Φροντίδα Πόσο καιρό σας πήρε να εκπαιδεύσετε τον παπαγάλο σας και πως;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Giopant
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@Giopant ναι υπάρχει περίπτωση να μην μπουν, συνήθως όμως επιστρέφουν για το φαγητό, διαφορετικά ρίξε μια λιχουδιά μέσα και θα μπουν (να το δούνε όμως), ο δικός μου ναι βγήκε την 3η μέρα, λογικά δεν ήταν έτοιμος, και όχι δεν είναι τέτοιο πουλάκι, ούτε κάθετε κάπου ψηλά, ούτε χτυπάει στα παράθυρα και στον καθρέφτη και ούτε κάνει «ζημιές», ήθελε τον χρόνο του αλλά κάθε μέρα του άνοιγα την πόρτα και περίμενα.

@christina07 Αυτο ειναι καλο πιστεύεις να το αγορασω(αποτην φωτογραφια) ?Στον χώρο να εχω φαγητο? Επειδη ανεφερες οτι ενας τροπος για να μπουνε ειναι να βάλω φαγητο μεσα στο κλουβι. Επισης οταν τους δίνω μπαρες απο σπορακια ανεβαινουν,να δοκιμασω ετσι αμα δω οτι δεν βγαινουν? Επίσης για να ανεβαινουν εκει ή οταν προσπαθω να ανέβουν στο δαχτυλο που δν ανεβαίνουν ακομα το βαζω αναμεσα στα ποδια και την κοιλια τους. Ειναι σωστός αυτός ο τροπος? Για θύμησε μου μια Χριστινα εσυ τι ρατσα εχεις

Συνημμένα

• Screenshot_20201027_175322_com.android.chrome.webp
    Screenshot_20201027_175322_com.android.chrome.webp
    81,2 KB · Προβολές: 1
@Giopant όπως και να το κάνουμε αφού ένας παπαγάλος έχει συνηθίσει τον χώρο και ξέρει που είναι η τροφή και το νερό του...αργά η γρήγορα θα επιστρέψει στο κλουβί του αναγκαστικά για να φάει...υπάρχει περίπτωση να βγει με την πρώτη φορά...δεύτερη...τρίτη...μπορεί και να βγει και μετά από μια βδομάδα...δεν μπορείς να το ξέρεις αυτό...όχι οι παπαγάλοι δεν είναι σαν τα άγρια πουλιά που πιάνουμε...έχουν συνηθίσει να είναι στο κλουβί το όπιο θεωρούν σαν "σπίτι τους" δηλαδή εκεί μέσα νιώθουν ασφάλεια...δεν ξέρω αν με καταλαβαινετε
[automerge]1603818260[/automerge]
Επησης για να ανέβουν στο δάχτυλο σας...αυτός ο τρόπος με την κοιλια δεν είναι και ο πιο σωστός... Το πουλιά αναγκάζετε να κάτσει στο δάχτυλο σας για να μην χάσει την ισορροπία του και πέσει πισω

επειδή πολλα ακούγονται και τα παντα είναι πιθανα πχ ενα lockedown. Αμα γίνει lockdown εχω σκοπο να παρω ενα κοκατιλ μιας και θα εχω πολύ χρονο.
Απλα να εχεις στο νου σου οτι το πουλακι θα θελει τον χρονο σου και οταν δεν θα υπαρχει lockdown

@Giopant φαντάζομαι καλό θα είναι αλλά μην περιμένεις να αφήσουν το κλουβι εύκολα, προτιμότερο θα ήταν να βάλεις μια-δυο πατηθρες έξω από το κλουβι για να κάθονται αλλά για τα μπατζι πιστεύω ότι είναι ενταξει. Να έχεις μέσα στο κλουβι φαγητό και στις αρχές να μην δίνεις λιχουδιές έξω για να πεινάνε και να επιστρέφουν μόνα τους. Οι μπάρες από σπορακια είναι αυτά τα στικ με το μέλι; Αν είναι αυτά μην τα ξανά δώσεις, δεν προσφέρουν κάτι. Αυτός ο τρόπος είναι ο πιο συνηθισμένος (νομίζω πως όλοι έτσι ξεκινάνε) μην τα πιέζεις όμως δηλαδή μην τα κολλάς στα κάγκελα για να ανέβουν, επανέλαβε αυτό που κανεις μαζί με την εντολή (ανέβα) και μετά ζήτησε τους να ανέβουν αυτά από μόνα τους, φυσικά πάντα με επιβράβευση! Εγώ έχω Ringneck .

@Xrhstosk αρχικα επειδη καπου ειχες πει οτι εισαι 14 νομιζω και γω τοσο ειμαι δν χρειάζεται να μου μιλας στον ενικο. Επισης ευχαριστώ για την πληροφορία με το δαχτυλο αλλα πως θα τα κανω να ανεβουν?
@christina07 ναι στικ με μελι και ποπ κορν είναι? Τα μην του δινω λες ε
@Tony Forpus ναι εννοείται απλα εννοω στο lockdown θα εχω πολυ περισσότερο χρόνο

Μιας και αυριο εχω ελεύθερη την ημερα μου σκεφτομαι να τα βγαλω. Αλλα ακομα δν εχω καποιο παιχνίδι ή κατι. Να περιμένω να αγορασω κατι? Τι λετε

@Giopant οκευ ενταξι 😂 ναι δεκατέσσερα είμαι...σιγά σιγά με λιχουδιές και υπομονή θα ανέβουν...το στικς μην τα περνεις είναι φουλ ανθιγιηνα για τα πουλιά...το μόνο που κάνει είναι να τα παχενει
[automerge]1603826324[/automerge]
Ναι φυσικά και πρέπει να πάρεις παιχνίδια... χρειάζονται...

Μαζί με τα όσα σου είπανε τα παιδιά να έχεις στο μυαλό σου πως όταν βγούνε από το κλουβί θα πρέπει να έχεις αρκετό χρόνο (ώρες) σε περίπτωση που αργήσουν να επιστρέψουν στο κλουβί τους. Τα αντικείμενα που κατά κάποιο τρόπο απαγορεύονται να υπάρχουν σκέψου τα ως αντικείμενα τα οποία δεν θα ήθελες να σου χαλάσουν. Οτιδήποτε βλέπουν το καταστρέφουν. Κινητό, τηλεκοντρόλ, έπιπλα, κουρτίνες, καλώδια, παπούτσια και γενικά τα πάντα. Δεν θα κατεβάσεις τις κουρτίνες αλλά δεν θα αφήσεις και το κινητό π.χ πάνω στο τραπέζι χωρίς να είσαι κοντά ώστε να το "προστατέψεις".

Όσον αφορά την εξημέρωση να είσαι σίγουρος ότι η σωστή ερώτηση είναι πότε θα εξημερώσει εσένα ο παπαγάλος και όχι το αντίθετο. Μόλις μάθουν να βγαίνουν και να μπαίνουν στο κλουβί το επόμενο βήμα είναι να εξερευνήσουν τον χώρο. Αυτή η εξερεύνηση περιλαμβάνει και εσένα αλλά και όσους μένουν στο σπίτι σου. Όσο θα τα κυνηγάς να σε πλησιάσουν τόσο θα σε αποφεύγουν, μόλις πεις αυτό ήταν δεν ασχολούμαι άλλο ας κάτσουν στην γωνιά τους, τότε θα έρθουν πάνω σου.

@seemsfunny σε ευχαριστώ πολυ θα με βοηθησει πολυ πιστεύω αυτη η συμβουλη για την εκπαίδευση
Αρα για να συνοψισουμε λιγο...
Θα τα βγαλω σε ενα δωματιο το οποίο να μην εχει "επικίνδυνα" αντικειμενα και την ημερα την οποια θα εχω πολυ ελεύθερο χρονο και οταν θα εχω αγορασει παιχνίδια

@seemsfunny σε ευχαριστώ πολυ θα με βοηθησει πολυ πιστεύω αυτη η συμβουλη για την εκπαίδευση
Αρα για να συνοψισουμε λιγο...
Θα τα βγαλω σε ενα δωματιο το οποίο να μην εχει "επικίνδυνα" αντικειμενα και την ημερα την οποια θα εχω πολυ ελεύθερο χρονο και οταν θα εχω αγορασει παιχνίδια

Στο περίπου ναι. Ο κάθε παπαγάλος έχει τον χαρακτήρα του και αντιδράει διαφορετικά. Αυτό που σίγουρα θα σε βοηθήσει πολύ είναι να τους δίνεις μια λιχουδιά όταν σε ακούνε. Εγώ π.χ όταν έλεγα μη και σταματούσαν τους έδινα ένα φιστίκι. Πλέον το δίνω μόνο όταν έρχεται η ώρα να τα βάλω στο κλουβί. Οπότε μπορείς κι εσύ να τους βάζεις στο κλουβί να το τρώνε για να το μάθουν και στην συνέχεια να το κρατάς στα κάγκελα μέχρι να το φάνε από το χέρι σου.

...Μαζί με τα όσα σου είπανε τα παιδιά να έχεις στο μυαλό σου πως όταν βγούνε από το κλουβί θα πρέπει να έχεις αρκετό χρόνο (ώρες) σε περίπτωση που αργήσουν να επιστρέψουν στο κλουβί τους...

Αυτό εννοούσα και εγώ. Τα δικά μου μικρά, όταν στην αρχή μόλις άρχισαν να πετάνε και στο παλιο σπίτι που ήμουν είχε σημεία ψηλά για να πάνε (στο κουτί που ήταν το ρολό πάνω από τις μπαλκονόπορτες) , κάποιες στιγμές με ταλαιπωρούσαν αρκετά για να τα μαζέψω έχω κάνει και 1 ώρα με το ρολόι... Ένα βράδυ γύρισα σπίτι και η γυναίκα μου τα είχα "παρατήσει" μετά από ώρες προσπαθειών και βλέπανε μαζί ταινία μέχρι να έρθω... :)

Μεγαλώνοντας βέβαια η σχέση αλλάζει τώρα πάνε από το σαλόνι στο δωμάτιο τους (μεσολαβεί διάδρομος και κουζίνα) ακόμα και μόνα τους όταν είναι η ώρα.

Κάποιες μέρες πάλι, έτσι για να μη βαριόμαστε , απλά δε "συμφωνούμε" και παίζει ένα 2 λεπτό "επανάστασης" τύπου θέλω να μείνω και άλλο έξω, αλλά χωρίς υπερβολές.

@seemsfunny εχουν μαθει και τους αρεσει πολυ το μαρούλι θα εφαρμοσω οτι μου είπες. Απλα καποιες φορες εχουν πολυ υπερενταση. Ειναι φυσιολογικό?

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Όλα θα γίνουν όπως τα θέλεις με τον καιρό. Και υπερένταση θα έχουν και φασαρία θα κάνουν και ήσυχα θα είναι.
Προσπάθησε μόνο να κρατήσεις μια ρουτίνα αν μπορείς.

Παιδια εγω το πρωι τα ταισα λίγο μαρούλι ελειπα και τωρα εχω μιση ωρα να ασχοληθω μαζι τους. Τι μπορω να κανω για να με συνηθισουν

Back