To πουλάκι δείχνει μικρότερο απο 2 μηνών Ηλία. Τα γκριζάκια βέβαια δεν έχουν όλα την ίδια εικόνα ανάπτυξης στα ίδια στάδια. Κάθε πρωί πριν το ταΐσεις θα το ζυγίζεις σε ζυγαριά ακριβείας (αν δεν έχεις χρειάζεσαι μια άμεσα) και θα υπολογίζεις το κάθε γεύμα του να αποτελεί
το 12% του βάρους του. Π.χ. Για 190 γρ βάρος του πουλιού που ανέφερες η κρέμα που αναλογεί σε κάθε γεύμα είναι 23 ml. Σε αυτό το στάδιο μπορείς να κάνεις 4 ταίσματα μέσα στην ημέρα μοιρασμένα σε ίσα χρονικά διαστήματα με εξαίρεση το βράδυ που θα το αφήνεις μετά το τελευταίο τάισμα ως το πρωί ώστε να σιγουρευτείς ότι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ έχει αδειάσει ο πρόλοβος (στομάχι) τελείως πριν το πρωινό τάισμα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό να γίνεται διότι υπόλοιπα τροφής τόσων ωρών μέσα στο στομάχι δημιουργούν μήκυτες και δυσπεψία. Αν παρατηρήσεις ότι συμβαίνει ρώτα εδώ να σου πω τη γνώμη μου για το τι μπορείς να κάνεις. Αν επίσης δεις ότι ο πρόλοβος μένει με αρκετό φαγητό ως το επόμενο τάισμε μπορείς να μειώσεις τα 4 σε 3 ταίσματα ανα 8ωρο. Η κρέμα πρέπει να ελέγχεται ακόμη με ψηφιακό θερμόμετρο φαγητού, να προτιμάς 39 βαθμούς για σιγουριά ως και 40. Πιο κρύα δεν πέπτεται καλά και πάνω απο 41 μπορείς να το κάψεις και να ανοίξει ακόμη και τρύπα στον πρόλοβο. Δοκίμαζε τη θερμοκρασία με ένα κουτάλι τα χείλη σου ή στον καρπό σου πάντα πριν τη δώσεις στο πουλί.
Δεν έχω καταλάβει όμως κάποια βασικά πράγματα. Που βρέθηκε αυτό το μωρό δηλαδή απο που αγοράστηκε; Και ποιος αγοράζει ένα ακριβό κατοικίδιο με τόσες ευθύνες κι αποφασίζει άμεσα να φύγει για εξωτερικό?