Αναπαραγωγή Πόσους βαθμούς να είναι η κρέμα και ανά πόσες ώρες να ταΐζω Ζακό;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Hliassss
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Hliassss

PB New Member
Εγγραφή
18 Σεπ 2019
Μηνύματα
13
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη. Είμαι καινούριο μέλος και θέλω να σας πω την ιστορία μου.

Αυτές τις μέρες μου έδωσαν έναν ζακό 2μηνών ένας φίλος επειδή έφευγε εξωτερικό. Μου είπε κάποια πράματα βασικά.

Θέλω να μάθω για την κρέμα, ανά πόσες ώρες να το ταΐζω πόσους βαθμούς πρέπει να είναι η κρέμα και πόσα ml να του δίνω και σε τι θερμοκρασία να είναι ο χώρος για το παπαγάλο.

Να αναφέρω ο παπαγάλος είναι ο timehn.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλώς όρισες Ηλία.

Τα Greeklish καλό είναι να τα αποφεύγεις εγώ προσωπικά δυσκολεύτηκα να καταλάβω τι γράφεις.

Υπάρχουν άτομα πού έχουν μεγάλη εμπειρία στο τάισμα τον παπαγάλων εδώ μέσα καί είμαι σίγουρος ότι θα είναι πρόθυμοι να σε βοηθήσουν.
 
@Hliassss Καλώς ήρθες,

Αν δεν υποστηρίζει Ελληνικά το σύστημα σου μπορείς να χρησιμοποιείς τον παρακάτω σύνδεσμο μετατροπής greeklish σε Ελληνικά:

 
καλησπέρα. Να σου ζήση το ζακουδακι σου. η θερμοκρασία της κρέμας πρέπει να είναι 39 40 βαθμούς. Όχι παρα πάνω. Για την συχνότητα ταισματος δεν γνωρίζω. Θα σου απαντήσουν τα μέλη. Θα σου πρότεινα επίσης να μιλησης και με τον ηλια του tropical bird. Προσωπικά με βοήθησε πόλη σε σχέση με τον Ζακο μου.
 
Η θερμοκρασια πρεπει να ειναι 39-40 βαθμους! τα ταιζεις το 10% του βαρους του καθε φορα! 3 με 4 φορες θελει σιγουρα ταισμα τη μερα! Ποια ειναι τα βασικα που σου ειπε; γιατι το ταισμα ειναι πολυ βασικο και καθολου ευκολο! Καλο θα ηταν να πας και σε καποιον που γνωριζει να σου δειξει! Ο ανεστης θα απαντησει πιο σιγουρα νομιζω για τις ποσες φορες θελει ταισμα!
 
Ηλία καλως το δέχτηκες το μούτρο.
τα γεύματα που τους κάνουμε είναι πανομοιότυπα με εκείνα που γίνοται στη φύση από τους φυσικούς γονείς...ήτοι: στην αρχή όταν είναι νεοσσός μικρ'α γεύματα και ανά 2-3 ώρες...όσο μεγαλώνει όμως το πουλάκι αυξάνεται η ποσότητα κρέμας αλλά μεγαλώνει το διάστημα ανάμεσα στα γεύματα...όταν κοντοζυγώνει να φτάσει την ηλικία των 3 μηνών οι γονείς σταματάνε να το ταϊζουν συχνά αναγκάζοντάς το έτσι να ακολουθήσει την αγέλη κ να τραφεί μοναχο του... Το δικό σου λοιπόν στην ηλικία που λες πως βρίσκεται πρέπει να το ταϊζεις πρωι βραδυ...2 εικοσάρες σύριγγες το πρωί και 2 το βράδυ...η κρέμα πρέπει να είναι αραιή (στους 38 βαθμούς) κ η μάμμα (στομαχακι του) του να γεμίζει... Θα καταλαβαίνεις ποτε χορταίνει αλλά κ πότε πεινάει.. Μόνο του θα ζητάει μόνο του θα αρνείται να φάει παραπάνω, στισ ώρες που μεσολαβούν ανάμεσα σε αυτα τα 2 γεύματα προσέφερε μαλακές τροφές... Μπανάνα μήλο αχλάδι γλυκοπατατα πολύ καλά βρασμένη αυγόκαι φάε κ εσύ μαζί του... Οχι με πηρούνια κουτάλια αλλά με τα χερια ν σε βλέπει οτι τρώς κ οτι το απολαμβάνεις...
 
.η κρέμα πρέπει να είναι αραιή
Να υποθέσω ότι η αραίωση θα εξαρτάται και από το είδος της κρέμας;
Εσύ @Hliassss , τι μάρκα κρέμας έχεις; Αναφέρεται πάνω ή μέσα στη συσκευασία σε αναλογίες αραίωσης;
 
Τώρα παρατήρησα γραφεις τον έχεις σε μια κούτα μέσα; Κάτω στο πάτωμα σκεπασμένο;
Κλουβί δε σ έδωσε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης;
[automerge]1568837073[/automerge]
Να υποθέσω ότι η αραίωση θα εξαρτάται και από το είδος της κρέμας;

Ναι. Την εριθάκους προσωπικά προτείνω
 
Γεια σας και ευχαριστώ για το χρόνο σας
Μου είχε πει ο φιλος μου σχεδόν ότι μου έχετε πι και ανά 6ωρες να το ταΐζω
Ναιι μου είχε δώσει μια μικρη πλαστική κουτα με μαλληνο ιφασμα στο πάτο για να διαιρείται η ζέστη
 
Εάν ο φίλος είπε κάθε 6 ώρες τάισμα πιθανολογώ είναι μικρότερο από αυτο π θεωρείς. Βγάλε το ομως και καμία φωτό αν σου είναι εύκολο. Το αγαπημένο μου κομμάτι σε κάθε ζακο είναι να βρουμε τι φύλο είναι :)
 
Εάν ο φίλος είπε κάθε 6 ώρες τάισμα πιθανολογώ είναι μικρότερο από αυτο π θεωρείς. Βγάλε το ομως και καμία φωτό αν σου είναι εύκολο. Το αγαπημένο μου κομμάτι σε κάθε ζακο είναι να βρουμε τι φύλο είναι :)
Ευχαριστώ για το χρόνο σας θα βγάλω μία φοτογραφια το απόγευμα που θα ειμαι σπίτι
ΜΜου είχε πει ότι είναι 45 ημερον όταν τον πήρα πριν μια βδομάδα
Επειδή εγώ δεν ξέρω το δαχτυλίδι του γράφει μόνο 2019 έτσι είναι σε όλα;
και μου ειχε πει να το ταΐζω ανά 6ωρες με χλιαρό νερό και κρέμα οχι 38 και 40 βαθμούς και ειναι αυτή τη στιγμή 190γρ ο ζακο μου
Επισης τον πεζω μόνο οταν το ταΐζω μου είχε πει ότι δεν χρειάζεται παραπάνω
[automerge]1568895090[/automerge]
Καλή επιτυχία με το μικρο γκριζάκι σου! , κάνει τπτ ήχους γενικότερα; θα ήθελα και εγώ να δω φωτός του :)
Ναι επίδη εχω μικρό σπίτι ειναι στο σαλόνι και το βράδυ που με ακούει που πάω τουαλέτα φωνάζει
 
Να σου ζήσει το μικρό Ηλία!
Δώσε μεγάλη προσοχή στην καθαριότητα των αντικειμένων που χρησιμοποιείς για το τάισμα (μπολάκι, κουτάλι, σύριγγα κτλ), διότι το πουλί κινδυνεύει ν΄αναπτύξει μύκητες. Καθώς επίσης και στη διάρκεια παραμονής της κρέμας (όχι πάνω από 15-20 λεπτά).
Η θερμοκρασία της κρέμας (38-40C το πολύ), παίζει ρόλο και αυτή για τη μη ανάπτυξη μυκήτων...
Καλή επιτυχία και καλό αποτέλεσμα να έχεις στη ''δύσκολη'' αυτή περίοδο του μικρού σου!
 
Καλησπέρα. το συγουρο είναι ότι κάποια στιγμή πρέπει να πάρεις ένα ευρηχορο κλουβί. έχω μια γνωστή στην Κω, που έχει δυο αφρικαν γκρευ κονγκο, και ένα τιμνιχ, είναι ποιο σκούρο το γκρι του πτεροματος και μικρότερο σε μέγεθος, αλλα κατά ταλα λαλίστατος.
 
Καλησπέρα. το συγουρο είναι ότι κάποια στιγμή πρέπει να πάρεις ένα ευρηχορο κλουβί. έχω μια γνωστή στην Κω, που έχει δυο αφρικαν γκρευ κονγκο, και ένα τιμνιχ, είναι ποιο σκούρο το γκρι του πτεροματος και μικρότερο σε μέγεθος, αλλα κατά ταλα λαλίστατος.
Ναι μου είπε να μην παρω ακόμα κλουβί σε κανένα μήνα και μου είπε οχι κλουβι ένα καλό σταντ ορθοστατη ειναι πιο καλα είπε
 
Το κλουβί είναι καλητερο από όλες τις απόψεις. Θα έχει το πουλί τον χορό του. Το σταντ κα ποιες φορές μου φέρνει την εικόνα παπαγάλων με κομενα φτερά, και είμαι αντίθετος.
 
Το κλουβί είναι απαραίτητο για να έχει έναν χώρο το πουλάκι δικό του και να νιώθει ασφάλεια και εκείνο αλλά και εσύ να είσαι σίγουρος ότι δεν κινδυνεύει όταν λείπεις.
 
Back
Top