Γενικά Ρικο, ο διασωθεις

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Myra
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
να σου ζήσει Μιράντα! απλά πανέμορφος και σπάνιος για τα δεδομένα της Ελλάδας χάρη σε εσένα έμαθα για αυτό το είδος!
 
Να τον χαίρεσαι Μιράντα! Είναι κούκλος! Είναι απίστευτο ποσό πολύ μοιάζει με την ροζελα και του έδωσες και το ίδιο όνομα με την ροζελα μου τον Ρίκο που τώρα είνα άρχοντας στο αττικό ζωολογικό Πάρκο!
 
Τον λατρεύαμε και εγώ και η γυναίκα μου και αυτόν και τα μπατζι μας που από δύο είχαν γίνει πολυπληθείς οικογένεια. Αλλά εκείνη την εποχή και ενώ τον είχαμε τρία χρόνια ήδη τελείωναν τα έργα (δημοσια έργα, Αττική Οδός, ολυμπιακα έργα) στην Αθήνα και ξεκίνησαν τα δημόσια έργα στη επαρχία και μακριά από το σπίτι μας είμαι κάτοχος μηχανημάτων έργων οπότε θα ξεκινούσε μια τεράστια ταλαιπωρία για μας, ποσό μάλλον για τους φτερωτους μας φίλους οπότε αν και στενάχωρη ήταν η πιο σωστή λύση για εκείνους να είναι σε ένα περιβάλλον ιδανικό και μόνιμο!

Αν σε ήξερα τότε Μαρία θα σου τον χαριζα με κλειστά ματια!

Αν και μάλλον θα προτιμούσα τον φίλο μας που έχασε το πάροτλετ του τόσο αδικα..
 
Να τον χερεσαι ειναι πραγματικα πολυ ομορφος
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Να τον χαιρεσε @Myra ! Πολυ ομορφο και σπανιο ειδος(πρωτη φορα το βλεπω!)Νομιζω ηταν λιγο τσιιμπημενη η τιμη αλλα χαλαλι σε τετοια ομορφια!(αθλιες οι συνθηκες στο πετ σοπ!
 
@Myra τσιμπιμενη τιμη για το "σπανιο" (ενταξει δεν ειναι και αλμπινο χελιδονι.. Ειπαμε!)και επειδη δεν ειναι εξημερωμενο.. Θα το εξημερωσεις;Ειναι φιλικο μαζι σου;
 
@Myra τσιμπιμενη τιμη για το "σπανιο" (ενταξει δεν ειναι και αλμπινο χελιδονι.. Ειπαμε!)και επειδη δεν ειναι εξημερωμενο.. Θα το εξημερωσεις;Ειναι φιλικο μαζι σου;
Πρωτη φορα εχω παπαγαλο... Οποτε ειναι λιγο δυσκολο! Αλλα θα προσπαθησω, φυσικα εχουμε παρα πολλη δουλεια.

Κοιτα σε γενικες γραμμες προσαρμοστηκε ευκολα, κατα καποιο τροπο. Πεταει στο κλουβι ομορφα, κανει 2 ή 3 διαφορετικες φωνες ("καλεσματα;) και τρωει, πινει, φωναζει και μπροστα μου. Σε συγκριση πχ με αλλες περιπτωσεις που δεν τρωνε ή μολις δουν καποιον παανικοβαλλονται, καμια σχεση, ειναι σχετικα ηρεμος. Ε βεβαια μολις βαλω το χερι στο κλουβι πεταει ατσαλα και σιγουρα φοβαται, αλλα περιμενα να ειναι χειροτερα τα πραγματα.

Επισης, μεχρι στιγμης δεν μου φαινεται περιεργος, δηλαδη δεν δειχνει να εξερευνα το κλουβι. Σημερα που του εβαλα σουπιοκοκκαλο, δεν πλησιασε μεχρι και πριν λιγο στις πατηθρες κοντα. Τουλαχιστον τωρα πλησιασε. Δοκιμασε απο οταν τον πηρα λιγο μανταρινι (του επεσε στο πατωμα βεβαια και τελικα ατυχησε) ριγανη φρεσκια και πιπερια φλωρινης ηδη. Τον ετρωγε να παει να δοκιμασει, το εβλεπα. Αργησε λιγο αλλα πηγε (και φυσικα πιστευω οτι ειναι ++ αυτο, διοτι αλλοι δεν δοκιμαζιουν τιποτα για καιρο)...

Τωρα για περαιτερω εξημερωση.. Στους προσεχεις μηνες εχει ο Θεος, ειπαμε μην τα θελουμε κ ολα δικα μας.
 
Μπραβο! Ενταξει μεσα σε μια βδομαδα θα γραφεις και αρθα για εξημερωση και παπαγαλακια! Εμενα παντως αν βαλω το χερι μου μεσα με millet θα φαει ανετα, απλα σφυριγμα να βγαλει κανα δειλο που και που... Αν του βαλουμε σφυριγματα απο κοκατιλ μενει κοκαλο σαν μωρο παρολου που στο πετ σοπ ειχε ολα τα πουλια αλλα δεν μπορουμε να φυγουμε απο το δωματιο γινεται σαματας!
 
Γενικα δεν ξερω πως κ τι ακριβως μπορει να κανει... Οποτε κραταω πισινη και βλεπουμε! Τετοια καλουδια θα παραγγειλω απο βδομαδα, προς το παρον ας μαθει το χωρο, τα προσωπα και την καθημερινοτητα μας με τους ηχους της, και σιγα σιγα θα ηρεμησει κ αλλο!
 
Γενικα δεν ξερω πως κ τι ακριβως μπορει να κανει... Οποτε κραταω πισινη και βλεπουμε! Τετοια καλουδια θα παραγγειλω απο βδομαδα, προς το παρον ας μαθει το χωρο, τα προσωπα και την καθημερινοτητα μας με τους ηχους της, και σιγα σιγα θα ηρεμησει κ αλλο!
Πως τα πάει με τη ροκ μουσική; Αν του αρέσει τοτε είναι δικό σου πουλί σίγουρα! 🙄
 
Πως τα πάει με τη ροκ μουσική; Αν του αρέσει τοτε είναι δικό σου πουλί σίγουρα! 🙄
Μεχρι στιγμης το πρωι ειχα βαλει τα αγρια (με μειωμενο μπασο και στη μεση της εντασης) δειχνει καλα. Τραγουδαγα κ λιγο με κοιταγε σου λεει το πουλι αυτη ειναι τρελη! Εχτες σε μια ταινια που ειχε λιγο τζαζ τον ειδα και ανασκουμπωθηκε αλλα τιποτα φοβερο... Ειπαμε.. σιγα σιγα.. Αυριο θα φαει σοκ γιατι θα βαλω σκουπα. :)

Επισης δεν εχω περισσοτερο χρονο να διαθεση (και καλυτερα να ειναι λιγο στην ησυχια του στην αρχη) διοτι σαββατο ξημερωματα μου αφησαν σκυλομπελα μωρο εξω απο το σπιτι, οποτε ολη μερα τρεχω. Τωρα το βραδακι πεταγε ο Ρικο, τον βλεπει το σκυλακι (1.5 μηνων σκατουλι), φερμαρει παιρνει φορα και μολις φτανει 20εκ απο το κλουβι πεταγετε ο Ρικο, τρεχει πισω το μωρο.. Φοβαται ο Γιαννης το θεριο και το θεριο το Γιαννη ενα πραγμα!
 
Η καλύτερή τους η σκούπα δεν είναι σαν τα γατόσκυλα που φοβούνται :)
Μια χαρά το ξεκίνημα φτου φτου
Αληθεια; Πολυ χαιρομαι! Σημερα που εβαλα στο δωματιο με τα καναρινια δεν εβλεπα αντιδραση (επαιζε ηδη μουσικη) περα απο το μικρο αδεσποτακι, το οποιο εκλαιγε σαν λυκος για να με σωσει απο το δαιμονικο μηχανημα που κανει θορυβο! Αυριο θα δουμε λοιπον ο πρασινος κυριος!
 
Μα πόσο όμορφος! Και πόσο τυχερός! Να τον χαίρεσαι Μύρα μου τον λεβέντη σου! Είμαι σίγουρη πως θα τα πας περίφημα και σε λίγο καιρό θα είναι άλλο πουλί! Θα τα καταφέρεις εσύ! 😉 Να δούμε εγώ πότε θα γίνω παπαγαλομαμά! 😛

*Τον σκυλομπελά θα τον κρατήσεις τελικά; Είναι ΤΕΛΕΙΟΟΟ! ❤️️️️
 
Back
Top