Διατροφή Πώς μπορώ να μάθω τα καναρίνια μου να τρώνε μήλο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Elli
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Elli

PB Member
Εγγραφή
13 Μαϊ 2020
Μηνύματα
1.940
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα σε ολους! Εχω ενα θεματακι με τα πιο μικρα καναρινακια που εχω! Δεν μου τρωνε μηλαρακι με τιποτα ομως! Προσπαθω ενα μηνα τωρα και τιποτα! Με το που το βαζω το φοβουνται και καθονται στον πατο του κλουβιου και αναγκαζομαι και το βγαζω! Στο τελος "νευριαζω" που δεν τρωνε και λεω εγω φταιω. με το που θα το βγαλω το μηλο ανεβαινουν στην πατηθρα και ολα μια χαρα σαν να μην συμβαινει τιποτα! Και σκεφτομαι πως να τους το βαλω το μηλαρακι ωστε να φανε εστω και λιγο; Μπορω να το τριψω και να τους το βαλω στην αυγοθηκη;και μετα σιγα σιγα να το βγαζω απο την αυγοθηκη και να τους το βαζω κανονικα; Ποια ειναι η γνωμη σας; Ή αν υπαρχει καποιος αλλος τροπος ωστε να φανε λιγο μηλαρακι! Σας ευχαριστω πολυ!
 
Δοκίμασε να το βάλεις ψιλοκομμένο σε μια εσωτερική ταΐστρα ή σε ένα μικρό μπολ στο πάτωμα του κλουβιού.
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην δοκιμάσουν, η περιέργεια θα νικήσει!
 
@ianos παντα μα παντα τους βγαζω τους σπορους! Κοβω το μηλο στην μεση και μετα το κοβω σε φετες δηλαδη σαν μισοφεγγαρο! Το κοβω ισα ισα να χωραει στα καγκελα και μετα με το μαχαιρι κοβω και λιγο το μπροστινο μερος απο εκει δηλαδη που θα το τσιμπανε! Σε ευχαριστω πολυ.
 
@PanagiotisAgrinio Θα το προσπαθησω με τον τροπο που μου ειπε ο @ΙΩΑΝΝΗΣ@ και θα προσπαθησω και με τον δικο σου τροπο! Αμα το τριψεις το μηλο το πιεζεις για να φυγουν τα ζουμια ή το αφηνεις ετσι; Μετα απο λιγο ομως θα το βγαλω γιατι θα μαυρισει! Μετα απ ολα αυτα που θα κανω ετσι και δεν φανε μηλαρακι θα τα βαλω τιμωρια με το ενα ποδι πανω και να κοιτανε τον τοιχο. περα απο την πλακα θελω να το δοκιμασουν εστω και λιγο! Σε ευχαριστω πολυ.
 
@Stavros Καλησπερα!Ναι εχω ξεχασει να ενημερωσω! Με το θεμα του μηλου πηγα και πηρα μανταλακια αυτα τα ειδικα για τα καναρινακια αλλα τιποτα!μετα το ετριψα το εβαλα σε μια εξωτερικη ταΐστρα τιποτα ουτε καν!το εβαλα σε εσωτερικη ταΐστρα κρεμαστη τιποτα!το εβαλα μετα σε αυγοθηκη και δοκιμασαν 2 καναρινακια τα αλλα ουτε να το μυρισουν!καθε μερα τριβω μηλα και ουτε να συγκινηθουν! Πηγα πηρα επιπλεον βασεις για σουπιοκοκκαλο το εβαλα τιποτα! Εφτασα μεχρι και στο σημειο να το βαλω σε μπανιερα να νομιζουν οτι εχει νερο που τρελαινονται, πηγαιναν νομιζοντας οτι εχει νερο και εφευγαν αρον-αρον!και χρησιμοποιω τα κοκκινα τα μηλα!και δεν ειναι αμαθα στο μηλο τα ταϊζαν οι γονεις μηλο οποτε λογικα η "γευση" θα τους εχει μεινει!καθε μερα προσπαθω αλλα τιποτα! Π.χ το μπροκολο το κατασπαραζουν,το μαρουλι που πιανει την μιση πατηθρα το κατασπαραζουν κι αυτο!το μηλο ουτε καν λες και πηγε κανενα γερακι κοντα και προσπαθουν να το αποφυγουν!καθε μα καθε μερα βαζω αλλα τιποτα! Δεν ξερω τι αλλο να κανω...θα προσπαθω καθε μερα μηπως γινει κανενα θαυμα!
 
Εάν έκανες όσα λες, τι άλλο να κάνεις ; Δεν το θένε . Βάλε κάτι άλλο . Για να σε καθησυχάσω θα σου πω πως εγώ δεν το χρησιμοποιώ και δεν το θέλω . Κατευθύνομαι στις πρασινάδες. Καλή συνέχεια.
 
@gianniskilkis Μα με εχει πιασει πεισμα γι αυτο τα εκανα ολα αυτα λεω γιατι δεν το θελουν!τα πρωτα μου καναρινια που τα ειχα παρει απο pet shop που εκει δεν εχουν την δυνατοτητα να βαλουν μηλαρακι πριν το βαλω και το σφηνωσω στο καγκελο ειχαν φαει την πρωτη μπουκια!και αυτα που ειναι δικα μου, παραγωγης μου να το πω ετσι και ειχαν φαει μηλο απο τους γονεις ουτε να το δουν! Θα προσπαθησω και αυτην την εβδομαδα και αν δεν το πλησιασουν δηλωνω νοκ αουτ 🤣 τι να πω... θα μεινω στα υπολοιπα μπροκολο,μαρουλι κτλ!σε ευχαριστω πολυ!
 
@Elli το ίδιο πρόβλημα το είχα αντιμετωπίσει στο παρελθόν με ένα καναρινάκι. Ό,τι και να έκανα δεν έτρωγε το μήλο με τίποτα. Τα υπόλοιπα φρούτα τα έτρωγε κανονικά. Ίσως αν δοκίμαζες κάποιο άλλο φρουτάκι να το έτρωγαν.
 
Back
Top