Αναπαραγωγή Πότε εκκολάπτονται τα αυγά των Ζέμπρα και πότε τρώνε μόνα τα μικρά;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Nayia lem
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@Nayia όσο ασχολείσαι θα μαθαίνεις και θα γίνεσαι καλύτερη, μην απογοητεύεσαι από τα λάθη και τις ατυχίες της πρώτης φοράς.
Να είσαι σε ετοιμότητα να αφαιρέσεις τα άσπορα αυγά όταν βγούν οι 2 νεοσσοί που είδες στην ωοσκόπηση και μακάρι να πάνε όλα καλά.
Να γνωρίζεις ότι τα ζεμπράκια είναι από τα πιό εύκολα πουλιά όσον αφορά την αναπαραγωγή.
Εκτός από το ημερολόγιο που σου πρότεινα παραπάνω θα σου πρότεινα στην επόμενη αναπαραγωγική προσπάθεια να χρησιμοποιήσεις εξωτερική φωλιά σαν αυτές που χρησιμοποιούμε στα καναρίνια.
Με την εξωτερική φωλιά θα μπορείς να ελέγχεις και να επεμβαίνεις στην φωλιά πολύ εύκολα.
Πάντα στην διάθεση σου.

φιλικά Γιάννης

Καλημέρα Γιάννη
Και σε ευχαριστώ
Την φωλιά μου την πρότειναν τα πετ σοπ. Μπορείς να μου στείλεις φώτο να δω τη φωλιά που μου λες.
Και κάτι ακόμη
Παρατήρησα απο εχθές οτι μετα που έβγαλα την φωλιά και την ξαναβαλα πισο δεν μπαίνουν μέσα. Γιατι;
[automerge]1556945876[/automerge]
Αυτό που προσωπικά με βοήθησε πάρα πολύ είναι η τήρηση ενός ημερολογίου που σημείωνα τις ημερομηνίες γέννησης των αυγών, το αριθμό τους και την συμπεριφορά των πουλιών.
Καλημέρα της ημερομηνίες ποτε έκανε αυγά και ποτε εκκολαπτοντε τα έγραψα είδη στο κινητό μου.
Αλλά έκανε πολλά αυγά. 16 στο σύνολο και μέσα σε 1 1/2 μήνα δεν ξεχωρίζω πια είναι τα πρώτα. Και πια τα τελευταία.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλημέρα Σταύρο ναι

Αυτές είναι οι εξωτερικές φωλιες;
Το θέμα Τώρα πρέπει να αγοράσω και άλλα κλουβιά που να έχουν πλαϊνή πορτα

Συνημμένα

• Screenshot_20190504-081608_Gallery.webp
    Screenshot_20190504-081608_Gallery.webp
    73,7 KB · Προβολές: 11
  • Screenshot_20190504-082114_Chrome.webp
    Screenshot_20190504-082114_Chrome.webp
    32,1 KB · Προβολές: 7
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δυστυχώς τα 2 που είχαν μέσα μωρό τα έσπασαν. Όταν τα έβγαλα έξω μύριζαν άσχημα ήταν νεκρά. Τα άλλα ηταν ασπορα.
Αφερεσα την φωλιά έβαλα άλλη με καινούργιο υλικό μέσα. ☹

Όχι Νάγια. Να βγάλεις την φωλιά άμεσα. Είδη το ζευγάρι σου κουράστηκε με αυτή την τρελή γέννα. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να περιμένεις για μια νέα προσπάθεια του χρόνου, εκτός και αν θες να πάθει υπερκόπωση η μητέρα και αργά ή γρήγορα να έχει την ίδια τύχη με τους νεοσσούς.

Συγνώμη 10 αυγά έκανε; Σε πόσο διάστημα έγινε όλο αυτό;
Δεν είχαμε πει βρε Νάγια να μην προχωρήσεις σε αναπαραγωγή; Δεν το λυπάσαι το καημένο το θηλυκό; έχει κάνει 30 αυγά σε 2 μήνες.

Τα πρώτα 2 τα βρήκα κάτω στην φωλιά ετσι έβαλα φωλιά καινούρια.έλειπα 6 μέρες ήμουν εξωτερικό και ήρθα και βρήκα 10
[automerge]1559314953[/automerge]
Τι να έκανα; Αφερεσα φωλιά και γεννούσαν πάλι. Αναγκαστικά έβαλα άλλη

Τι να έκανα; Αφερεσα φωλιά και γεννούσαν πάλι. Αναγκαστικά έβαλα άλλη
Νάγια αυτή η συμπεριφορά στα παραδείσια (zebra finch, society finch, shaft finch κ. Α.) είναι πολύ συνηθισμένη. Δεν σημαίνει ότι κάθε φορά που βλέπουμε αυγά πρέπει να βάζουμε φωλιά. Θα διαπιστώσεις αργότερα πως θα ξανά γεννήσει αυγά. Εσύ δεν χρειάζεται να τους βάζεις την φωλιά. Απλά θα αφαιρείς τα αυγά και θα τελειώνει εκεί η υπόθεση. Αυτή θα πρέπει να είναι η τελευταία αναπαραγωγή για φέτος. Ειδάλλως το θηλυκό θα κουραστεί πάρα πολύ και θα έχει τραγική κατάληξη.

Back