Αναπαραγωγή Πότε ζευγαρώνουν τα πιγκουινάκια;

Καταλαβα, αρα αμα θελω λευκους απογονους το καλητερο ειναι αυτο..;

Ενας φιλος ειχε αρχεγονο με αρχεγονο και του πεταξε ενα λευκο ενα οπαλ και τα υπολοιπα αρχεγονα.. Πως γινεται αυτο;
 
Ενας φιλος ειχε αρχεγονο με αρχεγονο και του πεταξε ενα λευκο ενα οπαλ και τα υπολοιπα αρχεγονα.. Πως γινεται αυτο;
Προφανώς και οι δύο γονείς ήταν φορείς μετάλλαξης λευκό και οπάλ.

Πως σας φενονται;
Πολύ όμορφα!
 
Δηλαδη καξ τα δικα μκυ αρσενικα που ειναι γονεις παιδια των πουλιων που σου ειπα μπορει να μου πεταξουν ασπρα;
 
Δηλαδη καξ τα δικα μκυ αρσενικα που ειναι γονεις παιδια των πουλιων που σου ειπα μπορει να μου πεταξουν ασπρα;
Δεν κατάλαβα τι είναι τα πουλιά σου. Αν και το αρσενικό και το θηλυκό έχουν γονίδιο λευκού ναι υπάρχει πιθανότητα να πάρεις λευκούς απογόνους. Αν μόνο ένα από τα δύο έχει γονίδιο λευκού τότε δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να πάρεις λευκό νεοσσό!
Το θέμα είναι ότι πρέπει να διαβάσεις για την γενετική των Java!
 
Επανερχομαι στο θεμα μας..στην αναπαραγωγη των java sparrow.. Εμενα εκατσαν τα θυληκα και κλοσανε.σε ποσες μερες βγαινουν τα πουλακια απο την μερα που κανει το τελευταιο αυγο; Τι θελει το ζευγαρι μολις βγαλει τα πουλακια η πριν;
 
Αρα θελουν αυγοτροφη με αυγο σουπιοκοκκαλο και την τροφη τους για οταν βγουν τα πουλακια σωστα;

Τα αυγα εκκολαπτονται ρλδ απο 13-14 μερες να τα περιμενω;.. Και τα νικρα τα αφηνω με τους γονεις τους 30 μερες;

Και κατι αλλο.. Με το καλο οταν βγουν τα πουλακια σε ποσες μερες τα δαχτυλιδωνω;
 
Αρα θελουν αυγοτροφη με αυγο σουπιοκοκκαλο και την τροφη τους για οταν βγουν τα πουλακια σωστα;
Κάθε μέρα βραστό φρέσκο αυγό, αυγοτροφή αν θες, και μετά τις 7 μέρες μπορείς να δώσεις και μήλο, και μετά τις 10 μπορείς να δώσεις και λαχανικά/χόρτα κτλ :) Από λίγο κάθε μέρα!

και τα νικρα τα αφηνω με τους γονεις τους 30 μερες;
Τα μικρά τα αφήνεις όσο χρειαστεί.. Μόνο όταν είσαι βέβαιος ότι τρώνε μόνα τους σποράκια τα χωρίζεις απ τους γονείς. Αυτό μπορεί να γίνει όταν είναι 26 ημερών ή όταν γίνουν 35 ημερών. Δεν υπάρχουν κανόνες στους ζωντανούς οργανισμούς. :)
 
Μπορεις να διαβασεις καποια αρθρα για τν αναπαραγωγη των πουλιων https://community.petbirds.gr/forums/articles/?prefix_id=95 ωστε να κατατοπιστεις.

Εχεις κλειστα δαχτυλιδια συλλογου; Στα καναρινια περνιουνται την πρωτη εβδομαδα συνηθως 6η 7η μερα, δυστυχως στα πιγκουινακια δε γνωριζω, αλλα φανταζομαι καπου εκει. Δοκιμαζεις πχ την 5η μερα και αν βγαινουν ευκολα ξαναδοκιμαζεις την 6η κτλ.
 
Ναι εχω κλειστα δαχτυλιδια, σηνερα ηταν η 14 μερα και δεν βγηκε κανενα πουλακι.. Τα πουλακια δειχνουν βατεμενα αλλα γτ δν βγηκαν;
 
Καλησπέρα Μάνο!
Τα παραδείσια δεν έχουν στάνταρτ ημέρες επώασης. Ενώ, δηλαδή λέμε ότι οι νεοσσοί εκκολάπτονται συνήθως στις 13-14 ημέρες, είναι πολύ πιθανόν να σκάσουν τα αυγά και μετά από 17 ημέρες. Για αυτό μην βιαστείς να πετάξεις τα αυγά! Ειδικά, τώρα που κάνει κρύο, ενδέχεται να καθυστερήσει η εκκόλαψη. Θα πρέπει να οπλιστείς με υπομονή... Και αναμένεις... Φιλικά!

Με το καλό να τα δεχθείς τα μικρά!
 
Καλημέρα σας! Κι εγώ την ίδια απορία έχω! Ελπίζω να έχουν πάει όλα καλά και ο φίλος μας να χαρεί τους απογόνους των πτηνών του!

Θα περιμένουμε νέα του!
 
Καλησπερα σας! Μολις χθες εσκασαν τα αυτα.3 πουλακια βγηκαν απο τα 5 αυγα!βγηκαν τελικα στης 17 μερες αλλα το γιατι εν μπορω να καταλαβω.στον χωρο που τα εχω εχω και καναρινια και εχω αρχισει την αυξηση φωτος και θερμοκρασια(17-18) εχω μονιμα! Γιατι δεν μπορω να καταλαβω.. Αλλα αυτο δεν εχει σημασια. Αφου βγηκαν τα πουλακια καλα ειμαστε! Μια αλλη ςερωτηση. Αυγοτροφη με αυγο καθημερινα; Ποτε θα τα δαχτυλιδωσω τα μικρα;
 
γιατι δεν μπορω να καταλαβω.. Αλλα αυτο δεν εχει σημασια. Αφου βγηκαν τα πουλακια καλα ειμαστε!
Δεν υπάρχουν κανίνες και στεγανά όταν μιλάμε για ζωντανούς οργανισμούς! Η φύση πάντα μας εκπλήσσει!

αυγοτροφη με αυγο καθημερινα;
Τις πρώτες μέρες καλύτερα μόνο βραστό σφιχτό αυγό, μετά και αυγοτροφή συσκευασμένη και μετά τις 7 μέρες μήλο... Μετά τις 10 μέρες αρχίζουμε και δίνουμε και άλλα χόρτα και λαχανικά. Από κάτι σε μικρή ποσότητα κάθε μέρα ώστε τα μικρά να μαθαίνουν τις γεύσεις και να μεγαλώνουν με Βιταμίνες και όλα τα απαραίτητα!
 
Back
Top