Φροντίδα Πόσες πατήθρες ανά 60αρα ζευγαρώστρα για 1 καναρίνι;

Εγραψε καπου ο Γιαννης οτι χρησιμοποιεί με ραβδωσεις;
Σε αυτο το θεμα ή καπου αλλου;


Και για να σου δώσω το μέγεθος της βοήθειας που δίνουν οι πατήθρες στα πουλιά θα σου πω πως ακόμη και στις μεγάλες κλούβες πτήσης που έχω με μήκος 1,4 μέτρα και ύψος 70 εκατοστά έχω τρεις πατήθρες μεγάλες (ραβδωτές) τις δύο πάνω ψηλά και τη μια χαμηλά... στη μέση περίπου ώστε να υπάρχει χώρος και αποστάσεις για να πετούν.
;)
 
Επισης κατι που προσεξα στην φωτο σου με την ζευαγαρωστρα και χαρηκα, ειναι οτι οι πατηθρες στεκονται στην θεση που τις τοποθετησες, παρολο που δεν ειχε οριζοντιο πλεγμα στο κλουβι στα συγκεκριμενα σημεια.

Εάν η εγκοπή ειναι ελάχιστα μικρότερη από την διάμετρο που έχει το καγκελάκι τότε η πατήθρα "σφίγγει" γύρω από αυτό και δεν φεύγει εύκολα. Εάν χαλαρώσει στο μέλλον, απλώς φτιάχνεις μια καινούργια. Έτσι κι αλλιώς εγώ έχω φτιάξει από ένα σετ επιπλέον οπότε μετά το κάθε πλύσιμο βάζω τις άλλες κ. Ο. Κ.

Ομως, βλεπω οτι ο μεν Αντωνης προτεινει τις λειες κιλυνδρικες πατηθρες οξιας -για λογους υγιεινης- κι ο μεν Γιαννης εχει ραβδωτες πατηθρες οπως αναφερει.

Και ο κ. Γιάννης και ο Αντώνης είναι από τους πλέον έμπειρους του Petbirds και αποτέλεσαν και αποτελούν μεγάλη πηγή γνώσεων για έμενα και για πολλούς άλλους. Η γνώμη τους είναι απολύτως σεβαστή και έχει αποδειχθεί στην πράξη!
Το γεγονός ότι υπάρχει μια διαφορετική προσέγγιση στο θέμα δεν σημαίνει ότι η μια λύση ακυρώνει την άλλη και τούμπαλιν.
Έτσι κι αλλιώς, νομίζω ότι, μιλάμε για μια όχι και τόσο κομβική λεπτομέρεια όπου σίγουρα δεν θα έχει άμεση αρνητική ή θετική επίπτωση στα πουλάκια.
Είναι λύση όπου διαχρονικά θα "βολεύει " καλύτερα. Όπως είπα ήδη, εγώ έχω φτιάξει μη ραβδωτές. Στις νέες μου ζευγαρώστρες όμως σκοπεύω να τις αντικαταστήσω με ραβδωτές χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απορρίπτω την μια πρόταση και υιοθετώ την άλλη. Απλοί πειραματισμοί είναι για να πετύχω το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Πιστευω πως με μια συχνη καθαριοτητα των πατηθρων (1 φορα την εβδομαδα) δεν θα υπαρχει θεμα με μικροβια, μυκητες κλπ. Τι λετε;

Είναι μια χαρά κατά την απόψη μου. Αυτή είναι και η δίκη μου συχνότητα καθαριότητας.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Οι συζητήσεις για το είδος των πατηρθρων και τη διάταξή τους τείνουν να γίνουν σουρεαλιστικές.η υπερανάλυση που γίνεται προσδίδει στο θέμα διαστάσεις. Πυρηνικής φυσικής. :D

Δύο πράγματα πρέπει να τηρούνται: να μην είναι πολύ κοντά στα κάγκελα και σπάνε την ουρά τους και να είναι όσο λιγότερες και απόμακρες γίνονται για να πετάει το πουλάκι όσο πιο μεγάλη απόσταση μπορεί.
Τώρα ξύλινες, πλαστικές, με ραβδώσεις ή χωρίς είναι συζητήσεις άνευ ουσίας. Αν κάτι απ'όλα αυτά είχε κάποια ουσιαστική επίπτωση θα το είχαμε μάθει. Ο καθένας βάζει ότι του αρέσει, ότι τον εξυπηρετεί ή τελοσπαντων ό,τι βρει.

Και γενικά μη ζητάτε συνεχώς να βρείτε μια έτοιμη συνταγή για εφαρμογή. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα και αυτό είναι το ωραίο, ότι δηλαδή ο καθένας βάζει τη δική του πινελιά στην εκτροφή του και την κάνει μοναδική.
Αν κάναμε όλοι τα ίδια θα είχαμε όλοι ίδια κλουβιά, ίδιες πατήρθρες, ίδιες τροφές κτλ.
 
Το γεγονός ότι υπάρχει μια διαφορετική προσέγγιση στο θέμα δεν σημαίνει ότι η μια λύση ακυρώνει την άλλη και τούμπαλιν.
Απόλυτα σωστά.
Και οι δύο τύποι έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους!
Και γενικά μη ζητάτε συνεχώς να βρείτε μια έτοιμη συνταγή για εφαρμογή. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα και αυτό είναι το ωραίο, ότι δηλαδή ο καθένας βάζει τη δική του πινελιά στην εκτροφή του και την κάνει μοναδική.
Κι αυτό.. ας μας γίνει κανόνας!
 
Πατρικιε, εχει καποια λογικη η αποψη σου, ομως σκεφτειτε και το εξης.
Οταν ψαχνουμε επιπλα για το σπιτι μας, σιγουρα κοιταζουμε να χωρανε ισορροπημενα στον χωρο μας, κοιταζουμε σχετικα και την ποιοτητα, το ειδος του υλικου, ποσο πρακτικα ειναι στην καθαριοτητα τους, κλπ.
Γιατι δηλαδη να διαφερει αυτο στα πουλακια, την στιγμη που ζουν σε εναν πολυ μικρο και περιορισμενο χωρο με ελαχιστες επιλογες; Γιατι να μην γνωριζω πιο ειναι καλυτερο για τα καναρινακια μου; Γιατι να μην κανω 'υπερβολικες' ερωτησεις, 'υπεραναλυοντας' πραγματα που δεν γνωριζω;
Κι αυτο που λες οτι ο καθενας βαζει στην εκτροφη του την δικη του πινελια για να μην ειναι ολοι ιδιοι, συμφωνω, αλλα οχι σε ενα αρχαριο επιπεδο, αυτο ερχεται εν καιρω.
Ειναι οπως η μαγειρικη αλλα και καθε ειδους τεχνη.
Μαθαινουμε αρχικα τα βασικα και τους γενικους κανονες, κι επειτα πειραματιζομαστε με τις δικες μας 'πινελιες'.
Οποτε δεν αναζητω την 'πυρηνικη σχαση' η να λυσω το Πυθαγορειο Θεωρημα των πτηνων, ελειψη γνωσεων εχω επι του θεματος και δεν κολλαω να κανω 'χαζες' ερωτησεις σε οτιδηποτε γενικοτερα...
 
Επανέρχομαι (ίσως εμμονικά) στο θέμα πατήθρες.. Πάντα με γνώμονα το καλύτερο για τους φίλους μου είπα να αναβαθμίσω λιγάκι τις ξύλινες καβίλιες με εγκοπή που χρησιμοποιώ αυτή την στιγμή.

60450

Όλα καλά αλλά το βάλε βγάλε για το καθάρισμα δημιουργούσε μια σχετική αναστάτωση.. Έτσι αποφάσισα να τις διαμορφώσω ώστε να χρησιμοποιήσω τις πλαστικές τάπες με εγκοπές που πουλάνε σχεδόν τσάμπα στα pet-shops. Με την χρήση αυτής της τάπας η αφαίρεση και η επανατοποθέτηση τους στο κλουβί γίνεται στο άψε-σβήσε.

Ωστόσο, φτιάχνοντας είπα να πειραματιστώ λίγο. Έτσι όπως θα δείτε παρακάτω έφτιαξα τρεις εκδοχές.

  1. Η πατήθρα (καβίλια) ως έχει.
  2. Η πατήθρα σε μια ποιό..φυσική εκδοχή σαν απομίμηση κλαριού.
  3. Η πατήθρα με αυλακώσεις.
60451

Ποια θα χρησιμοποιούσατε;*
* (Φυσικά είναι αποδεκτοί και οι συνδυασμοί καθώς επίσης και η απάντηση..."Καμιά! άφησε μας στην ησυχία μας!")
 
Ποια θα χρησιμοποιούσατε;
Δημήτρη μου θύμισες τα νιάτα μου!
Είχα φτιάξει και εγώ τέτοιες πατήθρες και είχα εισπράξει διθυραμβικούς επαίνους απο τον @misalouris
Χαρά που την είχα!
60452

Χρησιμοποιώ πατήθρες τύπου 2 απο τότε μέχρι σήμερα.Αλλά χωρίς τις πλαστικές υποδοχές.
Ένα tip που θα αρέσει και στον Πατρίκιο είναι το να βάζεις ψειρόσκονη στο εσωτερικό αυτών των υποδοχών.
https://community.petbirds.gr/threads/Αγορά-νέου-κλουβιού.23863/page-3#post-271661
 
Σε ευχαριστώ Δημήτρη! Η συμβουλή σου είναι σημαντική για μένα. Δεν το έχω παρακάνει με τις αυλακώσεις γιατί αυτό είναι τo ..trial.. αλλά θα εκθέσω και το τελικό προϊόν όταν ολοκληρώσω.
Για να είμαι ειλικρινής έθεσα το ερώτημα γιατί και έμενα μου άρεσε σαν ιδέα σε σχέση με τις άλλες.
Σκέφτηκα όμως μήπως δεν είναι κατάλληλη κλπ κλπ κλπ..

Σχετικά με την ψειρόσκονη.. Μέτα από κάθε πλύσιμο ψεκάζω σχολαστικά τα πάντα και ιδίως τα "τυφλά" σημεία με
-> https://www.beaphar.com/en-gb/product/beaphar-insecticidal-bird-spray .
 
άλλα δυο χέρια λαδάκι και Σάββατο θα μπουν στα κλουβιά.
Θα πρότεινα να τα αφήσεις 8-10 μέρες να απορροφηθεί το λάδι από το ξύλο και μετά να μπουν στις θέσεις τους.
 
Back
Top