Σας παρουσιάζω το σταντ για παπαγάλους που έφτιαξα

Μπραβο Νασο! Παιδια αυτες τις κατασκευες τις εχουν αναγκη ολοι οι παπαγαλοι; Ενας cockatiel θα μπορουσε να περναει την ωρα του εκει πανω η ενα συνηθισμενο παπαγαλακι;:)
 
φυσικα απλα για ενα κοκατιλ η παπαγαλακι μπορεις να φτιαξεις μικροτερο, δε χρειαζεται τοσο μεγαλο! Οπως και με τα κλουβια, πανε αναλογα το μεγεθος!

μανο στη δικια σου περιπτωση εφταιγε το ειδος του ξυλου που σκιστηκε, αμα δοκιμασεις με αλλο ειδος δε θα σκασει ετσι!
και πιστευω ειναι καλυτερα να το βιδωσεις-καρφωσεις οσο ειναι χλωρο ακομα για να ξεραθει με τις βιδες μεσα του ωστε να μη ζοριστει πολυ. Αλλα νερατζια δεν εχει καλο ξυλο για τετοια δουλεια, δοκιμασε αλλο.
 
Νάσο δεν παίζει ρόλο το ξύλο στο σκάσιμο. Απλά επειδή έβγαλα τον κορμό ράγισε πιο εύκολα. Επίσης καλύτερα να βιδώσεις ξερό παρά χλωρό ξύλο. Το ξερό θα μείνει όπως είναι. Το χλωρό στην αρχή θα είναι εντάξει αλλά μόλις ξεραθεί δεν σφίγγει όπως λες. Αντίθετα χαλαρώνει και οι βίδες δεν θα πιάνουν. Γι αυτό δεν χρησιμοποιούν χλωρά ξύλα σε κατασκευές. Το δικό μου πάντως μια χαρά είναι. Απλά ράγισε και θα ραγίσει λίγο ακόμα αλλά κάποια στιγμή θα σταματήσει. Άσε που τώρα που είναι άσπρο είναι πολύ όμορφο. Αύριο ελπίζω να βάλω τη βάση γιατί όλο κάτι τυχαίνει.
 
Καλησπέρα σε όλους! Πολύ καλή η κατασκευή!
Θα ήθελα να προτείνω κανα δυο ιδέες που είχα όπως το είδα, μήπως και σας φανούν χρήσημες.
1) Η μία περίπτοση είναι να φτιάξεται τη βάση με πήχη σε όλες τις μεριές. Σαν ένα φυσιολογικό ταψί. Για να το καθαρίζεται έυκολα σκεφτείται τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα που ο κορμός είναι σε κομμάτια που μπαίνουν το ένα μέσα στο άλλο. Δηλαδή, στη μέση του κορμού (απο το πάτομα μέχρι το πρώτο κλαδί) τον κόβουμε σε δύο κομματια. Αν είναι πχ 1 μέτρο θα βγουν δύο κομμάτια του μισού μέτρου. Στα κομμάτια που κόψαμε, κάνουμε στις μερίες που ήταν ενομένες απο μία τρύπα όσο πιο βαθυά μπορουμε, ας πούμε 15 εκατοστά και περνάμε ένα πύρο μέσα μήκους 30 εκατοστών. Έτσι θα έχουμε τον μισό κορμό με την βάση και τον υπόλοιπο με τα κλαριά και τα παιχνίδια. Θα μπορείται να το βγάζεται και να το καθαρίζεται και να πετάτε και την άμμο έυκολα, αν χρησημοποιήτε.
2) Αυτό είναι πιο έυκολο να το περιγράψω και ελπίζω να το εξηγήσω καλά!
Αντί για ένα ταψί στον πάτο σε σχήμα U θα μπορούσαν να μπουν δύο ταψιά με μια εσοχή το κάθε ένα σε σχήμα u που να ενώνονται και να αφήνουν κενό στη μέση για τον κορμό.
Κάτι σαν αυτό:
[x]
 
Κι εγώ του πήρα stand του Μπουλούκου, και το περίμενα και 2 μήνες να μου το φέρουνε..., και έχει και παιχνιδάκια και κουνίτσα, και θέση για φαγητό... Και δεν πηγάινει με τίποτα... Το φοβάται πάρα πολύ...☹
Καμιά ιδέα πως να εξοικοιωθεί;
 
Κι εγώ του πήρα stand του Μπουλούκου, και το περίμενα και 2 μήνες να μου το φέρουνε..., και έχει και παιχνιδάκια και κουνίτσα, και θέση για φαγητό... Και δεν πηγάινει με τίποτα... Το φοβάται πάρα πολύ...☹
Καμιά ιδέα πως να εξοικοιωθεί;

Να το εχεις μονιμως μεσα στο οπτικο του πεδιο, να το βλεπει συνεχεια, να ειναι μεσα στο ιδιο δωματιο με αυτον. Οταν τον βγαζεις εξω απο το κλουβι εχε τον πανω σου και σιγα σιγα να πλησιαζεις και να καθεσαι ολο και πιο κοντα στο σταντ. Οχι σε μια μερα, αλλα σταδιακα ωστε να μη φοβηθει και πεταξει... 😉 Βαλε πανω στο σταντ τις αγαπημενες του λιχουδιες η τα αγαπημενα του παιχνιδια ωστε να το συνδυασει οτι ειναι καλο και δεν εχει τιποτα να φοβαται. Επισης να πιανεις το σταντ εσυ σε διαφορα σημεια και να μιλας με ενθουσιωδη φωνη σαν να βρηκες κατι καταπληκτικο, μην το πολυκουνας στην αρχη μονο και τρομαζει περισσοτερο.
 
ε αφου δεν πηγαινει μονος του βαλτον εσυ και αστον,θα το μαθει και θα του φυγει ο φοβος οσο καθεται και το εξερευναει.φαι και νερο να του βαλεις και αστον εκει να συνηθισει.
βαλε και καμια φοτο απο το σταντ σου και απο τον παπαγαλο σου!
 
Εγώ προσπαθώ να τον βάλω πάνω, αλλά δεν θέλει με τίποτα, παρόλο που τον δελέαζα με λιχουδιές... Πετούσε και έφευγε...
Θα ακουλουθήσω τις συμβουλές του Φοίβου, και θα βάω το stand στο οπτικό του πεδίο, και ελπίζω σύντομα να σας βάλω φωτογραφία να παίζει πάνω στο stand του... 😀
Σας ευχαριστώ παιδιά!
 
Κι εγώ του πήρα stand του Μπουλούκου, και το περίμενα και 2 μήνες να μου το φέρουνε..., και έχει και παιχνιδάκια και κουνίτσα, και θέση για φαγητό... Και δεν πηγάινει με τίποτα... Το φοβάται πάρα πολύ...☹
Καμιά ιδέα πως να εξοικοιωθεί;

Και εμένα στην αρχή το φοβόταν και κοίτα τι έκανα εγώ. Έβαλα επάνω στο stand τα πιο αγαπημένα του παιχνίδια και από τροφή το αγαπημένο του φρούτο (δαμάσκηνο και αχλάδι)Έβαλα το stand δίπλα στο κλουβί και τον άφησα έξω να τριγυρνάει στο κλουβί του ενώ εγώ έβλεπα τηλεόραση και αδιαφορούσα. Χωρίς να το καταλάβει μετά από καμιά ώρα ήταν στο stand έτρωγε και έπαιζε. Επανέλαβα το ίδιο μια φορά ακόμα και τη τρίτη πήρα το stand μακριά από το κλουβί και ήμουν δίπλα του να τον απασχολώ και να παίζει μαζί μου.Αυτό ήταν όλο.Απο περιέργεια και μόνο ο δικός σου θα πάει.
 
νεοτερη εκδοσηκαι τωρα εκει μεσα θα μπαινουν εφημεριδες και θα τις μαζευω οταν εχουν πραμα, συρταρι δεν εφτιαξα.
 

Συνημμένα

  • Image(258).webp
    Image(258).webp
    42,4 KB · Προβολές: 83
  • Image(259).webp
    Image(259).webp
    43,5 KB · Προβολές: 86
  • Image(251).webp
    Image(251).webp
    70,8 KB · Προβολές: 78
Ωραία Νάσο! Μπορείς να τρυπήσεις τη σωλήνα και να περάσεις μια βίδα στον κορμό αν γυρίζει γύρω γύρω.
 
να και τα μπολακια του, αργησαν γιατι εψαχνα να κανω κάποια πατεντα για να τα στερεωσω.
 

Συνημμένα

  • Image(273).webp
    Image(273).webp
    40,1 KB · Προβολές: 80
  • Image(275).webp
    Image(275).webp
    34,9 KB · Προβολές: 71
  • Image(277).webp
    Image(277).webp
    50,1 KB · Προβολές: 83
Poli oreo stant Nasso! kai xaroumenos o Arthuros! NA se rotiso...o Arthouros vgazei katholou ftera tora? Poses mines ton exeis? To fteroma tha ksanavgei kanonoka se ligo?
 
πωλινα ξαναβγαζει φτερα αλλα το θεμα ειναι οτι επειδή μαδιοταν για αρκετο καιρο στο παρελθον,τουχει μεινει συνηθεια και το κανει ασυναισθητα και που και που εξακολουθει να μαδιεται λιγο γιαυτο δεν εχει γεμισει, αλλα η μεγαλη αλλαγη θα γινει οταν εχει πτεροροια και εκει θα βγαλει ξανα ολα τα φτερα, το θεμα ειναι να μην τα μαδησει παλι.
τουχω βαλει ποσα παιχνιδια και ασχολουμε παρα πολυ μαζι του αρα μοναξιες και τετοια ψυχολογικα πλεον δεν εχει αλλα η δυναμη της συνηθιας ειναι μεγαλη και πολεμαμε να την κοψουμε. Θα δουμε. Τον κανω και καθε μερα σχεδον μπανιο η οταν τον δω να μαδιεται για να το αφησει και να ξεχαστει. Απο τον φευρουαριο τον εχω εγω.
 
Μπορείς να πάρεις από ένα petshop βάσεις για μπολάκια και να τα στερεώσεις με πλαστικά πιαστράκια που σφίγγουν, δεν θυμάμαι πως τα λένε στο δέντρο. Σου βάζω φωτογραφία να δεις.
 

Συνημμένα

  • Resize of Paris May 2008 001.webp
    Resize of Paris May 2008 001.webp
    31,7 KB · Προβολές: 81
  • Resize of Paris May 2008 004.webp
    Resize of Paris May 2008 004.webp
    22,5 KB · Προβολές: 76
κωστα καταλαβα τι λες αλλα τωρα ειμαι οκ βρικα τροπο και ασε που το πλαστικο αυτο εμενα μπορει να το εκοβε.
τωρα παντος ειναι πολυ στέρεα, ανεβαινει πανω τους και δεν κουνιουνται με τιποτα.
του φαγήτου ειναι βιδωμένο στο ξυλο και του νερου εχω φτιαξει στεφανι απο συρμα χοντρο για να μπαινοβγαινει ευκολα να του αλλαζω το νερο.
 
οταν λειπει η γατα χορευουν τα ποντικια!
βρηκαν ευκαιρια τα μικρα και πηγαν να εξερευνησουν λιγο το σταντ!

κοιταξτε στην αρχη του thread να δειτε πως ηταν το σταντ και κοιταξτε τις 2 τελευταιες εδω. Εχει ξεφλουδισει ολα τα κλαρια σχεδον.
αλλα αφου του αρεσει και απασχολειται πολλες ωρες ετσι, κανενα προβλημα, εξαλου δικο του ειναι ας το κανει οτι θελει! 😀:D
 

Συνημμένα

  • Image(312).webp
    Image(312).webp
    56,5 KB · Προβολές: 83
  • Image(310).webp
    Image(310).webp
    57,4 KB · Προβολές: 65
  • Image(338).webp
    Image(338).webp
    50 KB · Προβολές: 77
  • Image(341).webp
    Image(341).webp
    38,3 KB · Προβολές: 80
Καλυτερα να ξεφλουδιζει το σταντ παρα τον εαυτο του... Πολυ καλα κανεις και του δινεις πραγματα να μασαει και να καταστρεφει για να εκτονωνεται εκει... 😉

Ειπα κι εγω πως και αφησε τα μικρα να σταθουνε στο σταντ του. :D
 
Back
Top