Γενικά Πόσα χρόνια ζουν τα καναρίνια;

pearleleni

PB New Member
Εγγραφή
22 Ιουλ 2007
Μηνύματα
23
Πόλη
Αθήνα
Θα ήθελα να μάθω, πόσα χρόνια ζουν τα καναρίνια; Το δικό μου είναι αρσενικό στην κατηγορία φωνής (δε ξέρω αν παίζει ρόλο σε ποια κατηγορία ανήκουν), αλλά πείτε μου γενικά ή συγκεκριμένα, πόσα χρόνια ζουν;

Ευχαριστώ.
 
Δεν ξερω φιλε μου ποσο χρονια ζουν τα καναρινια, αλλα εγω το πρωτο μου καναρινι που ειχα το ειχα 12 χρονια!
 
Αυτό εξαρτάται μάλλον από τον ιδιοκτήτη του, αλλά έχουν ακουστεί κάτι για 16 χρόνια, ίσως κάποιες φορές και λίγο παραπάνω. Τα 10-12 χρόνια είναι κάτι που συμβαίνει πολύ συχνότερα.
 
Το πόσο θα ζήσει ένα πουλί εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Μερικοί από αυτούς έχουν να κάνουν με την διατροφή του την κατοικία του αρρώστιες κτλ. Πάντως αν ένα πουλί μεγαλώνει μέσα σε τέλειες συνθήκες γι αυτό μπορεί να φτάσει και τα 16 χρόνια. Συνήθως όμως φτάνει τα 10-12 χρόνια.στην φύση μέχρι τα 10.
 
Τα βιβλία λένε 12-14 χρόνια. Καθώς έχω ακούσει ότι μπορούν να ξεπεράσουν και τα 20 χρόνια!
 
λοιπον, απο οσα ακουσα να λενε " γυρω στα 8". με ιδανικες συνθηκες ακομα κ 15 (το πολυ) για καναρινια. εγω ελπιζω παραπανω :).

προσωπικη πειρα δεν εχω μεγαλη. λιγα χρονια ειναι που εχω πουλια- το μεγαλυτερο μου ειναι γυρω στα 4 ισως κ λιγο παραπανω (δεν εχει δαχτυλιδι). αναλογα το πουλι πιστευω. κ οι ανθρωποι αλλωστε, δεν εχουν στανταρ.
αλλος φευγει στα 30 κ αλλος...

τωρα για καρδερινα, εχω γνωστή που εχει μια, ειναι 21ος χρονος τωρα, κ η ιδια λεει γελωντας, "ξεχασε να πεθανει.."! 😛

τι να πεις;
 
εχει παρατηρηθει καναρινι να ζει και 20 χρονια μονο που ειναι εξαιρεση σαν να λεμε ενας ανθρωπος εφτασε 110 χρονων ειναι πολυ λιγα τα πουλια που ζουν τοσο μεχρι 10-13 χρονια ειναι αρκετα για να ζησεει
 
ζουνε περιπου 13 χρονια σα μεσο ορο,υπο συνθηκεσ καλεσ. Οσο για το αν σχετιζεται η μακροζωια με την αναπαραγωγη η απαντηση ειναι:ασφαλωσ! Ειδικα στα θηλυκα οπου αν κανουν 2 με 3 γεννεσ το χρονο ειναι φυσιολογικο, παραπανω ειναι δολοφονικο!
 
Ο μέσος όρος ζωής των καναρινιών είναι 8 με 10 χρόνια. Μπορεί να ζήσουν
και παραπάνω, αν τα φροντίζουμε και τα περιποιούμαστε. :)
 
Εγώ έχω καναρινάκο-γεράκο. Δεν ξέρω πόσο είναι, αλλά δεδομένου ότι μπήκε στο γραφείο μου από την πόρτα (κύριος ε; ) πριν από 13 χρόνια και υποθέτω να ήταν το λιγότερο 1-2 χρονών, δεν θά'ναι γεράκος τώρα; Έχει και αθροίτιδα στα ποδαράκια από το φθινόπωρο. Παντως από ότι ξέρω φτάνουν και τα 17 χρόνια αν τα φροντίζεις σωστά.
 
Εμενα τα καναρινια μου δν αντεχουν πανω 10 χρονια μονο ενα καναρινι ειναι πιο μεγαλο παρατηρησα στην κλουβα που τα εχω τα περισοτερα πουλια αυτα δν μου ζουνε παρα πολα χρονια δν μπορω να καταλαβω γιατι.
 
Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε αν τα καναρίνια παίζει ρόλο πέρα απο την φροντίδα αν εξαρτάται κ απο την ράτσα τους το πόσο (ανθεκτικά) είναι το λέω διότι έχω ένα καναρίνι τον damian ο οποίος είναι 13 ή 14 χρονών κ είναι απο γερμανικό σκουφάτοΧκοινό καναρίνι, ακόμα και τώρα τα λέει όχι αρκετα και φαινεται οτι δεν μπορει αλλα και πάλι για την ηλικία του δεν ξέρώ αν τα καναρίνια κελαιδουν μέχρι το τέλος της ζωής τους; 😕

Πάντως τα χρόνια του φαίνονται απο τα πόδια του κατα πολύ μπορώ να πώ, απο την πτερορροια που είναι πιο συχνή απο τα άλλα, δεν ξέρω όμως αν αυτά οφεόλονται στα γεράματα του.

Το μόνο που με ανησυχει είναι οτι πλέον δεν κοιμάται στα κλαδάκια αλλα στο πάτο του κλουβιου υπάρχει εξήγηση γι αυτό?

Υ. Γ. :ότι και να γίνει όπως και να ναι για μένα θα έιναι ο αρχοντας κ την θέση του στο τετραώροφο δεν την πέρνει κάνείς,το ρετιρέ του ανηκει κ αποφασίζει αυτός. Για περαιτέρω,
 
Κι εμενα το γκλοστερ που εχω εδω κ δυο χρονια κοιματε κατω κ εχει ηλικια 10 χρονων, εγω πιστευω κοιματε κατω ισως κρυονει εποιδη ειναι μεγαλο σε ηλικια
 
Σε παλιότερες συζήτησεις στο φόρουμ έχουν καταγραφεί σπάνιες περιπτώσεις στις οποίες τα καναρίνια έζησαν μέχρι 16 χρόνια. Και αυτό όμως αποτελεί εξαίρεση και όχι τον κανόνα. Το προσδόκιμο ζωής των καναρινιών ανάλογα και με την ποιότητα ζωής που τους προσφέρει ο ιδιοκτήτης τους είναι κατά μέσον όρο μέχρι 12 χρόνια.
 
Αυτό που έχω καταλάβει έχοντας πουλιά πάνω από 20 χρόνια τώρα, (όχι ως εκτροφέας), είναι ότι όταν κοιμούνται στο πάτωμα, ή θα κρυώνουν (αν βρίσκονται έξω), ή αρρώστησαν, ή γέρασαν (καλή ώρα σαν τον αρχηγό τον δικό μου). Όταν γεράσουν, όπως ο γέρος άνθρωπος δεν τον "κρατούν" τα πόδια του, έχει αστάθεια, δεν καλοβλέπει κιόλας, κάπως έτσι γίνεται και με τα πουλιά και τα ζώα. Η πτερόροια είναι επακόλουθο (οι ηλικιωμένοι δεν χάνουν τα μαλλιά τους λίγο ως και πολύ;), σιγά-σιγά σταματάνε και τα πολλά τραγούδια... Αυτά έχω να σας πω...
 
Εγω εχω ενα καναρινι 10 χρονων αλλα δυστυχως δεν κελαιδαει παρα πολυ. Παντως ο ξαδερφος μου ειχε ενα καναρινι που ψοφησε στα 16 του χρονια!
 
Back
Top