Διατροφή Πόσο πρέπει να ζυγίζει ένα περιστέρι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης iris
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

iris

PB New Member
Εγγραφή
17 Νοε 2018
Μηνύματα
3
καλημερα, εχω μεγαλωσει απο μωρο ενα περιστερι σχεδον 5 χρονων τωρα θηλυκο που καθε 28 μερες γενναει (ασπορα) αυγα, τα κλωσσαει 21 μερες,τα αφηνει μετα και σε 5 μερες γενναει αλλα. Παρ'ολο που του παρεχω απο ολα τα ειδη σπορων δεν τρωει παρα καποια ειδη μονο απο το συνολο των σπορων για αγριοπουλια και λιγο καναβουρι και ηλιοσπορους. Ουτε σταρι, κριθαρι, καλαμποκι, ψωμι, σουσαμι κλπ.ζυγιζει απο 270 εως 300γρ (τωρα 287 γρ ακριβως) ποσο πρεπει να ζυγιζει και τι μπορω να το ταιζω για να παχυνει;υπ'οψιν οτι δεν πεταει παρα μονο για να φαει λιγο και να κανει την αναγκη του, μετα παλι στην φωλια μερα-νυχτα
 
Η βασική διατροφή των περιστεριών είναι σιτάρι, η βρώμη, το κριθάρι και σπασμένο καλαμπόκι.
Οι σπόροι που δίνεις είναι άκρως ακατάλληλοι για περιστέρια γιατί για να χωνευτούν πρέπει να σπάσει το περίβλημα και να βγει ο σπόρος κάτι που δεν γίνεται με τους σπόρους που σου ανέφερα ως κατάλληλους.
 
Βρες ένα πετ σοπ που να πουλάει χύμα τροφή για περιστέρια.
1542480536948.webp
Πάρε μια τροφή που να μην έχει πάνω από 14% περιεκτικότητα σε πρωτείνη και 5-6% σε λιπαρά. Δεν χρειάζεται παραπάνω σε πρωτείνη και λιπαρά γιατί ούτε είναι σε ανάπτυξη, ούτε είναι περιστέρι που του κάνεις προπόνηση. Αγορά σε του και λίγα ιχνοστοιχεία με πετραδάκια και κοχύλια. Όσο για το βάρος του είναι σχετικό. Υπάρχουν περιστέρια πιο ελαφριά από το δικό σου μέχρι περιστέρια που φτάνουν και πάνω από κιλό.
 
καλημερα λαζαρε, ευχαριστω πολυ για την βοηθεια, θα δοκιμασω τις ειδικες τροφες που υπαρχουν στο διαδυκτιο και τα πετραδακια. Παντως το περιστερι μου τρωει μονο βραζιλιανικα φυστικια, αμυγδαλα φιλε, φαγοπυρο, γαιδουραγκαθο, ηλιοσπορους, λιγα σπορια μεσα απο την τροφη για αγριοπουλια, ψητη μονο αραβικη πιτα, κοτσανια απο πλατυφυλλο βασιλικο, σπορους μουσταρδας μονο τους μαυρους! Εχω δοκιμασει ολα τα αλλα, ομως δεν τρωει τιποτα απο αυτα που πρεπει οπως σιταρι, κριθαρι, καλαμποκι, σογια, βρωμη, σουσαμι, ψωμι,(κολοκυθοσπορους).υπαρχει στην αττικη (μεσογειων-μαραθωνος) καποιο μαγαζι με τροφες για περιστερια; οσα εχω δει στην περιοχη δεν εχουν.σχετικα με το βαρος του ειναι απλο περιστερι του δρομου, οχι καποια ρατσα.
 

Συνημμένα

  • pet PIGEON_SUPER_MIX_4ef0c82dc92d9.webp
    pet PIGEON_SUPER_MIX_4ef0c82dc92d9.webp
    36 KB · Προβολές: 5
Τελευταία επεξεργασία:
καθε 28 μερες γενναει (ασπορα) αυγα,
Παιδία είναι φυσιολογικό αυτό? Μήπως πρέπει να κάνει κάτι για να το αποτρέψει;

Ίρις την καλύπτεις από ασβέστιο;
 
Ασφαλώς και δεν είναι φυσιολογικό.
Θα πρέπει να του προσφέρει μόνο τους σπόρους που μπορεί ή καλύτερα επιτάσσει το είδος του στη διατροφή.
Κυρίως σιτάρι και σπασμένο καλαμπόκι... Στην αρχή μάλιστα μπορεί να δοκιμάσει με "φύραμα" από αυτό που δίνουν στα μικρά κοτοπουλάκια.
 
Ίριδα όλα αυτά που λες ότι τρώει είναι λιχουδιές για τα περιστέρια του δρόμου, τα "αλητάκια". Αυτά δεν μπορούν να έχουν επιλογή και ότι τρώγεται, το τρώνε. Εάν περάσεις το πουλάκι από "στέρηση" έπειτα θα φάει ότι του δώσεις. Από εσένα εξαρτάτε. Δεν είναι θέμα τι πρέπει και τι όχι, αλλά τι είναι εύκολο και καλό. Άντε τωρα να ψάχνεις και να ταίζεις τα πουλιά αράβικη πίττα! Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αναρωτηθείς και να αποφασίσεις εάν αντιμετωπίζεις το πουλάκι ως αλητάκι ή σαν οικόσιτο. Το αλητάκι τρώει ότι να ΄ναι, το σπιτικό ότι πρέπει. Καλή συνέχεια.
 
Back
Top