Γενικά Ρικο, ο διασωθεις

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Myra
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Μα πόσο όμορφος! Και πόσο τυχερός! Να τον χαίρεσαι Μύρα μου τον λεβέντη σου! Είμαι σίγουρη πως θα τα πας περίφημα και σε λίγο καιρό θα είναι άλλο πουλί! Θα τα καταφέρεις εσύ! 😉 Να δούμε εγώ πότε θα γίνω παπαγαλομαμά! 😛

*Τον σκυλομπελά θα τον κρατήσεις τελικά; Είναι ΤΕΛΕΙΟΟΟ! ❤️️️️
Μακαρι μακαρι!

*Τη σκουπα τελικα τη φοβηθηκε. Μπανιο δεν εκανε που του εβαλα ενα ρηχο ταπερ, αλλα δεν πειραζει νωρις ειναι ακομα.

** Οχι δεν θα το κρατησω, δεν αντεχω να σου πω και το σπιτι, και 15 κλουβια, και τον παπαγαλο και το σκυλο και διαβασμα... Βρηκαμε μια κοπελα που τον θελει στην Αθηνα αλλα πρεπει να βρω καποιον να ταξιδεψει μαζι του...
 
Μια χαράκαι όλα ωραία!
Θα δέσετε καλά μαζί, να το θυμάσαι!
Μακαρι μακαρι! Ξερετε με διακατεχει η ανυπομονησια... Βιντεακια στο ιντερνετ, παπαγαλοι που σε φιλανε και παιζετε κτλ... αλλα ευτυχως ειμαι προσγειωμενη κ δεν τον ενοχλω!
Άμα είναι φαγανό το ζώο παιδί μου, βρίσκεις αμέσως κώδικα επικοινωνίας :)
Μη συζητας μεγαλο πραγμα το φαγητο... και μενα αμα μου δινεις φαι θα κατσω να σου κανω ακροβατικα αν θες! Εχτες προσπαθουσε να κανει μπανιο στην ποτιστρα... Βαζει ποδι αλλα ειναι βαθια... Προσπαθουσε ματαια..λεω αργα ειναι αλλα ας βαλω το ταπερ... Τιποτα

Παντως απο φαγακι παμε καλα... αλλα δεν δοκιμαζει καν της versele εχει μεινει να τρωει τη χυμα... Θα ανοιξω της μανιτομπα να δω αν εχει καλυτερα αποτελεσματα!

Χτες πηγα κ πηρα κατι σκαλιτσες, μικροπαιχνιδια και κρικους κ θα τα φτιαξω σιγα σιγα!
 
Ερωτηση... ειναι φυσιολογικο πογ αρκετες φορες την ημερα καθεται στο κλαρακι ψιλοακουμπωντας την κοιλια του, τριζει το ραμφος και κλεινει ελαφρα τα ματια του σαν να ειναι νυσταγμενος;
 
Το κάνει καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας ή κατά το μεσημεράκι; Έχει φασαρία εκείνη την ώρα το σπίτι ή ησυχία; Επειδή διάβασα ότι τρέφονται αρκετά από το έδαφος ίσως πρέπει να του φτιάξεις ένα πλάτωμα να ξεκουράζεται. Οι κουτσουλιές καλές;
 
Εκει που τον βλεπεις ετσι, "ξυπναει" τρωει πινει κανει ενα κιουρ... μετα καθεται ησυχος.. Δεν εχω προσεξει ποσο συχνα το κανει αλλα πχ τωρα, βλεπω τηλεοραση εδω κ 2 ωρες, δεν εχω κουνηθει και ειναι ετσι ηρεμος... κατω δεν κατεβαινει καθολου ακομα. Τρωει παρα πολυ συχνα, πχ καθε 10 15 λεπτα κανει βολτα στην ταιστρα. Απο κουτσουλιες.. Μετριες θα ελεγα. Πρασινωπες. Αν τυχον ειναι μικρο σε ηλικια δεν ειναι φυσιολογικο να ξεκουραζεται;

Χτεσινοβραδυνες που δε μου αρεσουν

20151208_123849.webp

Σημερινες

20151208_123831.webp
 
Δεν είναι κάτι ανησυχητικό, είσαι σε χαλάρωση και αυτό επίσης. Ναι αν είναι μικρό θα ξεκουράζεται περισσότερες ώρες.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Δεν είναι κάτι ανησυχητικό, είσαι σε χαλάρωση και αυτό επίσης. Ναι αν είναι μικρό θα ξεκουράζεται περισσότερες ώρες.
Τσεκ αλλη μια το προηγουμενο ποστ, εβαλα φωτο.
 
Με τόση βρώμα εκεί... Θα δούμε. Αυτά τα μεσαία έχουν συνήθως λίγη υγρασία στις κουτσουλιές. Δεν είναι όπως τα μικρά που κάνουν στρόγγυλες σφιχτούλες.
 
Με τόση βρώμα εκεί... Θα δούμε. Αυτά τα μεσαία έχουν συνήθως λίγη υγρασία στις κουτσουλιές. Δεν είναι όπως τα μικρά που κάνουν στρόγγυλες σφιχτούλες.
Αρα απλα να το παρακολουθω σωστα; Μονο μαυρο λιοσπορο ειχε σε εκεινο το κλουβι..
 
Οι κουτσουλιές είναι μια χαρά και όλα όσα περιγράφεις μου ακούγονται φυσιολογικά. Τα πουλιά που δεν έχουν δραστηριότητα έντονη λόγω του ότι ζουν μόνα τους ή του ότι ζουν μέσα σε σπίτια, χωρίς να είναι σε σημεία που πέφτει απευθείας ηλιακό φως αρκετές φορές μέσα στην ημέρα είναι όπως περιγράφεις. Βάλε φρέσκα κλαδιά πεύκου, ελιάς, κουκουνάρια που έχουν ανοίξει κι έχουν ακόμη σπόρια μέσα, τσαμπί με καρπούς φοίνικα (κάνουν όλα τα είδη εκτός του cycas που δεν κάνει και τσαμπιά) και θα δεις πώς θα έχει ενδιαφέρον και θα ζωντανέψει. Δώστου δουλειά με άλλα λόγια αυτό θέλουν. :)
 
Δεν ασχολειται με τιποτα... Πιστευω ειναι νωρις για παιχνιδια, ισως ακομα προσαρμοζεται...

Μα δεν μίλησα για παιχνίδια. Επίσης δεν είναι το ίδιο τα παιχνίδια απο μαγαζί με τα φυσικά υλικά. :) Με τα κλαδιά και με τους καρπούς μιμείσαι την φυσική διαδικασία εύρεσης τροφής.
 
Απο την κλούβα του Τζόι που ακόμη ζει μόνος του.

1-html.webp

Επίσης μιας και μένεις στην επαρχία αν έχετε όπως έχουμε εδώ άγριες ροδιές με τα μικρά ρόδια, είναι μια εξαιρετική τροφή κι ενασχόληση να του το δώσεις ολόκληρο να το καθαρίσει και φάει τους σπόρους. Θα κάνει σπλατεριά στο χώρο οπότε έχε το νου σου.

2-html.webp

καρποί φοίνικα washingtonia (με φύλλα μούντζα που λένε κοινώς)

3-html.webp
 
Το θεμα ειναι οτι δεν τον εχω δει να πιανει τιποτα με το ποδι του... και τρωει μονο τα μικρα σπορια. Κανενα μεγαλο. Εχτες το μανταρινι αντι να το πιασει με το ποδι ο χαζος του επεφτε κατω. Σημερα το μηλο το κοψα σε εξτρα μικρα κομματια μπας κ τ φαει... Το εφαγε αλλα εννοω τα μεγαλα κομματια πχ της βερσελε την τροφη δεν μπορει ή δεν ξερω γιατι δεν τα πιανει.

Οσο για την υπνηλια.. Βρηκα μονη μου τξ φταιει. Για λιγες ημερες ακομα μεχρι να βρει σπιτι με το μικρο αδεσποτο ξενυχταω για να μην κανει φασαρια... Προγανως εχω καποιο πορτατιφ ανοιχτο για να βλεπω κ δεν κοιμαται καλα. Αυτο ομως θα διορθωθει συντομοτατα!
 
Back
Top