GreekMan72
PB Known Member
Ευχαριστώ Γιάννη! Κάλυψες και την επόμενη ερώτηση μου σχετικά με το από που και πως προκύπτει αυτός ο τύπος..
Είναι ένας "τύπος" που κυκλοφορεί στο internet Δημήτρη χωρίς καμία απολύτως βάση και υποδομή.
Μπορεί κάποιος να βάλει *30 ή *40 και να τον διαμορφώσει όπως τον βολεύει...
Ωραία, αλλά δεν πρέπει να τα βάλεις όλα μαζί σε μία κλούβα, γιατί περισσότερο θα μαλώνουν μεταξύ τους παρά θα κελαηδούν. Επίσης το κοινόβιο ζευγάρωμα έχει πολύ χαμηλά ποσοστά επιτυχίας. Μήπως να φτιάξεις ένα ερμάριο με ράφια και να βάλεις μέσα άνετα κλουβιά ή ζευγαρώστρες; Πιστεύω ότι θα τα χαίρεσαι περισσότερο σε αυτή τη διάταξη και θα είναι κι αυτά ευτυχισμένα. Ένα ερμάριο κλειστό πεντάπλευρο, ανοικτό μόνο μπροστά, θα παρέχει προστασία από τους ανέμους, τη βροχή, το κρύο κλπ.. Την μπροστινή πλευρά, μπορείς να την καλύπτεις με αποσπώμενη πόρτα, που θα είναι επενδυμένη με σίτα για προστασία από κουνούπια.θα πάρω μόνο αρσενικά γιατί πραγματικά μόνο για το κελάηδημα τα θέλω!
Δημήτρη βάλε το λινκ αν θες γιατί δεν θυμάμαι που ήταν)
Στάθη, για ξύλινες πατήθρες στην κλούβα σου προτείνω καβίλιες από οξιά. Διατίθενται σε μήκος 1 μέτρο περίπου η καθε μία και πάχος 10,14,16,18 χιλιοστά. Εσύ θα τις κόψεις στο μήκος που θέλεις και θα ανοίξεις εγκοπή σε κάθε άκρη για να στερεώνονται στα σύρματα ή όπου αλλού. Να προσέξεις να είναι λείες κι ευθείες γιατί στο εμπόριο κυκλοφορούν και κάτι θεόστραβες που δεν κάνουν. Το κόστος τους είναι χαμηλό. Καλή επιλογή είναι να τις αναζητήσεις σε καταστήματα εμπορίου ξυλείας και όχι σε πετσοπ, που τις πωλούν ακριβότερα, σχεδόν σε διπλάσια τιμή.Συγγνωμη επρεπε να ειμαι πιο συγκεκριμενος για πατηθρες ρωταω
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας