Φροντίδα Πόσα καναρίνια μπορώ να βάλω μέσα στην υπό κατασκευή κλούβα;

Είναι ένας "τύπος" που κυκλοφορεί στο internet Δημήτρη χωρίς καμία απολύτως βάση και υποδομή.
Μπορεί κάποιος να βάλει *30 ή *40 και να τον διαμορφώσει όπως τον βολεύει...


Και εδώ φαίνεται η ξερή γνώση από την πολύχρονη εμπειρία :)
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
θα πάρω μόνο αρσενικά γιατί πραγματικά μόνο για το κελάηδημα τα θέλω!
Ωραία, αλλά δεν πρέπει να τα βάλεις όλα μαζί σε μία κλούβα, γιατί περισσότερο θα μαλώνουν μεταξύ τους παρά θα κελαηδούν. Επίσης το κοινόβιο ζευγάρωμα έχει πολύ χαμηλά ποσοστά επιτυχίας. Μήπως να φτιάξεις ένα ερμάριο με ράφια και να βάλεις μέσα άνετα κλουβιά ή ζευγαρώστρες; Πιστεύω ότι θα τα χαίρεσαι περισσότερο σε αυτή τη διάταξη και θα είναι κι αυτά ευτυχισμένα. Ένα ερμάριο κλειστό πεντάπλευρο, ανοικτό μόνο μπροστά, θα παρέχει προστασία από τους ανέμους, τη βροχή, το κρύο κλπ.. Την μπροστινή πλευρά, μπορείς να την καλύπτεις με αποσπώμενη πόρτα, που θα είναι επενδυμένη με σίτα για προστασία από κουνούπια.
 
Φιλοι μου Καλησπέρα! Ζητω συγγνωμη που εξαφανιστηκα αλλα ειχα τρεξιμο. Λοιπον η κλουβα που ειπα οτι θα φτιαξω προχωραει και το σκ θα ειναι ετοιμη. Η αληθεια ειναι οτι τρια καναρινα θα βαλω μεσα μονο για κελαιδημα. Η χαρα της δημιουργιας ειναι μεγαλη νομιζω οτι η κατασκευη της κλουβας ηταν πιο πολυ ψυχοθεραπεια αλλα και το γεγονος οτι τα καναρινια θα φυγουν απο τα κλουβια και θα ειναι πιο ανετα μου διωχνει μια στεναχωρια που εχω οταν τα βλεπω. Εχω φωτο βημα βημα οποτε μολις ολικληρωθειθα ανεβασω φωτο οπως υποσχεθηκα και θα σας πω και κοστος!
 
Γενικά εγώ προσωπικά είμαι κατά του ξύλου στο εσωτερικό της κλούβας(πλην πάτηθρων). Πορώδες υλικό συγκριτικά με τα μέταλλα(όπου είμαι..fun ), που απαιτεί συντήρηση, εξονυχιστική καθαριότητα, γίνεται ευκολότερα εστία μόλυνσης κλπ κλπ.
Όμως υπάρχουν κάποιοι φίλοι όπως ο Γιώργος @ROLLING STONES που διατηρεί για χρόνια ξύλινες κλούβες σε άριστη κατάσταση. Αυτός ξέρει καλύτερα τα μυστικά του ξύλου οπότε λίγο υπομονή και θα σε κατατοπίσει.
 
Θα προτιμούσα οξιά...ότι και να είναι πάντως το ξύλο πρέπει να είναι εντελώς αποξηραμένο. Να έχει υποστεί πολύ καλή αφύγρανση και να είναι εμποτισμένο, κατόπιν τον προηγούμενων διαδικασιών, με λάδι (3-4 "χέρια") το οποίο θα πρέπει να εμποτίσει το ξύλο και να στεγνώσει για κάμποσες μέρες πριν τοποθετηθούν στην κλούβα.
 
😁
Γιατί δεν κοιτάς και τις έτοιμες ξύλινες του εμπορίου; Θα χρειαστούν μόνο το τελευταίο σκέλος επάλειψης με το λάδι. Εγώ προσωπικά τις έχω περάσει και μια επεξεργασία με γυαλόχαρτο σε δίδυμο τροχό και τις έχω "φάει" ασύμμετρα ώστε να έχουν μια υφή σαν κλαδάκια..

64639
 
Αφού ασχολείσαι με τις κατασκευές γιατί δεν πέρνεις καβίλιες μέτρου να κάνεις τις πατήθρες; Σήμερα έκανα για τις κλούβες και τη ζευγαρώστρα που πήρα και δεν είναι καθόλου δύσκολο. Ούτε καν τροχό δε θέλει να κόψεις τις καβίλιες, με ένα πριονάκι χειρός κάνεις πολύ εύκολα τη δουλειά. Εγώ της βάζω απλά πλένοντας τες αλλα ο Δημήτρης (@GreekMan72 ) απ ότι θυμάμαι σε ένα ποστ παλιότερο του όπως αναφέρει πάνω κάνει μια διαδικασία με το λάδι για να μην αποροφάνε νερό (Δημήτρη βάλε το λινκ αν θες γιατί δεν θυμάμαι που ήταν)
 
Δημήτρη βάλε το λινκ αν θες γιατί δεν θυμάμαι που ήταν)

Αυτές είναι οι παλιές που είχα φτιάξει από καβιλιες 12mm.. Μετά την επεξεργασία η διάμετρος κυμαίνεται μεταξύ 8 και 10mm. Τώρα έχω κάνει το ίδιο στις ξύλινες του εμπορίου.

1-crop.webp

Ολόκληρο το post
 
Όλοι άσχετοι είμασταν και συνεχίζουμε να είμαστε φίλε Στάθη @StathisS.
Οι ποιο σχετικοί από όλους είναι τα ίδια τα πουλάκια 😉 Αν τα παρατηρείς θα σου δείξουν αυτά το δρόμο..

Εδώ μέσα προσπαθούμε να ανταλλάσσουμε και να εμπλουτίσουμε την όποια γνώση διαθέτουμε και τις εμπειρίες μας με στόχο να περνάνε καλά οι μικροί μας φίλοι κι εμείς μαζί τους.
 
Συγγνωμη επρεπε να ειμαι πιο συγκεκριμενος για πατηθρες ρωταω
Στάθη, για ξύλινες πατήθρες στην κλούβα σου προτείνω καβίλιες από οξιά. Διατίθενται σε μήκος 1 μέτρο περίπου η καθε μία και πάχος 10,14,16,18 χιλιοστά. Εσύ θα τις κόψεις στο μήκος που θέλεις και θα ανοίξεις εγκοπή σε κάθε άκρη για να στερεώνονται στα σύρματα ή όπου αλλού. Να προσέξεις να είναι λείες κι ευθείες γιατί στο εμπόριο κυκλοφορούν και κάτι θεόστραβες που δεν κάνουν. Το κόστος τους είναι χαμηλό. Καλή επιλογή είναι να τις αναζητήσεις σε καταστήματα εμπορίου ξυλείας και όχι σε πετσοπ, που τις πωλούν ακριβότερα, σχεδόν σε διπλάσια τιμή.
 
Back
Top