το χαιρεσαι! Ειναι εξημερωμενο-μεγαλωμενο στο χερι; Αφησε το μερικες ημερες να συνηθισει το νεο του χωρο και μετα προσπαθεις να το πλησιασεις σιγα σιγα με λιχουδιες. Ειχες ξανα ποτε σου παπαγαλο; Εχεις ενημερωθει σχετικα με τη διατροφη τους και τις γενικοτερες απιτησεις τους;
 
  • Like
Αντιδράσεις: mariah
ειναι πολυ ομορφο... αυτη ειναι η ονομασια του superb parakeet... κι ςγω ηθελα παλια ενα τετειο παπαγαλο... Να του μιλας ηρεμα και με γλυκο τροπο και να πηγαινεισ διπλα του οσο πιο ηρεμα μπορεις με αργες κινησεις. Για να σε συνιθησει... και γενικα οπως του φερσαι ετσι θα σου φερθει και εκεινο.. μη ξεχνας ομως πως θελει πολυ υπομονη και επιμονη.. καλη τυχη..
 
Ακούστε δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με κάτι τέτοιο ειναι η πρώτη φόρα που έχω παπαγάλο. Φοίβος οχι δεν γνωρίζω τίποτα οτι μου είπαν απο το Πετ σοπ και τα σποράκια του τα τρώει μια χαρά και το μηλαράκι του πρωί και βράδυ. Φένεται υγειεστατο εχει πολύ έντονα χρώματα και φένεται πανέξυπνο το δαχτυλιδάκη δεν το εχω δει ο ιδιος ακομα, αυτος μου είπε οτι ειναι του 2008.
 
Μπράβο που είναι ζωηρό & έξυπνο! Όταν εξοικειωθεί μαζί σου θα δείξει το χαρακτήρα του! Έχει δακτυλίδι & τι γράφει; Για την τροφή ρίξε μια ματιά στο https://community.petbirds.gr/threads/Τι-διατροφή-ακολουθούν-οι-παπαγάλοι-μας.4000/ . Για Συμπεριφορά - Εκπαίδευση, πρέπει να μελετήσεις τα σχετικά άρθρα της ενότητας για Παπαγάλους! Καλή συνέχεια!
 
ΠΟλυ ωραιος παπαγάλος! ΝΑ σου ζήσει!2008. Αρα μπορει να εινια και ιανουάριο του 2008 οπότε να πλησιαζουμε στο 2ο έτος της ζωής του! Ο παπγάλος εχει συνηθησει διαφορετικο τρόπο ζωής και τωρα που τον πήρες εσυ έχει αλλαξει..Αστο να ηρεμήσει λιγο και όλα θα γίνουν! Δαχτυλιδι εχει;το 2008 ο πετσοπάς στο είπε;
Το κλουβι να αλλαξεις άμμεσσα.. Το εχεις σε ψιλο σημειο και στην αγρια ζωη (ενστικτο)... στο ψηλοτερο σημειο κάθεται το κυριαρχο πουλι... Και ολοι οι αλλοι απο κατω.. (εσεις).. Οπότε βαλε το κλουβι σε υψος κάτω απο το υψος των ματιών σου.. Οταν θα χρειαστει να τον εκπαιδευσεις θα πρέπει να είσαι εσυ ο ανωτερος... Ποιος θα ακουγε κάποιον κατωτερο που προσπαθούσε να τον εκπαιδευσει...
 
να σου ζησει ειναι πολυ ομορφος, ανυπομονω να δω και αλλες φωτο και καλως ηρθεσ στην παρεα μας
 
ΠΟλυ ωραιος παπαγάλος! ΝΑ σου ζήσει!2008. Αρα μπορει να εινια και ιανουάριο του 2008 οπότε να πλησιαζουμε στο 2ο έτος της ζωής του! Ο παπγάλος εχει συνηθησει διαφορετικο τρόπο ζωής και τωρα που τον πήρες εσυ έχει αλλαξει..Αστο να ηρεμήσει λιγο και όλα θα γίνουν! Δαχτυλιδι εχει;το 2008 ο πετσοπάς στο είπε;
Το κλουβι να αλλαξεις άμμεσσα.. Το εχεις σε ψιλο σημειο και στην αγρια ζωη (ενστικτο)... στο ψηλοτερο σημειο κάθεται το κυριαρχο πουλι... Και ολοι οι αλλοι απο κατω.. (εσεις).. Οπότε βαλε το κλουβι σε υψος κάτω απο το υψος των ματιών σου.. Οταν θα χρειαστει να τον εκπαιδευσεις θα πρέπει να είσαι εσυ ο ανωτερος... Ποιος θα ακουγε κάποιον κατωτερο που προσπαθούσε να τον εκπαιδευσει...
Του άλλαξα στο κλουβί του θεση και εβαλα διπλαμου στον καναπε. Υπαρχει προβλημα αν σκεπάζω το κλουβι το βράδυ; σημερα του εδωσα μηλο απεξω απο το κλουβι και με πλησιασε πολυ δυστατικα αλλα ηρθε και τσιμπουσε σιγα σιγα και το χερι μου εκει να κραταει το μήλο τελος παντων.. Ολα καλα το πουλακι δήχνει τρομαγμενο και αμφιβάλο λιγο με την ηλικία του αυτο το 98 με προβληματισε.. Πάντος ειναι εξαιρετικά όμορφος και μου αρέσει πάρα πολύ.
 
Το CZ είναι η Τσεχία. Πρέπει να το σκεπάζεις μόλις σκοτεινιάσει με αδιαφανές κατά προτίμηση ύφασμα για να νοιώθει ασφάλεια και να κοιμάται ήσυχο. Για να είσαι σίγουρος ότι τρέφεται σωστά όταν μπορέσεις ζήτησε πακεταρισμένη τροφή για το είδος του, και θα την εμπλουτίζεις με τα παραπάνω. https://community.petbirds.gr/threads/parrot-breakfast.12748/ Έχουν φιλικό χαρακτήρα & γίνονται καλά πουλιά κλουβιού. Ωστόσο, έχουν την ικανότητα να καταστρέφουν ξύλα, παιχνίδια κλπ., γι'αυτό τα κλουβιά και οι κουρνιάστρες γι'αυτά τα πουλιά πρέπει να είναι γερά ενισχυμένα.
 
Κατα εμενα ειναι η καλυτερη επιλογη στο μεγεθος του ειναι πανεμορφο και πολυ λαμπερο το ειχε ο ξαδερφος μου και ξερω που η φωτογραφιες το αδικουν πολυ!
Ειναι απο τους πιο γλυκους παπαγαλους και αν θα ηταν ευχολη η εξημερωση του θα το ειχα παρει και γω που εχω μεγαλο κολλημα με την ομορφια και τα εντονα χρωματα!
Πανεξυπνα πουλια και σε σχεση με αλλα αρκετα ησυχο!
Παντος προσπαθησε να σκεφτεσε και το ενδεχομενο να μην τον εξημερωσεις ετσι ωστε να μην στεναχωριθεις μετα! Ειναι αρκετα δησκολο για την ρατσα του ακομα και αν το εχεις απο μωρο!
 
Ειναι πολυ ομορφο να το χαιρεσαι!
Το οτι ηρθε και εφαγε απο το χερι σου το μηλο ειναι καλο σημαδι. Να το κανεις συνεχεια και στο τελος θα σε εμπιστευτει.
Δεν ξερω αν ειναι δυσκολα στην εξημερωση τους η οχι, αλλα πιστευω πως ολα ειναι στο χαρακτηρα του πουλιου!
Καλη επιτυχια!
 
Καταρχήν σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα καλά σας λόγια. Σήμερα ήταν πολύ ποιο ζωηρός αφού να φανταστείτε βρήκα το παρακάτω site DEC | NSW threatened species - Superb Parrot και είχε ήχους από ομοίους του και από την ώρα που τους άκουσε έχει τρελαθεί στην κυριολεξία και δεν έχει σταματήσει κόβει βόλτες και όλη την ώρα Τρι τρώει Τρι τρώει και ου το καθεξής. Δυο ερωτήσεις έχω μόνο είναι φυσιολογικό όταν κάθεται να είναι φουσκωμένα τα φτερά του φανταζομαι καταλαβαίνεται τι λέω; και δεν μου απάντησε κανείς τι σημαίνει το cz 98 1 0 9 καλά το cz μου απαντήθηκε Τσεχία τα αλλά όμως τα υπόλοιπα τι μπορεί να σημαίνουν; Σας βάζω και κάτι Φώτο που τράβηξα σήμερα.
 
Αυτο στον πατο ειναι φωλια;
Ωραιο το σπιτι του μικρου αλλα και αυτο... Κουκλι!
 
Δυο ερωτήσεις έχω μόνο
1. είναι φυσιολογικό όταν κάθεται να είναι φουσκωμένα τα φτερά του φανταζομαι καταλαβαίνεται τι λέω;
2. Και δεν μου απάντησε κανείς τι σημαίνει το cz 98 1 0 9 καλά το cz μου απαντήθηκε Τσεχία τα αλλά όμως τα υπόλοιπα τι μπορεί να σημαίνουν;

Ωραίο Πουλί, συγχαρητήρια.

1. Είναι εντελώς φυσικό να κάθεται το πουλί λίγο φουσκωμένο όταν έχει τις φάσης ηρεμίας.
2. το CZ είναι tschechia, σου είπε και η Μαρία, το νούμερο στην tschechia είναι τρέχοντας, δεν λέει τίποτα για την χρονολογία του πουλιού.

Το πουλί τρώει ένα μίγμα από Αμυλούχοι Σπόροι (Ασπούρι/Καναρινόσπορος, Βρώμη, Ιαπωνικό κεχρί, Κεχρί Μάννα, Κεχρί Πλάτα, Κεχρί Σενεγάλης, Σιτάρι, Σπόροι χλόης ). Στην πατρίδα θα βρει πολύ σπάνιο ελαιούχοι σπόρια. Καλά είναι ένα μίγμα για Budgies και κοκαkτιλ η για εξωτικά πουλια. Από φρούτα μπορείς να δίνεις αχλάδι, μιλώ, πορτοκαλι κλπ. ( Ότι αρέσει ). Το πουλάκι στην αυστραλία ψάξει και μικρά σκουλήκια και γρύλοι. Για αυτό θα τρώει και μερικές φορες ένα μικρό κομμάτι αυγό. Καλά είναι να τον φίνις μια φορα στην μέρα να πετάει για μια ώρα στο δωμάτιο, καλά ώρες για αυτό είναι το πρωί από 7 έως 10 η το απόγευμα από 3 έως 6. ( Ώρες που ψάξει το φαΐ στην φύση ). Αν τον έχεις μονο στην κλούβα είναι επικίνδυνο να γίνει κόντρο και έχει πρόβλημα με την καρδια και το συκώτι.

Βγάλτο την φωλια, δεν θέλει φωλια όσο είναι μονο του, ήδη είναι μικρό το κλουβί που έχεις.
 
Back
Top