Φροντίδα Πώς καταλαβαίνουμε αν το καναρίνι μας είναι ευτυχισμένο;

Dionysis K

PB New Member
Εγγραφή
24 Νοε 2019
Μηνύματα
74
Πόλη
Ηράκλειο
καλησπέρα! Θα ήθελα τά φώτα σας σε ένα θέμα που με προβληματίζει και φαντάζομαι και άλλους αρχάριους..
Πώς καταλαβαίνουμε ότι το καναρίνι που έχουμε είναι ευτυχισμένο; Ενα καναρίνι βγάζει λίγες φωνούλες πιου πίου και πάει πέρα δώθε. Πότε ειναι φόβος αυτές οι φωνές, ενόχληση και πότε είναι ευχαρίστηση; Πχ Με βλέπει όταν βγαινω στο μπαλκόνι και πλησιάζω λιγάκι στο κλουβί του να το χαιρετήσω (εξωτερική εκροφή) και κανει πίου πίου σαν να με χαιρετάει, παει απο κλαδί σε κλαδί αρκετές φορές αλλά δεν πανικοβάλεται ουτε χτυπιέται.Ανβεβαια βαλω το χέρι στο κλουβί τότε χτυπιέται. (εκεί φαινεται οτι αναστατώνεται). Θα ήταν νομίζω παρα πολύ χρήσιμό για μας τους αρχάριους αν μπορούσαμε να έχουμε σύντομα βίντεακια λιγων δευτερολέπτων από έμπειρα μέλη στη διάθεσή μας με καναρίνια που εκράζονται με ήχους είτε λόγω ικανοποίησης είτε βιντεάκι με τους ήχους που βγάζουν όταν ενοχλούνται, όταν είναι επιθετικά κλπ ! Ευχαριστώ !
 
Καλή τροφή,
, καθαρό νεράκι κάθε μέρα,
κανένα φρούτο ή λαχανικό που και που,
, να το βλέπει λίγο ο ήλιος,
να μην είναι σε ρεύματα αέρα,
να μην μετακινεις το κλουβί,
να προσέχεις την καθαριότητα τού,
και θα το καταλάβεις σύντομα...
 
Διονύση παρεξηγημένο είναι ότι το πουλάκι είναι ήρεμο ή όχι, με το περνά καλά ή όχι. Βέβαια το δεύτερο, δηλαδή το νευρικό πολλές φορές ταυτίζεται με το δεν περνάω καλά. Όμως αυτό είναι η ιδιοσυγκρασία του πουλιού και τίποτα παραπάνω, τις περισσότερες φορές. Εάν το πουλί δεν είναι χαρούμενο θα το δεις στα εξωτερικά του σημεία. Θα χαλάσει το φτέρωμα του, θα είναι σαν μαύρη Κυριακή και γενικά δεν θα βλέπεται. Εάν του έχεις καλή τροφούλα (μικρή ποσότητα), νεράκι ένα σταθερό και ασφαλές μέρος και τέλος ησυχία, όλα θα είναι καλά. Να έχεις πάντα στο μυαλό σου πως τα καναρίνια είναι πουλιά της "ρουτίνας - συνήθειας". Μην σκέφτεσαι σαν άνθρωπος της εναλλαγής ώστε να μην βαρεθώ. Καλή συνέχεια.
 
@gianniskilkis, Ευχαριστω!
[automerge]1584401766[/automerge]
@Giannisbox, Ευχαριστω!
[automerge]1584402035[/automerge]
Το κυριο μελημα μας ειναι να τα κραταμε υγιη μεσω της διατροφης και της διαχειρισης τους.
Η ευτυχια ειναι κατι σχετικο για ενα ζωο σε αιχμαλωσια.
Σωστα..
 
Τελευταία επεξεργασία:
Αφού θεωρήσουμε όλα τα άλλα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ (κλουβί,τροφές, νερό, καθαριότητα κλπ.) , βασικές προϋποθέσεις θα έλεγα οτι είναι η αίσθηση ασφάλειας και ο σωστός ύπνος.
Ευχαριστω! . Πως δημιουργω αυτη την αισθηση ασφαλειας; Το εχω εξω με προστατευτικο κλουβι για προστασια απο αρπακτικα.
 
Δεν είναι αρκετό αν είναι σε κοινή θέα. Πρέπει να βρίσκεται σε κάποιο "κρυφό" σημείο. Γωνία, εσοχή, με ύπαρξη στεγάστρου ή τέντας. Με ένα πράσινο αναρριχόμενο κοντά στο κλουβί κλπ. .
 
Δεν είναι αρκετό αν είναι σε κοινή θέα. Πρέπει να βρίσκεται σε κάποιο "κρυφό" σημείο. Γωνία, εσοχή, με ύπαρξη στεγάστρου ή τέντας. Με ένα πράσινο αναρριχόμενο κοντά στο κλουβί κλπ. .
Ευχαριστω πολυ!
 
Back
Top