Φροντίδα Πως να φροντίσω το budgie μου;

Αυτό που παρατηρώ είναι το εξής. Κάθε πρωί και σχεδόν κάθε φορά που με βλέπει ανοίγει τα φτερά της… γτ ; Ειδικά το πρωί.
 
Δεν ξέρω κοιτά γενικά δεν μας φοβάται , να πετάει πέρα δοθε μέσα στο κλουβί όταν είμαστε κοντά ή όταν της μιλάμε επίσης δεν την έχουμε βδομάδα και ήδη την ταΐζω μέσα στο κλουβί με το χέρι μου από το pellet. Απλά κάθε πρωί που με βλέπει κάνει το ίδιο !
 
Κούκλα η μικρή!Λαχανικά μπορεί να τρώει σχεδόν σε καθημερινή βάση. Φρούτα μπορείς να δίνεις 3 φορές την εβδομάδα.
Φαίνεται αυτονόητο απλά για καλό και για κακό : Μην του δίνεις τρόφιμα με καφείνη π.χ. σοκολάτα , καφε κ.ά.
Το αβοκάντο είναι τοξικό όπως επίσης και τα κουκούτσια.Το λεμόνι δεν είναι καλό λόγο της οξύτητας (πορτοκάλι μια φορά την βδομάδα)
Η ντομάτα δεν είναι υγιεινή .Αυγό βραστό στους 15C μια φορά την βδομάδα .Και αν δεν την βλέπεις να πίνει νερό είανι επειδή δεν σε έχει συνηθησει 100% ακόμα. Όταν τα budgie πίνουν νερό είναι ευάλωτα στους θηρευτές και γι' αυτό περιμένουν να βρεθούν μόνα τους για να πιουν.Δοκίμασε να βάζεις σιγά σιγά και με αργές κινήσεις το χέρι σου πάνω στο κλουβί ( χωρίς να το αγγίζεις το κλουβί ) Αν δεν φρικάρει μπορέις να προσπαθήσεις να ΄βαζεις το χέρι μέσα στο κλουβί καθημερινά για πέντε λεπτά χωρις να προσπαθέις να το γραπώσεις. Κάνε και την δική σου έρευνα και σου εύχομαι καλές αγκαλιές!😀
[automerge]1650204390[/automerge]
Σου προτείνω αυτό το κλουβί ή κάποιο αυτής της μάρκας . Από προσωπική εμπειρία είναι οτκ.
 
@George Mavridis Μπορείς να πάρεις ένα μεγάλο κλουβί αλλά πρέπει το κενό ανάμεσα στα κάγκελα πρέπει να είναι λιγότερο από 2 εκατοστά ώστε να μην μπορεί να χώσει το κεφάλι της ανάμεσα στα κάγκελα. Επίσης ένα φαρδύτερο κλουβί είναι πολύ καλύτερο από ένα ψηλό κλουβί.
 
Οι πατήθρες δεν είναι κατάληλες για μπάτζι. Χρειάζεσαι πατήθρες από φυσικό ξύλο σε διάφορα στυλ, διαμέτρους και υφές. Επίσης τα στικ είναι μόνο junk food είναι φουλ λιπαρά και δεν πρέπει να τα έχεις μέσα στο κλουβί.
 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
@Ledagcc οι πατήθρες λέει πως είναι από φυσικό ξύλο , η επόμενη επιλογή μου είναι να αγοράσω ένα φυσικό ξυλο που έχει το κατάστημα και να το κόψω εγώ μόνος μου. Όσο για τα στικ οκ δεν θα τα βάλω !
 
B63A0F62-3B8A-4377-A4AF-829D7702163E.webp
[automerge]1650371414[/automerge]
Αυτό που μου έδωσε η φίλη μου αλλά νομιζο ότι είναι μικρό… τι λέτε ;
 
Back
Top