Είναι από ένα έως δύο χρόνων η Λινκ αλλά είμαστε μαζί περίπου πέντε μήνες. Το έχω στα μελλοντικά σχέδια με χαρνες ώστε να την δένω στο κλουβί και να κάθεται πάνω μου η δίπλα μου όσο είμαστε στην αυλή. Ακόμη και για καφέ θα μπορώ να πάω μαζί της
Είναι μεγάλο πουλί σε ηλικία ( +όχι ταϊσμένο στο χέρι) αλλά για να μην είμαι αρνητική ας δεχθώ ότι με υπομονή κι επιμονή όλα μπορούν να γίνουν, οπότε και η Λινκ θα... Μπορούσε με μεγάλη προσπάθεια να δεχτεί (... Κάποτε) το harness.... Να ρωτήσω αν γνωρίζετε: η / ο Λινκ, θεωρείται πλεον αρκετά μεγάλο σε ηλικία πουλι για να δεχθεί να βάλει χάρνες; Αν όχι, θα υπήρχε πλεονέκτημα να δοκιμάσει ο Άγγελος, κι αν ναι, ποιο θα ήταν το πιθανό κόστος σε κίνδυνο του ιδίου του πουλιού;
*Δεν είναι τόσο απλό το θέμα... Ποτέ δεν είχα βγάλει βόλτα τον Μάριο με harness χωρίς να έχω και το κλουβί του μαζί. :)Σε πληροφορώ Άγγελε πως μετά από κάποια ώρα (10-15΄) πάντα μας χρειαζόταν για να μπει μέσα... Καλή η διαφήμιση και όσα ''λέγονται'' για το λουράκι αλλά άλλο τα λόγια και άλλο η πράξη... (για διάφορα ισχύει αυτό, το γράφω και γι αυτούς που δίνουν συμβουλές κυρίως στο fb ενώ η εμπειρία τους στους παπαγάλους είναι άντε...2-3 χρόνια)Είναι από ένα έως δύο χρόνων η Λινκ αλλά είμαστε μαζί περίπου πέντε μήνες. Το έχω στα μελλοντικά σχέδια με χαρνες ώστε *να την δένω στο κλουβί και να κάθεται πάνω μου η δίπλα μου όσο είμαστε στην αυλή. *Ακόμη και για καφέ θα μπορώ να πάω μαζί της
Κρατα μικρο καλαθι γιατι τα πουλια αυτης της οικογενειας ειναι ξεροκεφαλα και δεν σηκωνουν κ πολλα πολλα! Μενει βεβαια να αποδειξεις το αντιθετο, απλα κρατησε το, για να μην απογοητευτεις!Είναι από ένα έως δύο χρόνων η Λινκ αλλά είμαστε μαζί περίπου πέντε μήνες. Το έχω στα μελλοντικά σχέδια με χαρνες ώστε να την δένω στο κλουβί και να κάθεται πάνω μου η δίπλα μου όσο είμαστε στην αυλή. Ακόμη και για καφέ θα μπορώ να πάω μαζί της
Ευχαριστώ, οι απαντήσεις μου (συνήθως) προέρχονται από προσωπική εμπειρία...... Η προσέγγισή σου είναι πάντα προσεκτική και με περίσκεψη...
*Όταν... Είσαι συνεπιβάτης και μπορείς να κρατάς το πουλί που φοράει harness,. Σίσσυ αν ποτέ φορούσε χάρνες θα ήταν μόνο για περπάτημα. Σίγουρα στην καφετέρια θα του προκαλούσε εκνευρισμό ο κόσμος που θα ήθελε να τον χαϊδέψει οπότε αυτό θα το απέφευγα. *Είναι καλό όμως για το αυτοκίνητο αν δεν κάθεται μέσα σε κλουβί
αλλά αν πάω να την αγγίξω βγάζει μια κραυγή και γυρνάει να με δαγκώσει, θες για πρώτη φορά σκέφτηκα ας με δαγκώσει πόσο θα πονέσω; Τελικά πόνεσα αρκετά αλλά νομίζω πήρε το μήνυμα ότι το αντέχω. Μένει αργότερα να το δοκιμάσω πάλι. **Αν της περάσω ότι το δάγκωμα δεν με πονάει τότε ίσως με ελάχιστη πίεση και φιστίκι να δεχτεί το χαρνες
Ηταν φοβισμενος και μπηκε στο σπιτι.Νομίζω ότι κατάλαβα πλέον τον ορισμό της ζήλιας. Την πρώτη φορά που τον άφησες τι έκανε;
Νομίζω ότι ακόμα κι αν κάποιος άλλος οδηγεί το αυτοκίνητο είναι επικίνδυνο για ατύχημα. Φαντάσου να πετάξει μέσα στην καμπίνα το πουλί για να μην πω να έρθει στο κεφάλι του οδηγού, στο παράθυρο κλπ. Ξανασκέψου τοΕίναι καλό όμως για το αυτοκίνητο αν δεν κάθεται μέσα σε κλουβί. Τα Χριστούγεννα θα πάω Γιάννενα οπότε θα κάνει την πρώτη της βόλτα με αυτοκίνητο.
Συμφωνώ με τον Γιάννη...Νομίζω ότι ακόμα κι αν κάποιος άλλος οδηγεί το αυτοκίνητο είναι επικίνδυνο για ατύχημα. Φαντάσου να πετάξει μέσα στην καμπίνα το πουλί για να μην πω να έρθει στο κεφάλι του οδηγού, στο παράθυρο κλπ. Ξανασκέψου το
Εγω παντως το θεωρω απίθανο!*Όταν... Είσαι συνεπιβάτης και μπορείς να κρατάς το πουλί που φοράει harness,
όταν. Είσαι συνεπιβάτης, ώστε να μπορείς να του βγάλεις το harness όταν το βαρεθεί...
**Δεν είναι απλό θέμα... Μπορεί το δάγκωμα να ''μην σε πονάει'' αλλά η πίεση να δεχτεί το harness (έστω και με δόλωμα ένα φιστίκι) δεν θα είναι ελάχιστη, σε διαβεβαιώ (αφού το ζητούμενο δεν είναι απλά να το φορέσει αλλά να το δεχτεί για ''κάποια ώρα'' )... Θα το διαπιστώσεις στην πορεία:)
Κι εγώ το θεωρώ απίθανο και γι΄αυτό αγόρασα το harness πριν καν βρω μετά από ψάξιμο, ποιος (εκείνη την εποχή ήταν μόνο ένας-δυο; ) εκτρέφει parroplets... Είναι εξαιρετικό ότι σου δίνει τη δυνατότητα να βγαίνεις βόλτα με τον παπαγάλο σου (στην ουσία μόνο αυτό προσφέρει).Εγω παντως το θεωρω απίθανο!
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας