Φροντίδα Πως να φροντίσω το budgie μου;

Γνώρισα έναν στο μαγαζί που πήρα το κλουβί και ελεγε ότι τα budgie θέλουν κλουβί με ύψος . Ισχύει ;
 
Γνώρισα έναν στο μαγαζί που πήρα το κλουβί και ελεγε ότι τα budgie θέλουν κλουβί με ύψος . Ισχύει ;
Όχι, χρειάζονται μήκος για να πετάνε.
 
Της εβαλα τις παλιές ταιστρες γιατί πήγε και μπήκε μεσα στην νέα ταιστρα κυριολεκτικά μπήκε ολόκληρη ! Και φοβήθηκα μήπως και πάθει τίποτα και κάνει καμία κουτσουλιά μεσα. Όποτε πήγα στις παλιές.
 
Της εβαλα τις παλιές ταιστρες γιατί πήγε και μπήκε μεσα στην νέα ταιστρα κυριολεκτικά μπήκε ολόκληρη !
Αυτές είναι λίγο επίφοβες για παπαγαλάκια, καλύτερα να πάρεις αυτή που μπορείς να την τοποθετήσεις σε όποιο ύψος θέλεις
7442.webp
η κάποια σαν αυτή
IMG183352.webp
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ εάν δείτε στην φωτογραφία ποιο πάνω στην αριστερή μεριά είχα μια μπω ταιστρα. Όμως η Yuki μπήκε μέσα να φάει και φοβήθηκα για κάποια μόλυνση , επίσης όποτε πετούσε από πάνω έριχνε πολύ φαγητό απ έξω. Για αυτό επέστρεψα στις κλασικές.
[automerge]1650400764[/automerge]
0C2E914E-CE89-472A-AE95-0B6A4626521A.webp
[automerge]1650400784[/automerge]
Γιατί κάθετε έτσι ;🤣 βολεύεται ;
 
Σωστά. Να τη χαίρεσαι! 40 ημέρες καραντίνα πρέπει να κρατήσεις, όσο το δυνατό πιο μακριά από το άλλο πουλάκι και με ξεχωριστά σύνεργα κλουβιού (πατήθρες, ταΐστρες, ποτίστρες...)
 
Δεν μου πήγε το μυαλό….τα έχω ήδη μια μέρα μαζί απλά επειδή δούλευα δεν πρόλαβα να κάνω update εδώ… λέτε να υπάρχει μεγάλο θέμα ; Τα πάνε καλά όμως όλο παρέα μαζί είναι
 
@George Mavridis το βασικό πρόβλημα δεν είναι το αν θα τα βρουν μεταξύ τους και θα κάνουν καλή παρέα αλλά η αποφυγή μετάδοσης ασθενειών από το ένα στο άλλο.
Γι'αυτό το λόγο προτείνεται η προληπτική καραντίνα 40 ημερών για να έχουμε όσο μπορούμε το κεφάλι μας ήσυχο!
 
Καλησπέρα, να χαίρεστε και τα δύο παπαγαλάκια, είναι πανέμορφα! Η καραντίνα είναι υποχρεωτική και μη διαπραγματευσιμη. Αν έχετε το παλιό κλουβί, βάλτε το καινούργιο παπαγαλάκι εκεί και σε άλλο δωματιο, σώζεται ενδεχομένως ακομα η κατάσταση, αν και θα πρέπει να είστε έξτρα παρατηρητικοί με την Yuki (και το καινούργιο κοριτσι) τις επόμενες ημέρες και αν δείτε κάτι περίεργο, ασυνήθιστο ή ανησυχητικό, να το αναφέρετε εδώ ή να απευθυνθείτε άμεσα σε πτηνίατρο.

Το πράσινο παπαγαλάκι μοιαζει σεξουαλικά ώριμο λόγω χρώματος χαλινού, αλλά δεν φαίνεται ίριδα στα μάτια, το οποίο περιπλέκει τα πράγματα κάπως σχετικά με την ηλικία της. Μπορεί να φταίει και το φως βέβαια. Σε πρώτη φάση πάντως σημασια εχει να εξοικιωθεί με το περιβάλλον με την ησυχία της.
 
Back
Top