Αναπαραγωγή Πόσους βαθμούς να είναι η κρέμα και ανά πόσες ώρες να ταΐζω Ζακό;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Hliassss
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Μαλον μας εχει κρυωσει.. Εκανε διαροιες ζεστάθηκε και συνήλθε..

Προφανώς κι έχει κρυώσει. Προβλήματα στον πρόλοβο θα είχαν ως αποτέλεσμα να μην αδειάζει. Αύριο χρειάζεσαι άλλον γιατρό που πιθανόν να σου δώσει αντιβιωτικά. Η θερμοκρασία του σώματος των πουλιών είναι 41,5 και η τροφή βγαίνει απο το στομάχι των γονιών στην ίδια θερμοκρασία. Παρόλα αυτά μην ρισκάρεις να είσαι στα άκρα.
 
Προβλήματα στον προλοβο θα μπορούσαν να κάνουν το πουλακι να ξερνάει. Οι 40 βαθμοί βράσιματος της κρέμας δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τη θερμοκρασία της μάνας όταν ταιζει το νεοσσο.
 
Προβλήματα στον προλοβο θα μπορούσαν να κάνουν το πουλακι να ξερνάει. Οι 40 βαθμοί βράσιματος της κρέμας δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τη θερμοκρασία της μάνας όταν ταιζει το νεοσσο.
Στους 40 βαθμούς η κρέμα δεν βράζει. Ας μιλήσουν καλύτερα άνθρωποι που έχουν ταίσει πουλιά.
 
Το πουλακι θα πρεπει να το εχεις σε καποιο κουτι με πριονιδι μεσα κ μακρυα απο ρευματα αερα! Η κουτα δεν ειναι σωστη λυση κατα τη γνωμη μου! Αυριο οπωσδηποτε να το πας σε καποιο γιατρο! Η κρεμα κατα το ταισμα πρεπει να ειναι 39-40 βαθμους, αυτη ειναι η σωστη θερμοκρασια! Το πουλακι χωνευει τη κρεμα η ο προλοβος του ειναι γεματος;
 
Στους 40 βαθμούς η κρέμα δεν βράζει. Ας μιλήσουν καλύτερα άνθρωποι που έχουν ταίσει πουλιά.
Εγω Ανέστη τόσα χρόνια ακολουθώ τις οδηγίες του κατασκευαστή της κρέμας που ταΐζω και λέει από 39 εώς 41. Προσωπικά δίνει τη κρέμα από 39,9 και μέχρι 40,5 ουτε παρακάτω αλλά και ουτε παραπάνω. Και δε τη βράζω τη κρέμα, τοποθετώ στο σκεύος ζεστό νερό, προσθέτω τη σκόνη και απλά ανακατεύω, θερμομετρώ με ειδικό θερμόμετρο για υγρά και όταν φτάσω την επιθυμητή θερμοκρασία τη δίνει με σύριγγα στα μωρά μου.Αν μείνει κάποια ποσότητα πετιέται και δε ξαναπροσφέρεται στα μωρά.
Τα μωρά παραμένουν σε θερμοκρασίες και συνθήκες φωλιάς με υπόστρωμα πριονίδι(οπου αλλάζεται 2 φορές τη μέρα) μέχρι την ηλικία που θα έβγαιναν από τη φωλιά αν συνέχιζαν να είναι με τους γονείς τους και αφού έχουν ολοκληρώσει όλο τους το φτέρωμα. Μετά μεταφέρονται σε ειδικό κουτι με ξύλινες πατηθρες και μπωλ με φαγητό για να αρχίσουν να μαθαίνουν να πιάνονται σε κλαδί και να γνωρίζουν τους σπόρους και τις τροφές και πολύ αργότερα μπαίνουν σε κλουβί όπου κι εκεί συνεχίζεται η διαδικασία των τελευταίων ταϊσμάτων και ο απογαλακτισμός.
Το τάισμα με κρέμα των νεοσσών είναι πολύ λεπτή διαδικασία και όλα κρίνονται στη λεπτομέρεια...χέρι με χέρι έχει διαφορά και μπορεί αυτή η διαφορά να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην ανάπτυξη του νεοσσού αλλά και να του στοιχίζει τη ζωή.

Ευχομαι όλα να πάνε καλά με το μωράκι!
 
Back
Top