Γενικά Πόση ώρα κρατάει η πτήση του παπαγάλου σας;

seemsfunny

PB Member
Εγγραφή
13 Σεπ 2017
Μηνύματα
1.113
Πόλη
Ιωάννινα
Δεν ξέρω πως να φτιάξω ψηφοφορία οπότε το θέτω ως ερώτηση.

Η Λινκ πετάει λιγότερο από 1 λεπτό. Συνήθως κάνει 3-4 κύκλους το δωμάτιο και μετά κάθεται στο κλουβί ή πάνω μου. Εννοώ συνεχόμενη πτήση όχι για να μετακινηθεί από το ένα μέρος στο άλλο.
 
Παρατηρώ ότι η λινκ ενώ μπορεί να πάει και στο δωμάτιο (είναι ανοιχτές οι πόρτες) προτιμάει να πετάξει δύο φορές το γυρο από την κουζίνα και αυτό ήταν όλο. Ήθελα να δω αν γενικά το ίδιο κάνουν όλοι οι παπαγάλοι η αν δεν έχει μάθει ακόμη να πετάει για ώρα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Όταν πας εσύ στο άλλο δωμάτιο δεν σ' ακολουθεί;
 
Τα δικά μου δεν τα βγάζω έξω από το δωμάτιό τους που ζουν λόγω των γατιών και δεν ξέρω τι θα έκαναν αν μπορούσαν να βγουν.
Πάντως και τα δικά μου, λίγο πετούν και μετά στέκονται κάπου ψηλά και ξανά πάλι τα ίδια.
Έχω την αίσθηση ότι κι αυτά περιορίζονται από τον χώρο τους και η κίνησή τους έχει να κάνει με τις ανάγκες τροφής και διαμονής. Δεν κάνουν άσκοπες πτήσεις αν δεν υπάρχει λόγος.
 
Έχω παρατηρήσει πως αυτό που τους ενδιαφέρει (παπαγάλους) είναι ή να πετούν για να βρεθούν πάνω μας ή κάνουν το πολύ μια δυο βόλτες και επιστρέφουν (πάνω-μέσα) στο κλουβί τους. Γύρω στα 30'' περίπου πετούσε ο Μάριος όταν μπορούσε.
tinypic-no-longer-available.jpg

Στο βίντεο με τον Κάρλο... Τους πήγαινα σε άλλο δωμάτιο και πετούσαν μόνο με εντολή να επιστρέψουν στα κλουβιά τους (αλλιώς δεν τους πολυενδιέφερε να πετάξουν)
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Συμφωνω με την Μαρια και την Σισσυ. Ειναι θεμα περιορισμενου χορου και η πτηση κραταει γυρω στα 30"
Δεν ειναι οτι δεν ξερει να πεταει απλα δεν εχει τον χωρο και το κινητρο.
Εξω θα την βλεπεις σαν χανος και θα λες πο οντως ξερει να πεταει (προσωπικη εμπιρεια)
 
Άρα ακόμη και με τόσο λίγο χρόνο τα γυμνάζουν τα φτερά τους. Ένας ακόμη λόγος ώστε να μην κόβουν τα φτερά πτήσης τότε αφού δεν αλλάζει και πολύ η συμπεριφορά τους.
 
* Άρα ακόμη και με τόσο λίγο χρόνο τα γυμνάζουν τα φτερά τους. ** Ένας ακόμη λόγος ώστε να μην κόβουν τα φτερά πτήσης τότε αφού δεν αλλάζει και πολύ η συμπεριφορά τους.
*και την καρδιά τους...
**και το αντίθετο δηλ να κόβονται τα φτερά με σωστό τρόπο, ώστε δηλ το πουλί να μπορεί να πετάξει αλλά όχι μεγάλες αποστάσεις (εγώ το υποστηρίζω) διότι η συμπεριφορά αλλάζει (και πετούν μια χαρά) όταν βρουν πχ ένα ανοιχτό παράθυρο ή μια πόρτα και...άντε βρες τους!
 
Υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει κάποιο αν βρει πόρτα ανοιχτή;
Σε αυτή τη ζωή όλα γίνονται... Το να αφήσεις το κλουβί τους (σε εξωτερικό χώρο) με ανοιχτή την πόρτα είναι η πρώτη κίνηση που πρέπει κάποιος να κάνει... (όταν φύγει ο παπαγάλος του)
 
Σε αυτή τη ζωή όλα γίνονται... Το να αφήσεις το κλουβί τους (σε εξωτερικό χώρο) με ανοιχτή την πόρτα είναι η πρώτη κίνηση που πρέπει κάποιος να κάνει... (όταν φύγει ο παπαγάλος του)

Τόσο καψούρα που την έχω δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι ότι μπορεί να φύγει ☹
 
Υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει κάποιο αν βρει πόρτα ανοιχτή;
Στο χαρακτηρα του πουλιου ειναι αναλογα πως που εχει μεγαλωσει/εκπαιδευτει.
Ακομα το φιλοσοφω το θεμα...
Αφου και ο δικος μου ειναι μια κατηγορια απο μονος του. Με λιγα λογια δεν εχω φοβο να εχω την μπαλκονοπορτα ανοιχτη..
 
... Με λιγα λογια δεν εχω φοβο να εχω την μπαλκονοπορτα ανοιχτη..
Τάνια, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρη... Πουλί είναι 😉... Τον αρχηγό και τα μάτια σου!
 
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Ο χώρος είναι έτσι κι αλλιώς περιορισμένος οπότε οι πτήσεις τους είναι σύντομες. Ο Ερνέστο έχει στιγμές "τρέλας" που πετάει από το ένα σημείο στο άλλο συνεχώς για κανα πεντάλεπτο αλλά με στάσεις. Αυτό αρκεί έτσι κι αλλίως για να γυμνάσουν τα φτερά τους.

Στο χαρακτηρα του πουλιου ειναι αναλογα πως που εχει μεγαλωσει/εκπαιδευτει.
Ακομα το φιλοσοφω το θεμα...
Αφου και ο δικος μου ειναι μια κατηγορια απο μονος του. Με λιγα λογια δεν εχω φοβο να εχω την μπαλκονοπορτα ανοιχτη..
Αχ, μη το λες, το ίδιο σκεφτόμασταν με τον μικρό και πέρσι περάσαμε περιπέτεια που δε λέγεται. Δεν γραφαμε στο φορουμ τότε, είμασταν σε "άλλη" φάση. Στο προηγουμενο σπίτι λοιπόν είχαμε ενα παράθυρο ανοικτό που έβλεπε σε ενα "πηγάδι" ανάμεσα σε πολυκατοικίες. Επί μήνες ο Ερνι απλά αδιαφορούσε. Μια μέρα ο καλός σου έδωσε μία και πριν καταλάβουμε τι γίνεται είχε εξαφανιστεί.
Οι 2 ώρες που πέρασαν πριν τον βρουμε (δεν επέστρεψε μονος) ήταν εφιάλτης. Κάποια στιγμή θα κάτσω να σας τα γράψω. Και το ίδιο βράδυ χιόνισε κιόλας. Σκέψου στο σημείο να πετάνε γλάροι, μεγάλα πουλιά, περιστέρια, κι εμείς να τον φωνάζουμε και να εχουμε τρελλαθεί.
Τέλος καλό όλα καλά αλλά μόνο από τύχη. Ποτέ μη θεωρείς δεδομένο ότι δε θα βγει έξω.
 
Ποτε δεν μπορεις να ξερεις με αυτα τα μικρα πλασματακια τι εχουν στο νου τους. Κ η δικια μου πανω απο 30 δευτ. Δεν πεταει στο σπιτι. Οταν άνοιξε ομως την πορτα της που την ειχα στο μπαλκόνι μια χαρα πεταξε κ μεχρι να γυρισει ειχα τραβήξει εγκεφαλικα εμφραγμα κ ολα τα σχετικα.
 
Εμενα ο δικος ειναι αναλογα τα κεφια του, δυνηθως κυνηγαει τον.ωμο η τα μαλλιά της Μαριας! Οταν δεν ειναι η Μαρια τοτε χαζοπεταει σε 2,3 σημεια που εχει στοχο τσιριζοντας με το που πλησιαζω ψυγειο παει διπλα στο κλουβι κ περιμένει, αν καθυστερήσω προσγειωνετε πανω μου να δει τι εχει το ψυγειο! Με την Μαρια εχει ανεβει κ στον πανω οροφο πριν την πορτα δηλαδη, ακουγοντας την φωνη της! Βεβαια η Μαρια τον περιμενει! Επισης παει κ στο διπλα σαλονι γιατι ξερει οτι παει κ εκει!
 
Άρα ακόμη και με τόσο λίγο χρόνο τα γυμνάζουν τα φτερά τους. Ένας ακόμη λόγος ώστε να μην κόβουν τα φτερά πτήσης τότε αφού δεν αλλάζει και πολύ η συμπεριφορά τους.
Θεωρώ οτι και η γυμναστική αυτή ειναι σχετική, συνήθως τα πουλιά, αναλογα και με το είδος τους φυσικά και τον χώρο φυσικής διαβίωσης τους πετούν όσο χρειάζεται προκειμένου να εξασφαλίσουν την ευζωία του ( φαγητό, νερό, προστασία κλπ). Αν και δεν ξερω πολλά για τα ρινγκνεκ, μου ειναι επισης σαφές οτι τα οικόσιτα, ακόμα κι αν πετούν δεν κάνουν την απαραίτητη για το είδος τους γυμναστική, γιατι πολυ απλά όπως το θέσατε βρίσκονται σε περιορισμένο χώρο με τις ζωτικές τους ανάγκες καλυμμένες απο τον άνθρωπο. Με δεδομένη την εξέλιξη του καθε ειδους, το πέταγμα ειναι τρόπος ζωής που εξυπηρετεί την αναγκαιότητα, σταδιακά λοιπόν σε καθε μέλος ενός ειδους προσαρμόζεται στις απαιτήσεις συντήρησης και επιβίωσής του. Τα άγρια ρινγκνεκ π.χ. στην Αθήνα πετούν μεγάλες αποστάσεις, με ταχύτητα κατι που εφόσον στην καθημερινότητά τους συμβαίνει, σημαίνει ότι το ευ ζην τους ειναι απόλυτα και άμεσα συνυφασμένο με αυτο και ακριβώς για αυτόν τον λόγο έχουν εξελιχθεί με αυτόν τον τροπο και για αυτην τη ζωη. Συνοψίζοντας, θα έλεγα οτι τα οικόσιτα πουλιά δεν γυμνάζονται όπως θα έπρεπε, γιατι δεν έχουν το κίνητρο για κατι τετοιο κι ενώ δεν έχουν εξελιχθεί για να γυμνάζονται, όσο πιο πολυ τους δίνεται η ευκαιρία συνδυασμένη με την αναγκαιότητα να κινηθούν, τόσο καλύτερα υποθέτω θα νιώθουν από σωματικής πλευράς.
Να ρωτήσω αν γνωρίζετε: η / ο Λινκ, θεωρείται πλεον αρκετά μεγάλο σε ηλικία πουλι για να δεχθεί να βάλει χάρνες; Αν όχι, θα υπήρχε πλεονέκτημα να δοκιμάσει ο Άγγελος, κι αν ναι, ποιο θα ήταν το πιθανό κόστος σε κίνδυνο του ιδίου του πουλιού;

οταν άνοιξε ομως την πορτα της που την ειχα στο μπαλκόνι μια χαρα πεταξε κ μεχρι να γυρισει ειχα τραβήξει εγκεφαλικα εμφραγμα κ ολα τα σχετικα.
Τώρα βάζεις λουκέτο ή κάτι άλλο για να ασφαλίζει η πόρτα;
 
Τώρα βάζεις λουκέτο ή κάτι άλλο για να ασφαλίζει η πόρτα;
Εννοείται. Πριν καν βγουμε στο μπαλκονι. Απο τι στιγμη που το παθεις μια φορα δεν το ξεχνας με τιποτε. Δε θυμάμαι για ποσο καιρο εβλεπα εφιαλτες στον υπνο μου με την Λινα να φευγει
 
Back
Top