Αναπαραγωγή Πότε να βγάλω το αδιαφανές χώρισμα και να μείνει το κάγκελο;

Α επίσης ξέχασα να αναφέρω τα πουλακια τα ειχα μαζι στην αρχη που τα πήρα για κανα δύο-τρεις μήνες (Αύγουστος-Σεπτέμβριος-Οκτώβριος) οπότε δεν θα έχουν πρόβλημα πιστεύω τσακομού και αποδοχής. Τα χώρισα για να ξεκινήσω όλη την διαδικασία αναπαραγωγής απο την αρχη με χωρισμα με προετοιμασία, διατροφές όλα.

Πολύ καλά έκανες αλλά δεν έχει καμιά σχέση στην συνύπαρξη η συμπεριφορά των πουλιών το τρίμηνο (πτερόρροια) που αναφέρεις ειδικά αν είναι χρονιάρικα με τώρα την Άνοιξη που είναι εποχή ζευγαρώματος... Άλλα πουλιά.

Επίσης και η θηλυκιά νομίζω οτι έχει φουσκσει εκεί στην περιοχή της αμάρας λες και εχει αυγα μεσα της

Θα τα κρατήσω κανα δύο εβδομάδες έτσι με το πλέγμα και θα τα ενώσω

Άν η θηλυκιά σου τη δεδομένη στιγμή είναι τόσο πρησμένη από κάτω, όπως περιγράφεις και κρατήσεις για δύο εβδομάδες ακόμη το χώρισμα, πας για άσπορα... Δώσε φωλιά και νήμα στο θηλυκό και δες αν ξεκινήσει χτίσιμο φωλιάς. Αν ναι τότε αφαίρεσε το χώρισμα και εφόσον δεν υπάρξουν καυγάδες άφησε τον αρσενικό μέσα. Έχω διαπιστώσει ότι το θηλυκό είναι δεκτικό για ζευγάρωμα καθόλη τη διάρκεια κατασκευής της φωλιάς. Οπότε αν και ο αρσενικός είναι έτοιμος τότε αυξάνονται οι πιθανότητες για ένσπορα αυγά.

Νομίζω πως δεν προτείνεται το πιάσιμο σε αυτή την φάση γιατί πάει πίσω το πουλί...

και για αυτο το εγραψα, γιατι ειναι λιγο δυσκολο μεσα απο το κλουβι να καταλαβεις απο τα γεννητικά οργανα του πουλιου οτι ειναι πυρωμενο.

Καλημέρα σε όλους. Πως γίνετε να είναι όμως τόσο πυρωμένη και έτοιμη τέτοια εποχή, χωρίς τεχνιτό φως; Επίσης έβαλα μόνο φωλιά με τσόχα να δώ αντιδράσεις, την έχω μέσα μια εβδομάδα. Πηγαίνει συνέχεια μέσα στη φωλιά(εξωτερική) αλλα δεν κάθεται ποτέ ούτε σημάδι μου έδειξε να θέλει να τη χτίσει, δηλαδή ουτε τα φτερά της βγάζει να κάνει φωλιά ούτε σκίζει χαρτί δεν ξέρω αν είναι εντελώς έτοιμη. Να βάλω υλικό και να αναμένω;

Πως γίνετε να είναι όμως τόσο πυρωμένη και έτοιμη τέτοια εποχή, χωρίς τεχνιτό φως

Τι έχει η εποχή; Μάρτιο έχουμε. Η διάρκεια της ημέρας έχει μεγαλώσει αισθητά και συνεχίζει. Και επειδή και εγώ τις έχω έξω, 2 από αυτές έχουν ήδη φωλιές. Το ζήτημα είναι τι κάνουν οι αρσενικοί που έχουμε.

Υ. Γ. Εγώ θα έβαζα κ υλικό φωλιάς.

Έβαλα υλικό σήμερα το πρωί να δώ πως πάει, την φωλιά την έχω μέσα μια βδομάδα. Δεν είδα να κάνει κάτι ακόμα, μόνο απο περιέργια που πήγε λίγο το τσιμπολόγησε αλλά δεν είδα να κάνει κάτι φαντάζομαι θέλει λίγο το χρόνο της. Πως θα είμαι απόλυτα σίγουρος οτι ο αρσενικός είναι πυρωμενος; Τα μόνα σημάδια που έχω είναι ότι τα γεννητικά του όργανα νομίζω οτι έχουν πριστεί προς τα έξω σε σχέση με κανα μήνα πριν, χωρίς βέβαια να έχω εμπειρία και είναι πολύ δραστήριος κελαηδάει πετάει περα δοθε συνέχεια, πάει κοντά στην κανάρα και φουσκώνει κάπως τα φτερά του και στο κεφάλι πάνω και ξεκινάει τραγουδάει κανα λεπτό, αλλά δεν την ταίζει για παράδειγμα απο το κάγκελο. Επίσης τα χορηγώ εδώ και δύο εβδομάδες ferti-vit και calci-lux και έχω κάνει όλη την διατροφική προετοιμασία, το λέω σαν πληροφορία. Αλλά δεν έχω εμπειρία να καταλάβω πότε είναι σίγουρα πυρωμένος στο επιθυμητό επίπεδο.

Υ. Γ. Τα πουλάκια τα έχω σε εσωτερικό χώρο, χωρίς τεχνιτό φωτισμό και με θεροκρασία δωματίου χωρίς θέρμασνη(12-20°C). Στους 12 πέφτει βέβαια σπάνια τις κρύες νύχτες γιατί είμαι και σε χωριό. 😉

Όταν το αρσενικό είναι πυρωμένο, είναι πάντα σίγουρο ότι θα την ταίσει την κανάρα μεσα απο το κάγκελο πριν την αναπραγώγη;

Το συνηθισμένο ειναι αυτο που λες, κλλα πέρυσι εγω στο ζευγαρακι μου, δεν ειδα τιποτα, ουτε ταισματα, ουτε καν τραγουδι απο τον αρσενικο, κι ομως εκαναν 2 γεννες.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δηλαδή απλά τα έβαλες μαζί και ζευγάρωσαν; Την ίδια μέρα ζευγαρώνουν αν είναι πυρωμένα; Δηλαδή θα πρέπει με το που τα βάλω μαζί να κάτσω να παρατηρήσω αν ζευγαρώσουν;

Τελικά ζευγαρώνουν την ίδια μέρα όταν τα ενώσουμε, αν είναι πυρωμένα; Για παράδειγμα εγώ σκέφτομαι που τα έχω μέσα, να τα ενώσω στις 10-15 του μήνα ανάλογα πόσο έτοιμα είναι. Αν είναι έτοιμα θα έρθουν σε επαφή την ίδια ακριβώς μέρα; Και επίσης να τονίσω ότι τα γεννητικά όργανα του αρσενικού έχουν πριστεί αρκετά προς τα έξω, νομίζω βλέπω τις τριχούλες να προεξέχουν στο συγκεκριμένο σημείο, αν κοιτάξω το πουλάκι απο κάτω χωρίς καν να το πιάνω. Νομίζω το μόνο που δεν γίνετε είναι να ταίζει την θηλυκιά και το δευτερο οτι η θηλυκιά απο χθές που έβαλα νήμα σήμερα βρήκα λιγο μαδιασμένο κάτω και πρέπει να πείραξε και αυτό που είχα βάλει εγώ στην φωλιά το αρχικό κάτω κάτω. Νομίζω ότι είμαστε σχεδόν έτοιμοι τι πιστεύετε; Επίσης είναι εντάξη και η ημερομηνία που λέω να τα ενώσω; Ευχαριστώ. 😉:)

Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει γιατί έχω αγχωθεί μήπως κάνω κάτι λάθος; :)

Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει γιατί έχω αγχωθεί μήπως κάνω κάτι λάθος; :)

Έχεις δοκιμάσει να βγάλεις το χώρισμα για να δεις αντιδράσεις;

Έχεις δοκιμάσει να βγάλεις το χώρισμα για να δεις αντιδράσεις;
Το έβγαλα σήμερα για 10 λεπτά και απλά πετάνε, κοιτάζει το ένα το άλλο και εξερευνούν το ένα το χώρο του άλλου. Μήπως να το αφήσω παραπάνω και να δω; Και η καναρα ακόμα απο προχτές που έβαλα νήμα δεν έχει κάνει κάτι με τη φωλιά παρόλο που τη βλέπω απο κάτω εχει φουσκώσει είναι σχεδόν έτοιμη.

Να το βγάλω για πόση ώρα ή αν τα πάνε καλά να τα αφήσω μαζί απο τώρα; Εγώ έλεγα μόλις τελειώσω με το ferti-vit σε μια βδομάδα να τα ενώσω πχ.

Το βάζω σύμφωνα με το πρόγραμμα της oropharma. Το δίνω εδώ και 2 - 3 εβδομάδες την επόμενη θα το σταματήσω γιατί λέει έως 4 εβδομάδες και πριν την γέννηση του πρώτου αυγού να το χορειγούμε. Κατα την αναπαραγωγική περίοδο λέει να μην χορηγουμε ferti-vit παρα μόνο calci-lux με omni-vit. Και επίσης φοβάμαι να ξεπεράσω τις 4 εβδομάδες γιατο ferti-vit για να μην υπερπυρώσω τον αρσενικό και δενείναι ένταξη στην πρώτη γέννα και ενοχλεί την θηλυκιά.
[automerge]1551785107[/automerge]
Απο τη στιγμή που τα ενώσουμε και είναι πυρωμένα σε πόσες μέρες περίπου έρχετε το πρώτο αυγό;

Εγώ θα έλεγα βγάλτο από τώρα και ξέχνα το προγραμμα του fertivit. Αυτοι εννοούν ότι σταματάς ή max στις 4 βδομάδες ή με το που γεννηθεί το πρώτο αυγό αν ειναι πριν τις 4 βδομάδες.

Σχετικά θέματα

Back