Φροντίδα Πως να φροντίσω μωρά μπάτζι 2 και 4 εβδομάδων;

Σοφία_Parrots

PB New Member
Εγγραφή
1 Μαϊ 2015
Μηνύματα
17
Πόλη
Χανιά
Γεια σας , μόλις σήμερα μου έφεραν δύο παπαγαλάκια μπατζι. Το ένα είναι πιο μικρό από το άλλο , περίπου 2 βδομάδων ενώ το άλλο φαίνεται να είναι κάπου 3 με 4 βδομάδων (θα ανεβάσω φωτό να μου πείτε κιόλας τι ηλικίες πιστεύετε ότι είναι). Τα έχω βάλει σε ένα κουτί και το έχω γεμίσει με το βαμβάκι που έχουν μέσα τα μαξιλάρια. Υπάρχει περίπτωση να τα πειράξει; Εγώ το έβαλα γιατί πίστευα ότι έτσι θα είναι πιο ζεστά(πίσης τους έχω και μια λάμπα από πάνω) Τα παπαγαλάκια μου τα έφεραν γύρω στις 7 , προσπάθησα να τα ταισω στις 11 και δεν φάνηκαν πολύ πρόθυμα να φάνε(στην τελική δεν έφαγαν και αυτό που λένε το crop στα αγγλικά μου φαίνεται να είναι ακόμα γεμάτο(και είναι 12 ακριβώς) . Τι πιστεύετε για αυτό ;
[automerge]1606860707[/automerge]
Επίσης πρέπει να τους έχω και νερό μέσα στο κουτί ή το νερό το παίρνουν από την κρέμα και δεν χρειάζεται;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Τα έχω βάλει σε ένα κουτί και το έχω γεμίσει με το βαμβάκι
Καλύτερα να βάλεις ροκανίδι.
το νερό το παίρνουν από την κρέμα και δεν χρειάζεται;
Δεν χρειάζεται να βάλεις νερό.
τους έχω και μια λάμπα από πάνω
Πρόσεξε η λάμπα να μην είναι πολύ κοντά στα πουλιά.
Το βράδυ δεν πρέπει να ταΐζονται, ούτε οι γονείς ταΐζουν.
Η κρέμα πρέπει να έχει θερμοκρασία 38,5 βαθμούς.

Τα πουλάκια είναι πολύ μικρά, έχεις εμπειρία με το τάισμα?
Το κουτί το σκεπάζεις ?
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ καλημέρα! Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας, πήγα και τους πήρα ροκανιδι και όσον αφορά την λάμπα την έχω σε απόσταση περίπου 25-30 εκατοστά. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ξανά ταισει ποτέ και όσες γνώσεις έχω είναι από το ίντερνετ από διάφορα forum και βίντεο. Σήμερα έμαθα ότι τα μωρά δεν τα έχουν ταισει ποτέ με κρέμα και ότι μέχρι χθες ήταν στην φωλιά τους και τα τάιζαν οι γονείς του. και εγω αντιμετώπιζω το εξής πρόβλημα, ενώ έχω δει σε βίντεο πώς τρέχουν τα παπαγαλάκια στο κουτάλι να φάνε, τα δικά μου κάνουν το αντίθετο , ενώ το crop τους είναι άδεια και κανονικά πεινανε ,τα ταιζω με το ζόρι και δεν ξέρω κιόλας αν όντως τα ταιζω γιατί πολύ κρέμα πέφτει κάτω. Έχω θέλει θερμόμετρο και είναι 38.5 βαθμούς η υφή είναι έτσι όπως θα πρεπε αλλά για κάποιο λόγο δεν το θέλουν. (Επίσης κουνάνε το κεφαλάκι τους όταν τους το δίνω σαν να φτερνιζονται) . Κανω κάτι λάθος ;ή φταίω το γεγονός ότι είναι η πρώτη τους επαφή με την κρέμα ;
 
@jk1980 συγνωμη προκαταβολικά αν ακούγομαι απότομη , αλλά εγώ ρώτησα για να μάθω και προσπαθώ να κάνω ότι καλύτερο μπορώ , ήδη υπάρχει βελτίωση και τα μωράκια τρώνε , η απάντηση σας είναι πιο πολύ ερώτηση επιθετική πάρα απάντηση που θα μπορούσε να βοηθήσει έναν αρχάριο που θέλει μόνο καλό να κάνει. Νομίζω είπα αρκετά και δεν υπάρχει λόγος να απαντήσω στις 2 ερωτήσεις που μου κάνατε :)
 
@Σοφία_Parrots η διαδικασία ταΐσματος είναι επικίνδυνη για τα πουλάκια, οδηγεί μέχρι και σε θάνατο. Για αυτό όλοι (σχεδόν) είναι επιφυλακτικοί με αυτό, επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μας.
 
@christina07 και γιατί πιστεύετε ότι δεν μπορώ να το κάνω;
[automerge]1606929445[/automerge]
Αυτοί που το κάνουν σήμερα κάποια μέρα δεν ήταν και η πρώτη τους φορά που τα τάισαν;
 
@Σοφία_Parrots δεν πιστεύουμε ότι δεν μπορείς εσυ συγκεκριμένα. Και εμένα να με βάλεις δεν έχω ιδέα, και πολλοί εκτροφείς δεν τα ταΐζουν αν τα ταΐζουν οι γονείς τους. Απλά αυτό χρειάζεται εμπειρία και πολύ προσοχή. Άτομα με εμπειρία και από ένα λάθος χάνουν τα πουλάκια τους, γιατί φυσικά και δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε 100% τους γονείς τους.Αλλά αφού τα πουλάκια είναι σε καλό δρόμο και φαίνονται οκ εγώ δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Δεν χρειάζεται να το πάρει κάποιος προσωπικά αυτό.
 
Και ναι @christina07 συμφωνώ ότι είναι επικίνδυνη , αλλά υπάρχουν "κανόνες" τους οποίους είμαι 100% πρόθυμη να μάθω, για αυτό και ζητάω την γνώμη έμπειρων, και για αυτό και οι ερωτήσεις όπως αυτες πιο πάνω και η πληροφορία σας ότι είναι επικίνδυνη διαδικασία δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμες από ότι καταλαβαινετε. Θα μπορούσατε να μου προτείνετε ιδέες να μου πείτε τις εμπειρίες σας και να με βοηθήσετε με αυτόν τον τρόπο, από το να λέμε αυτά τα πράγματα τώρα.
 
Εσυ εδω μεσα μπηκες επειδη ειχες αποριες.Εσυ πηρες τα μωρακια <<χωρις να εχεις εμπειρία και χωρις να εχεις καποιο σχετικο θεμα πριν τα παρεις>>.Δεν σου λενε τα παιδια οτι δεν πρεπει να το κανεις απλα επειδη ειναι μικρα βρίσκονται σε κινδυνο.Εγω για παραδειγμα ειμαι εθελοντής σε μια φιλοζωικη και εχω ταισει 100νταδες πουλακια αγρια αλλα και παπαγαλακια.Εγω ειχα μια γεννα και λογο αποδυναμωσης της μαμας τους (κοκατιλ) αναγκαστηκα να τα μεγαλωσω εγω με αποτέλεσμα τα 2 απο τα 3 να βρεθουν στο χωμα χωρις να ξερω την αιτια αλλα μπορει να εκανα εγω λαθος.Οποτε θελω να σου καταληξω οτι ειναι πολυ στεναχωρο να νιωθεις τυψεις για μια ψυχη αν φυγει και μπορει να μη φταις εσυ το κυριοτερο.Επισης ο γραπτος λογος ειναι ο περιεργος δε σου μιλανε επιθετικα τα παιδια.Απλα εδω μεσα ειναι ολοι γνωστες και θελουν το καλο για τα πουλακια σου.
 
αλλά υπάρχουν "κανόνες" τους οποίους είμαι 100% πρόθυμη να μάθω, για αυτό και ζητάω την γνώμη έμπειρων, και για αυτό και οι ερωτήσεις όπως αυτες πιο πάνω και η πληροφορία σας ότι είναι επικίνδυνη διαδικασία δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμες από ότι καταλαβαινετε
Σοφία, η ερώτηση ή ακόμη και το ύφος της εκφράζει ανησυχία παρά αγένεια. Ναι, σε όλα τα πράγματα υπάρχουν κανόνες και βήματα που ακολουθεί κανείς για να μάθει, απλά σε ό,τι αφορά την ανατροφή νεοσσών αποκλειστικά από τον άνθρωπο, είναι πιο συνετό αυτή η εκπαίδευση του θετού γονέα να γίνεται εκ του σύνεγγυς (από κοντά) δείχνοντας του τη διαδικασία και εξηγώντας του κάθε λεπτομέρεια. Διαφορετικά, ακόμη και το παραμικρό λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Σαφώς και βοηθάμε όσο μπορούμε από απόσταση στις περιπτώσεις που κάποιο πουλάκι από το ζευγάρι πεθάνει ή δεν μπορεί για οποιοδήποτε λόγο να αναθρέψει τους νεοσσούς του, αλλά αυτό όπως καταλαβαίνεις είναι διαφορετικό

Είναι βασική μας αρχή να συστήνουμε στους νέους ιδιοκτήτες να αποφεύγουν πάση θυσία την ανάληψη της ευθύνης ανατροφής νεοσσών, όταν δεν υπάρχει λόγος. Για να καταλάβεις, ακόμη και στις αγγελίες μας απαγορεύεται η ζήτηση για αγορά πουλιών ηλικίας μικρότερης των δύο μηνών.
 
@Σοφία_Parrots δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί σου ούτε με κανέναν. Την ίδια ερώτηση θα έκανα και θα ξανακάνω σε οποιοδήποτε άλλο μέλος ανοίξει αντίστοιχο θέμα. Η απάντησή μου σίγουρα δεν σε βοηθάει αλλά πιστεύω ότι θα βοηθήσει κάποιους άλλους να σκεφτούν καλύτερα τη συγκεκριμένη διαδικασία. Δικαίωμά σου είναι να μην θέλεις να απαντήσεις και το σέβομαι απόλυτα. Λίγο πολύ την ξέρω την απάντηση. Ακολούθησε τις συμβουλές από τα μέλη παραπάνω και δώσε σημασία στην θερμοκρασία της κρέμας, πρέπει να είναι γύρω στους 40 βαθμούς πάντα. Καλή επιτυχία σου εύχομαι.
 
Και ναι @christina07 συμφωνώ ότι είναι επικίνδυνη , αλλά υπάρχουν "κανόνες" τους οποίους είμαι 100% πρόθυμη να μάθω

Γιατι θα "μαθεις" πανω σε ζωντανους οργανισμους με οτι αυτο συνεπαγεται, ακριβως επειδη συμφωνουμε οτι ειναι επικινδυνο.
 
@Σοφία_Parrots Έχετε έρθει εδώ, ουσα άπειρη και σας έκαναν 2 εύλογες ερωτήσεις, που θα έκανε ο οποιοσδήποτε. Γιατί να αναλάβετε μια διαδικασία που σας είναι άγνωστη? Γιατί να πειραματιστείτε ή όπως είπατε να αποκτήσετε "εμπειρία" πάνω σε πλάσματα που χρειάζονται βοήθεια? Τόσο επιτακτικό ήταν? Η δική σας στάση ήταν επιθετική και παιδαριώδης. Χωρίς λόγο. Αυτό συμβαίνει μόνο όταν κάποιος γνωρίζει πολύ καλά το βαθμο στον οποίο ευθύνεται για μία κατάσταση. Καληνύχτα σας.
 
Καλημέρα σας, πρώτα από όλα έχω να σας πω ότι τα παπαγαλάκια είναι πολύ καλά. Χθες τους έβαλα και ενα μικρό κλαδάκι μιλλετ και το έφαγαν, από σήμερα θα αρχίσω σιγά σιγά να τους δίνω λίγα φρουτάκια ή λαχανικά να τα φάνε μόνα τους , ήδη το μεγαλύτερο παπαγαλακι έφαγε λίγη μπανανα από μένα το πρωι. Το γαλάζιο που είναι και μικρότερο το βγάζω μόνο για να το ταιζω, και το πολύ να το βγάλω 2 3 λεπτακια να το χαϊδεψω, γιατί φοβαμαι να μην κρυώσει, οπότε δεν παίρνω ρίσκα. Το μεγαλύτερο όμως το βγάζω παραπάνω ώρα το μαθαίνω να έρχεται σε εμένα και επίσης το χαϊδεύω. Είναι σωστό αυτό που κάνω; Εννοώ για το μικρό παπαγαλάκι που δεν το βγάζω πολύ γιατί φοβάμαι να μην κρυώσει. Και για το τέλος, Έχω να ζητήσω συγνώμη που,όπως όλοι σας λέτε, το πήρα περίεργα που μου έκαναν αυτές τις δύο ερωτήσεις. Όμως όπως βλέπετε , συνεχίστηκε η συζήτηση πάνω σε αυτό, και κάνει εκτός από τον κύριο Ιωάννη δεν μου έδωσε συμβούλες παρά μόνο λέγατε πόσο επικινδυνο είναι και ότι είναι λογικό να κάνατε τέτοιου τύπου ερωτήσεις.το βλέπετε και μόνοι σας. Για αυτό ακριβώς τον λόγο δεν χρειαζόταν μια τέτοια ερώτηση, επειδή θα ακολουθούσε αυτό που ακολούθησε.
[automerge]1607153729[/automerge]
Επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατί λέτε ότι αποφάσισα να πειραματιστω . Προφανώς και αν ημουν τελείως άσχετη δεν θα έκανα κάτι τέτοιο. Είχα γνώσεις. Δεν το έκανα στο ακυρο . Και ούτε καταλαβαίνω γιατί λέτε ότι είπα πως θέλω να αποκτήσω εμπειρία πάνω σε ζωντανά , πρώτον δεν το είπα ποτέ, και δεύτερον, πως θα μπορούσα να έχω εμπειρία αν δεν το είχα κάνει ποτέ, την εμπειρία την αποκτάς όταν το έχεις κάνει ήδη, ένας πρώτος δεν θα έχει ποτέ την εμπειρία, που θα έχει αργότερα αφού το κάνει ήδη. Οπότε αυτό που λέτε δεν βγάζει νόημα. Εκτός αν με την λέξη εμπειρία εννοείτε τις γνώσεις. Το οποίο όπως είπα από την αρχή, είχα αρκετές γνώσεις για αυτό και πίστευα στον εαυτό μου ότι μπορώ να το κάνω, αλλιώς δεν θα το έκανα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Είναι απλά τα πράγματα, στα βιντεακια όσα βλέπουμε φαίνονται εύκολα, στην πράξη όμως ίσως δεν βγουνε έτσι όπως νομίζουμε! Για τάισμα νεοσσων θέλει σύριγγα τάισματος που καταλήγει στον προλοβο, θέλει προσοχή μήπως πληγωθει το σημείο, όπως και η σωστή θερμοκρασία γιατί αλλοιως υπάρχει κίνδυνος από μύκητες! Οπότε το καλύτερο θα ήταν να έχεις κάποιον με εμπειρία δίπλα σου στα πρώτα του βήματα! Από όσο ξέρω φρούτα λαχανικά δεν κάνουν για το πεπτικό τους ακόμα, μονο κρέμα έως 2 μηνών
[automerge]1607162656[/automerge]
[automerge]1607162717[/automerge]
[automerge]1607162748[/automerge]
[automerge]1607162845[/automerge]
[automerge]1607162922[/automerge]
 
Τελευταία επεξεργασία:
Είναι σωστό αυτό που κάνω; Εννοώ για το μικρό παπαγαλάκι που δεν το βγάζω πολύ γιατί φοβάμαι να μην κρυώσει
Καλά κάνεις, όταν φτάσει και το μικρό 25-30 ημερών μπορείς να το βγάζεις όπως και το μεγάλο.
Όταν μεγαλώνουν με τους γονείς στις 3,5 με 4 εβδομάδες αρχίζουν να βγαίνουν από την φωλιά και να ακολουθούν τους γονείς μέσα στο κλουβί.
Στις 6 εβδομάδες ανεξαρτητοποιούνται και τρώνε μόνα τους , αλλά πρέπει να τα παρακολουθείς για να είσαι σίγουρη ότι τρώνε και πίνουν νερό.
Μεγάλη προσοχή στην καθαριότητα των σκευών ταΐσματος και καλό καθάρισμα του ράμφους τους.
 
Back
Top