Φροντίδα Πώς μπορώ να εκπαιδεύσω ένα baby white eyed conure;

giannis 7

Banned
Εγγραφή
9 Ιουλ 2008
Μηνύματα
76
Γειά σας παιδια!Χτες αγόρασα ενα baby white eyed conure που το λένε chico.Απλώς θέλω να σας ρωτήσω εάν κανείς ξέρει να μου πεί πως μπορώ να τον εκπαιδεύσω να ανεβαινει στο χέρι μου όταν του λέω <πάνω>και όταν του λέω <κάτω>να κατεβαίνει. Ευχαριστώ!
 
Για να ανεβει στο χερι σου διαλεξε πρωτα μια μικρη λεξη που θα λες! Εγω λεω "Up".Βες ποια λιχουδια του αρεσει παρα πολυ! Λιγο μπισκοτο η τυρακι κιτρινο αν του αρεσει ειναι μια χαρα! Μετα εκει που θα καθεται ο παπαγαλος σου πλησιασε την παλαμη σου σε καθετη θεση μπροστα στο στηθος του. Πες τη λεξη και σπρωξε ελαφρα με το χερι σου το στηθος του. Αν ανεβει τοτε αμεσως με ενθουσιαωδη φωνη να του πεις ποσο καλος ειναι και να του δωσεις τη λιχουδια! Κανε το συνεχομενα πολλες φορες την ημερα. Μπορεις αν τον βγαζεις απο το κλουβι να τον βαλεις να καθεται στο χερι σου και να του ζητας να ανεβαινει συνεχομενα απο το ενα χερι στο αλλο με τον τροπο που σου ειπα χωρις να κοβεις τη ροη, σαν σε σκαλα και μετα απο 6-7 φορες να τον επιβραβευεις με μια λιχουδια και με τη φωνη σου. :)

Το κατω γινεται με αντιστοιχο τροπο, αλλα μια-μια τις εντολες... Πρωτα θα μαθαινει μια εντολη και θα την εμπεδωνει και μετα θα προχωρας παρακατω αλλιως θα μπερδευτει!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Μπορεις αν τον βγαζεις απο το κλουβι να τον βαλεις να καθεται στο χερι σου και να του ζητας να ανεβαινει συνεχομενα απο το ενα χερι στο αλλο με τον τροπο που σου ειπα χωρις να κοβεις τη ροη, σαν σε σκαλα και μετα απο 6-7 φορες να τον επιβραβευεις με μια λιχουδια και με τη φωνη σου. :)
αυτό δεν γίνεται αντιληπτό σαν ενα είδος βασικής εκπαίδευσης αλλά περισσότερο σασν μέσο για να επανέλθει στην ''τάξη''.
 
Το εχω διαβασει σε αρκετα site στο διαδικτυο και το εχω εφαρμοσει και στους 3 παπαγαλους που ειχα με επιτυχια. Αν θελεις σου παραθετω κι ενα site οπου εξηγει τη διαδικασια οτι σε ενα πουλι που μαθαινει να ανεβαινει σε χερια η επαναληψη αυτη για 7-8 φορες απλα το εξοικειωνει με την ιδεα. Δεν διαφωνω ομως οτι ειναι και μια μεθοδος επαναφορας στην ταξη αφου στην ουσια κανει το πουλι να συγκεντρωθει στην ασκηση του εναλλαξ ανεβασματος στα χερια η στα δαχτυλα ξεχνοντας την αρνητικη συμπεριφορα που εδειξε οπως π.χ. το να δαγκωσει.
 
Mπράβο.άλλο η επανάληψη για 7-8 φορές κι άλλο το laddering(σκάλα) δηλ. από κάτω μέχρι ψηλά χωρίς παραγγέλματα ως συνεχόμενη διαδικασία. Εγώ το έχω εφαρμόσει σε αρκετούς παπαγάλους μόνο σε περίπτωση που θέλω να τους επαναφέρω. Πιστεύω ότι η επιτυχία της όλης ιστορίας κρίνεται απο το κατα πόσο ο παπαγάλος έχει μάθει καθαρά το τι σημαίνει (λ. Τ.) και τι συνέπειες έχει ο κάθε συγκεκριμένος τρόπος επικοινωνίας μαζί του.
Μπορώ να δώ και τα site και να πω τη γνώμη μου.
 
Back
Top