Αναπαραγωγή Πόσες φορές μπορεί να ζευγαρώσει ένα θηλυκό καναρίνι;

George07

PB New Member
Εγγραφή
18 Ιουν 2024
Μηνύματα
19
Καλησπέρα είμαι νέος στην παρέα θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση γιατί τώρα ξεκινάω να ασχοληθώ με τα καναρίνια,η ερώτηση μου είναι ένα θηλυκό καναρίνι πόσες φορές μπορεί να ζευγαρώσει γενικά;
 
Καλησπέρα.
ένα θηλυκό καναρίνι πόσες φορές μπορεί να ζευγαρώσει γενικά;
Οι περισσότεροι τα αφήνουν 2-3 φορές κατά την αναπαραγωγική περίοδο, η οποία για φέτος έχει λήξει.
Περισσότερες γέννες θα εξουθενώσουν τον οργανισμό ενός θηλυκού και θα δημιουργήσουν προβλήματα στην υγεία του μελλοντικά.
Είναι πολύ βασικό όταν ξεκινάμε την αναπαραγωγική διαδικασία να γνωρίζουμε πόσα νέα πουλιά θέλουμε από ένα ζευγάρι, πόσα πουλιά μπορούμε να συντηρήσουμε στον χώρο μας.
Ανάλογα λοιπόν με τον εκτροφικό μας στόχο πρέπει να ρυθμίζουμε τις συνθήκες για να έχουμε 1-2 επιτυχημένες αναπαραγωγές και μετά να βοηθάμε τα πουλιά να βγουν από την αναπαραγωγική διαδικασία για να ηρεμήσουν και να προετοιμαστούν για την περίοδο της πτερρόροιας που ακολουθεί το Καλοκαίρι.
τώρα ξεκινάω να ασχοληθώ με τα καναρίνια
Στα άρθρα του forum θα βρεις χρήσιμες πληροφορίες.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Δηλαδή του χρόνου μπορώ να ξανά βάλω την ίδια θηλυκιά; γιατί φέτος έκανε την πρώτη γέννα έβγαλε νεοσσούς αλλά δεν έζησε κανείς από τούς τρεις
 
Δηλαδή του χρόνου μπορώ να ξανά βάλω την ίδια θηλυκιά;
Φυσικά και μπορείς.
φέτος έκανε την πρώτη γέννα έβγαλε νεοσσούς αλλά δεν έζησε κανείς από τούς τρεις
Αυτό είναι κάτι που πρέπει να διερευνήσεις, πολλές φορές προβλήματα υγείας των γονέων μεταφέρονται στα μικρά κατά την αναπαραγωγή με αποτέλεσμα να χάνονται.
Καλό θα ήταν να κάνεις ένα έλεγχο στο ζευγάρι σου (μικροβιολογική εξέταση κουτσουλιάς) σε ένα Κτηνίατρο με γνώσεις στα πουλιά αν έχεις την δυνατότητα.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ μπορεί να έπαιξε ρόλο ότι ο πατέρας ήταν άρρωστος και λίγες μέρες πρίν πεθάνουν τα μικρά είχε πεθάνει και ο πατέρας από άσμα
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ κάτι τελευταίο τώρα που τελείωσε η αναπαραγωγική περίοδο να χωρίσω τό ζευγάρι;
 
ί φέτος έκανε την πρώτη γέννα έβγαλε νεοσσούς αλλά δεν έζησε κανείς από τούς τρεις

μπορεί να έπαιξε ρόλο ότι ο πατέρας ήταν άρρωστος και λίγες μέρες πρίν πεθάνουν τα μικρά είχε πεθάνει και ο πατέρας από άσμα

κάτι τελευταίο τώρα που τελείωσε η αναπαραγωγική περίοδο να χωρίσω τό ζευγάρι;
Κάτι δεν αντιλαμβάνομαι σωστά...πώς γίνεται να υπάρχει ζευγάρι εφόσον το αρσενικό έχει πεθάνει;;;
 
Όταν παίρνουμε νέο πουλί, τότε κάνουμε καραντίνα. Είναι δυνητικά ρίσκο να τα βάζουμε στο ίδιο κλουβί ή κοντά το ένα στο άλλο. Και ειδικά που πέθανε ο πρώην σύντροφός της, ίσως θα μπορούσε να σημαίνει ότι είχε κάτι μολυσματικό από το οποίο μπορεί και η κανάρα να έχει μολυνθεί και με τη σειρά της να μολύνει το νεοεισερχόμενο πτηνό.
Να ξεκαθαρίσω (μια και ο γραπτός λόγος είναι κάπως "ξύλινος") ότι δεν σου τα γράφω αυτά για να σου κάνω παρατήρηση, αλλά για να τα γνωρίζεις ίσως για μία επόμενη φορά που θα βάλεις άλλο πουλί στο σπίτι.
Χώρισέ τα, βγάλε τη φωλιά αν την έχεις ακόμα, και αν το θηλυκό σου είναι πυρωμένο, προσπάθησε να το μεταφέρεις σε πιο σκιερό μέρος, αν είναι δυνατό να μην ακούει τον αρσενικό να κελαηδά.
Όπως και να έχει τα δύο πουλιά, όσο θα είναι χώρια, δλδ έως την επόμενη άνοιξη, καλό θα ήταν να μην βλέπονται ώστε το αρσενικό να κελαηδά περισσότερο και το θηλυκό να μην πυρώνει.
 
@ianos πρίν βάλω μέσα το νέο αρσενικό έκανα σε όλο το κλουβί πλύσιμο καλό με μηλοξιδο πιστεύω έκανα ότι καλύτερο μπορούσα τα έχω στο κλουβί ενάμιση μήνα τώρα, όσο για της παρατηρήσεις σου καλά κάνεις και τα λες για να μαθαίνουμε.
 
@George07 , υπάρχουν βιβλία για καναρίνια ,που έγραψαν κορυφαίοι ευρωπαίοι εκτροφείς πριν από 40 , 50 , 60 χρόνια και κυκλοφορούν μεταφρασμένα στην ελληνική αγορά εδώ και πολύ καιρό. Πάρτα, μελέτησέ τα και θα σου λυθούν όλες σου οι απορίες.
 
Back
Top