Ασθένειες Σας φαίνονται τα πόδια του μπάτζι μου φυσιολογικά ή μήπως έχει ακάρεα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης DimitraB
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

DimitraB

PB New Member
Εγγραφή
11 Σεπ 2022
Μηνύματα
66
Πόλη
Athens
Παιδιά γειά σας .
Αγορά πριν 3 μέρες , τον μικρούλη Μπάτζι περίπου 5 μηνών μου είπαν και ήθελα να ξέρω αν τα ποδαράκια του σας φαίνονται φυσιολογικά ή μήπως έχει ακάρεα .
Πλιζ IMG_20220911_175441.webp
 
@DimitraB Τα πόδια του φαίνονται φυσιολογικά. Μπορείς να στείλεις μια φωτογραφία του κλουβιού και του πουλιού όπως επίσης μια κοντινή του χαλινου?
Οι πλαστικές πατήθρες είναι ακατάλληλες γιατί παραμένουν ίσιες και μπορεί να προκαλέσουν αρθρίτιδα, bumblefoot πληγές στο μαλακό σημείο των πελματων και άλλα προβλήματα των ποδιών. Αντίκατέστησε τες με αυτές από φυσικό ξύλο μαζί με τον φλοιό σε διάφορους διαμέτρους και υφές ώστε να γυμνάζονται τα πόδια του.
 
Τελευταία επεξεργασία:
To klouvaki

IMG-20220909-WA0017.webp
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
@DimitraB Αυτό το κλουβί είναι πάρα πολύ μικρό για μπατζι. Είναι πολύ ενεργητικά και δραστήρια και απαιτούν μεγάλα κλουβιά για να γυμνάζονται και μέσα στο κλουβί. Πρέπει να πάρεις μια 60άρα μια 76αρα η μία 90αρα ζευγαρωστρα ΑΜΕΣΑ. Οι πλαστικές πατήθρες είναι ακατάλληλες γιατί παραμένουν ίσιες και μπορεί να προκαλέσουν αρθρίτιδα, bumblefoot πληγές στο μαλακό σημείο των ποδιών και και άλλα προβλήματα των πελματων. Αντίκατέστησε τες με αυτές από φυσικό ξύλο μαζί με τον φλοιό σε διάφορους διαμέτρους και υφές. Το στικ είναι ακατάλληλο καθώς είναι σκέτη ζάχαρη.
 
Τι μπορώ να του δίνω σαν λιχουδια ? Από πατηθρες αυτές που λέτε από φλοιό δεν είναι επικίνδυνες για μύκητες από το δέντρο ? Επίσης τα φώτα σας σε μπανιέρα , φαγητά εκτός τροφής της οποίας ξεκίνησα με χύμα αλλά με αυτά που έχω διαβάσει θα πάω για συσκευασία κτλ
[automerge]1662919068[/automerge]
Επίσης τα φώτα σας πως θα καταλάβω αν δεν είναι καλά ! Σήμερα όλη μέρα δαγκώνει τα φτερά του , σαν να πλένεται ?! , Και τρίβει το κεφαλάκι του όπου βρει !
 
  • Like
Αντιδράσεις: CHRISV
@DimitraB Τα budgie λατρεύουν το μιλλετ. Μπορείς να δώσεις αυτό. Θα το λατρέψει!
Για τις πατηθρες ή θα πάρεις έτοιμες ή θα φτιάξεις δικές σου με μια συγκεκριμένη διαδικασία απολύμανσης. Θα πρέπει να τρώει λαχανικά καθημερινά. Τα λαχανικά είναι εξαιρετικά σημαντικα γιατι τους προσφέρει σχεδόν όλες τις βιταμίνες που χρειάζονται. Αυγό ή αυγοτροφή θα πρέπει να δίνεις 1-2 φορές την εβδομάδα και σε περίοδο πτερορροιας κάθε μέρα. Φρούτα πρέπει να τρώει 1-2 φορές την εβδομάδα μόνο καθώς έχουν υψηλά ποσοστά ζάχαρης. Μπορείς να του πάρεις μια μπανιέρα να κάνει το μπάνιο του.
 
Τι μπορώ να του δίνω σαν λιχουδια ?
Μίλλετ, ή το αγαπημένο του φρούτο ή λαχανικό (ή δικιά μου λατρεύει την μπανάνα, το μήλο, το αγγούρι, και την πιπεριά). Αλλά όχι συχνά μίλλετ (κεχρί σε τσαμπί), επειδή είναι πολύ παχυντικό.
Από πατηθρες αυτές που λέτε από φλοιό δεν είναι επικίνδυνες για μύκητες από το δέντρο ?
Σπάνια θα συμβεί κάτι τέτοιο. Εάν τις πλένεις με μηλόξυδο συχνά - πυκνά, δεν είναι ένα επίφοβο γεγονός.
Επίσης τα φώτα σας σε μπανιέρα , φαγητά εκτός τροφής της οποίας ξεκίνησα με χύμα αλλά με αυτά που έχω διαβάσει θα πάω για συσκευασία κτλ
Εννοείς ότι δεν μπαίνει σε μπανιέρα? Είναι στον χαρακτήρα του πουλιού. Και η δικιά μου, παρόλο που έχω βάλει μπανιέρα άπειρες φορές, ούτε να πλησιάσει δεν θέλει. Πάντα συσκευασμένη τροφή και από επώνυμη εταιρεία.
Επίσης τα φώτα σας πως θα καταλάβω αν δεν είναι καλά ! Σήμερα όλη μέρα δαγκώνει τα φτερά του , σαν να πλένεται ?! , Και τρίβει το κεφαλάκι του όπου βρει !
Είναι εντελώς φυσιολογικό. Περιποιείται τον εαυτό του. Τα budgie τείνουν να "ξύνονται" και να "γλείφουν" το φτέρωμά τους, ώρες μέσα στην ημέρα.

Τον βγάζεις καθόλου έξω για να γυμνάσει τα φτερά του?
Από φρούτα και λαχανικά τι του δίνεις?
Pellets έχει μάθει να τρώει?
 
@DimitraB Τα budgie λατρεύουν το μιλλετ. Μπορείς να δώσεις αυτό. Θα το λατρέψει!
Για τις πατηθρες ή θα πάρεις έτοιμες ή θα φτιάξεις δικές σου με μια συγκεκριμένη διαδικασία απολύμανσης. Θα πρέπει να τρώει λαχανικά καθημερινά. Τα λαχανικά είναι εξαιρετικά σημαντικα γιατι τους προσφέρει σχεδόν όλες τις βιταμίνες που χρειάζονται. Αυγό ή αυγοτροφή θα πρέπει να δίνεις 1-2 φορές την εβδομάδα και σε περίοδο πτερορροιας κάθε μέρα. Φρούτα πρέπει να τρώει 1-2 φορές την εβδομάδα μόνο καθώς έχουν υψηλά ποσοστά ζάχαρης. Μπορείς να του πάρεις μια μπανιέρα να κάνει το μπάνιο του.
Του έβαλα ένα πλαστικό κεσεδάκι με νερό αλλά δεν του άρεσε δεν πήγαινε καθόλου ! Φρουτά δοκίμασα χτες αχλάδι του άρεσε πολύ . Σήμερα δοκίμασα πράσινο φασόλι δνε του άρεσε ! Αυγά το ασπράδι ή και κρόκο ? Επίσης , τυρί που έχω ακούσει γενικά κάνει ? Συγνώμη παιδιά , αλλά ήμουν άσχετη μέχρι προχτές που τον πήραμε , έρωτας με την πρώτη ματιά και θέλω πραγματικά να τον περιποιηθώ σωστά και να είναι χαρούμενος . Ξέρει κανείς γιατί όταν του μιλάω κουνάει το στόμα του ?
 
@Niva99 Είναι η τρίτη μέρα που τον έχουμε στην οικογένειά μας ! Είναι ακόμα μικρός κι όχι εξημερωμένος οπότε ακόμα δεν τον έχω βγάλει από το κλουβί ! Παρόλα αυτά είναι η δεύτερη μέρα που βάζω το χέρι μου μέσα στο κλουβί και τρώει από την παλάμη μου και κάθεται πάνω του οπότε είμαστε σε καλό βήμα . Του μιλάω και κουναει το στόμα του σαν να προσπαθεί να μιλήσει κι όταν του σφυρίζω κελαηδαει ! Από λαχανικά σήμερα δοκίμασα πράσινο φασόλι ... Ουτε να το δει ... Χτες έφαγε αχλάδι , οπότε για τρίτη μέρα καλά είμαστε . Από τροφή δυστυχώς πήρα χύμα αλλά άμεσα θα σπευσω να πάρω συσκευασμένη και Μίλλετ όπως με συμβουλεύετε όλοι ! Για ύπνο του βάζω απαλή μουσικά αρχικά και μετά όταν βλέπω ότι αρχίζει να ηρεμεί τον σκεπάζω λίγο με ένα σεντονακι και τον παω σε άλλο δωμάτιο καθώς όλη μέρα είναι όπου κι εμείς !
[automerge]1662922220[/automerge]
@Niva99 pellets , millets , τα έχω χαμένα ... Βοήθειστε 😂
[automerge]1662922221[/automerge]
@Niva99 pellets , millets , τα έχω χαμένα ... Βοήθειστε 😂
 
Pellets (1η εικόνα), millet (2η εικόνα). Τα pellets είναι καλό να χρησιμοποιούνται κατά το 45% - 50% της διατροφής του, καθώς οι σπόροι είναι παχυντικοί. Το millet το χρησιμοποιούμε ως "γλυκό" ή/και "κέρασμα", για να επιβραβεύσουμε το φιλαράκι μας όταν κάνει κάποιο κόλπο, τρώει από το χέρι μας, ανεβαίνει στο δάχτυλο μας κ.τ.λ, για να του δείξουμε ότι είναι καλό να τηρείσει και να υιοθετήσει αυτήν την συνήθεια ή/και να "μάθει" αυτό το κόλπο. Π.χ ή δικιά μου έχει μάθει να κάνει συνεχόμενες σβούρες γύρω - γύρω από την πατήθρα. Επίσης θα μπορούσες να βάλεις λίγο millet στην παλάμη σου και να προσελκύσεις τον μικρό σου. Μην ανησυχείς. Όλοι από κάπου ξεκινάμε και αρχίζουμε να μαθαίνουμε. Κι εγώ κάποτε ήμουν εντελώς άσχετη, αλλά έμαθα και συνεχίζω να μαθαίνω χρήσιμα και ενδιαφέροντα πράγματα/θέματα κυρίως μέσω του PetBirds, αλλά και από αξιόλογα άρθρα.
 

Συνημμένα

  • Screenshot_20220911-220406_Chrome.webp
    Screenshot_20220911-220406_Chrome.webp
    159,3 KB · Προβολές: 5
  • milet-321-600x600.webp
    milet-321-600x600.webp
    22 KB · Προβολές: 5
@Niva99 Δηλαδή στο κεσεδάκι με τα σπόρια του θα πρέπει να έχω 50% πελετς και 50% σπόρια ? Τα λαχανικά πόσα κάνει την ημέρα ? Μολις έφαγε αγγούρι από το χέρι μου το έιχα μέσα στο κλουβί και του το έδειχνα μέχρι να πλησιάσει . Του έχω και μια ρουτίνα για ύπνο , μουσική , σκέπασμα ίσα ίσα και άλλος χώρος φυσικά λέμε πολλές φορές καληνύχτα για να το καταλάβει . Το βλέπω βουνό να καταφέρω να τον βγάλω έξω από το κλουβί η να κάνει κόλπα κτλ ! Τα ακούω όλα αυτά και λέω πωωω αλλά προσπαθώ να τον κάνω να μας εμπιστευτει ! Πιο πολύ σε μένα πλησιάζει παρά τον άντρα μου κάι τα παιδιά αλλά ίσως είναι και ιδέα μου. Σας ευχαριστώ όλους που με βοηθάτε το εκτιμώ
 
  • Like
Αντιδράσεις: CHRISV
@DimitraB λαχανικά δίνεις μικρή ποσότητα 3 φορές την εβδομάδα. Πέλλετ μπορείς να δοκιμάσεις λίγο αν θα τα φάει, δεν θα τα εντάξεις αμέσως σε ποσοστό 50% . Εγώ θα έλεγα ένα 10% για αρχή. Υπάρχει πιθανότητα να μην φάει ποτέ. Σταδιακά θα γίνουν όλα. Το πρώτο στάδιο είναι να αρχίσει να τρώει τροφή από το χέρι σου έξω από τα κάγκελα και στην συνέχεια θα έρθουν όλα τα υπόλοιπα
 
Πώς θα φτάσω στο σημείο να τρώει έξω από τα κάγκελα φαγητό από το χέρι ? Μου φαίνεται ακατόρθωτο!
 
  • Like
Αντιδράσεις: CHRISV
καθώς οι σπόροι είναι παχυντικοί
Μία διευκρίνιση εδώ. Τα πέλλετ δεν καλούνται να αντικαταστήσουν τους σπόρους επειδή αυτοί είναι παχυντικοί. Ένα ΣΩΣΤΟ μείγμα σπόρων δεν είναι ούτε παχυντικό ούτε βλάπτει το συκώτι όπως έχει ειπωθεί σε άλλες συζητήσεις. Τα πέλλετ είναι μία εναλλακτική βασική τροφή των πουλιών επειδή θεωρείται πλήρης. Ο τρόπος παρασκευής με τη συμπύκνωση της τροφής τους σε μικρούς σβόλους επιτρέπει και την προσθήκη συμπληρωμάτων διατροφής, προβιοτικών κλπ που καλύπτουν τα όποια κενά μπορεί να αφήνει μία "τυπική" διατροφή των πουλιών σε κλουβιά.

Όποιος έχει τη δυνατότητα να δίνει ένα ΣΩΣΤΟ μείγμα σπόρων στους παπαγάλους του και να εμπλουτίζει τη διατροφή τους με λαχανικά, ξηρούς καρπούς και γενικά να φροντίζει να υπάρχει ποικιλία τροφών στη διατροφή τους, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιεί τα pellets.
 
@meniam Το ξέρω, αλλά αυτη ηταν η καλύτερη φωτογραφία που βρήκα στο internet.

@DimitraB Όχι, όχι. Καμία σχέση. Η καλύτερη διατροφή κατά την γνώμη μου, είναι 45% pellets, 35% λαχανικά, 15% φρούτα και 5% σπόροι - millet. Εάν είναι μικρό ακόμη, θα ήταν καλό να του μάθεις από τώρα τα pellets, γιατί όσο μεγαλώνει θα έχει συνηθίσει τους σπόρους και δεν θα δέχεται τα pellets. Λαχανικά εάν είναι εφικτό κάθε μέρα, φρούτα 2 φορές την εβδομάδα επειδή έχουν πολλά σάκχαρα. Η μουσική το βράδυ δεν είναι απαραίτητη. Απλά να του μιλήσετε ήρεμα, και μετά να τον αφήσετε στην ησυχία του για να χαλαρώσει και να κοιμηθεί. Όλα αυτά μπορεί να σου φαίνονται βουνό, αλλά με υπομονή και επιμονή, είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις όλα και ακόμη περισσότερα!
 
Back
Top