Γενικά Σελίμ ο τετραπέρατος

Δοκίμασε μηπως βρεις κοντά σου κανενα δεντρακι, οχι σε κεντρικο δρόμο, να του κοψεις πατηθρες απ' τα κλαδακια του. Κοτζαμ Σουλτανος Σελιμ :D
Από τι είδους δέντρα μπορώ να κόψω;
Μάλλον μέσα στον μήνα θα κάνω ένα ταξιδάκι αστραπή μέχρι τη Θεσσαλονίκη και θα πάρω από εκεί όλα όσα δεν βρίσκω εδώ 😎
 
Καλησπέρα πολύ ωραίος ο καινούριος σου φίλος ξέρεις τι ράτσα είναι; έχεις καταλάβει τι πουλί έχεις στα χέρια σού ; θα ήθελα να μας πει από που το απέκτησες, πόσο και την ηλικία του, και αν λέμε ότι καλό είναι να ζευγαρωνουμε καναρινια ίδιας ράτσας εδώ επιβάλετε Φυσικά τον πήχη τον έβαλες πολύ ψηλά!
 
Εάν δεν κάνω λάθος είναι γιορκσαιρ. Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι σε επαφή με αυτή τη ράτσα. Στην πολυκατοικία που μένω έμενε ένα ζευγάρι από την Αφρική και επειδή επέστρεψαν μόνιμα στην πατρίδα τους και δεν μπορούσαν να τον πάρουν μαζί τους μου τον χάρισαν. Όταν μου τον έδωσαν, πριν μισό χρονο, μου είπαν ότι ήταν ήδη ενός έτους. Δεν ξέρω αν ισχύει. Εάν κάποιος γνωρίζει από δαχτυλίδια μπορώ να σας πω τι γράφει το δικό του ώστε να μάθουμε και κάτι παραπάνω γι αυτόν τον κούκλο. Επίσης, αν θυμάμαι καλά, μου είπαν ότι τον αγόρασαν 350 τουρκικές λίρες αλλά δεν ξέρω αν τον πήραν από εκτροφεα ή pet shop, μάλλον το δεύτερο.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Από τι είδους δέντρα μπορώ να κόψω;
Μάλλον μέσα στον μήνα θα κάνω ένα ταξιδάκι αστραπή μέχρι τη Θεσσαλονίκη και θα πάρω από εκεί όλα όσα δεν βρίσκω εδώ 😎
https://community.petbirds.gr/threads/Ασφαλή-και-τοξικά-ξύλα-για-πατήθρες-και-παιχνίδια.14396/
Διαβασε παραπανω για τα ασφαλη και τοξικα ξύλα. Επίσης καλο θα ηταν να μη τα παρεις απο μερη που βρισκονται κοντα σε εστιες μολυνσεως (πχ αυτοκινητόδρομους).
Και μετα φτιαχνεις ενα θρονο για τον Σουλτανο σου :)
 
Εάν δεν κάνω λάθος είναι γιορκσαιρ
Πολύ σωστά είναι ένα από τα πρωτοκλασάτα και εντυπωσιακά καμαρίνια στην κατηγορία εμφάνισης θα έλεγα και από τα πιο ακριβά ! Καλή επιτυχίακαι οπότε αποφασίσεις για αναπαραγωγή είπαμε μόνο με ίδια ράτσα!
 
[URL='https://community.petbirds.gr/threads/%CE%91%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BE%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BE%CF%8D%CE%BB%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%AE%CE%B8%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%B1.14396/[/URL]
Διαβασε παραπανω για τα ασφαλη και τοξικα ξύλα.
Ευχαριστώ πολύ! Μάλλον από Ελλάδα θα τα πάρω όλα γιατί μόλις πέταξα και το κλουβάκι του. Εχθές τον έβαλα στο παλιό του κλουβάκι για να πλύνω όπως κάθε μήνα το μεγάλο κλουβάκι του. Σήμερα το πρωί παρατήρησα ότι είχε φύγει το χρώμα σχεδόν παντού. Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο. Έκανα κι εχθές ό,τι κάνω κάθε μήνα. Με υγρό για τα πιάτα το έπλυνα. Δεν δικαιολογειται αυτό σε 5 μηνών κλουβί. Μάλλον η ποιότητα του δεν ήταν καλή. Θα πάρω από Θεσσαλονίκη που ξέρω τι να πάρω και από που για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Πολύ σωστά είναι ένα από τα πρωτοκλασάτα και εντυπωσιακά καμαρίνια στην κατηγορία εμφάνισης θα έλεγα και από τα πιο ακριβά !
Ας είναι γέρος, και από του χρόνου που θα ξέρουμε εάν θα παραμείνουμε στην Τουρκία ή θα επιστρέψουμε στην Ελλάδα, θα ψάξουμε και για νύφη.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Η φωτογραφία αυτή είναι από την πρώτη μου μέρα στο καινούριο μου σπίτι. Η αδερφούλα μου, όπως βλέπετε, έχει 4 πόδια και είναι μαύρη και πολύ πολύ μεγάλη!
_20180604_201637-jpg.55999
γεια σου Σελίμ ! Είσαι ένα ομορφόπαιδο! 🙂
να δώσεις πολλά φιλιά στην μεγάλη μαύρη αδερφούλα σου και να της πεις ότι είναι μια κούκλα και αυτή ! 🙂
 
Καλησπέρα! Αυτή είναι η ώρα που κάθομαι κάθε μέρα στο παράθυρο. Και ενώ κοντεύω να τελειώσω το φρεσκοτριμμενο καροτακι μου, ρίχνω και καμιά ματιά έξω. Μην με βλέπετε κουλ και άνετο! Από το επάνω διαμέρισμα με κοιτάζει ένας γατουλης. Ευτυχώς κάτω από το κλουβί μου είναι αραχτη η αδερφούλα μου και τον αγριοκοιταζει. Δεν είναι ότι φοβάμαι, εγώ είμαι ατρόμητος (καλά φοβάμαι λίγο το πλυντήριο), αλλά τέλος πάντων είναι σπουδαίο πράγμα να έχεις μεγάλη αδερφή!IMG_20180605_105155_800x600.webp

Για να μην νομίζετε ότι σας λέω ψέματα PicsJoin_201753018465822_800x800.webp
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
γεια σου Σελίμ ! Είσαι ένα ομορφόπαιδο! 🙂
να δώσεις πολλά φιλιά στην μεγάλη μαύρη αδερφούλα σου και να της πεις ότι είναι μια κούκλα και αυτή ! 🙂
Ευχαριστούμε πολύ και οι δύο για τα κοπλιμέντα :)
 
Μια αναφορά μόνο για τις πατήθρες που πρέπει να υπάρχουν στο κλουβί αυτής της υπέροχης ποικιλίας.
Η φυσιολογία αυτής της ποικιλίας περιλαμβάνει έναν επιτόπιο "χορό" περίπου στο ίδιο σημείο της πατήθρας. Είναι ας πούμε κάτι σαν να πατάμε σταφύλια στο παλαιό πατητήρι. Μάλιστα ο τρόπος, η επανάληψη και η στάση του σώματος λαμβάνονται σοβαρά υπ' όψιν και βαθμολογούνται αναλόγως στις εκθέσεις των YORK . Γι' αυτό και σε συνδιασμό με το μέγεθος του πουλιού(βάρος), η επιβάρυνση των πελμάτων τους είναι μεγάλη. Οι πατήθρες τους λοιπόν πρέπει να είναι πολύ προσεγμένες. Κατα καιρούς προτείνονται διάφοροι τύποι, αλλά τελευταία έχει επικρατήσει ένας στρογγυλός τύπος που η επάνω και η κάτω πλευρά του είναι πεπλατυσμένες. Κάπως έτσι.
tpp.webp
 
τελευταία έχει επικρατήσει ένας στρογγυλός τύπος που η επάνω και η κάτω πλευρά του είναι πεπλατυσμένες. Κάπως έτσι.
View attachment 56014
Ευχαριστώ πολύ, δεν το γνώριζα. Θεωρείτε πως είναι προτιμότερο να ψάξω για κάτι τέτοιο και όχι για ξύλινες;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ευχαριστώ πολύ, δεν το γνώριζα. Θεωρείτε πως είναι προτιμότερο να ψάξω για κάτι τέτοιο και όχι για ξύλινες;
Ευκολα θα βρείς "γκαβίλιες" του μέτρου σε μαγαζιά τύπου praktiker. Πάρε μια 14 και μια 16 χιλιοστών διάμετρο και κόψε απο μία στο μέγεθος που χρειάζεσαι. Μετά απλώς ένα "πλανισμα" πάνω - κάτω να πάρουν το σχήμα. Μη τρομάζεις, είναι κάτι πολύ εύκολο ιδιαίτερα αν υπάρχει κάποιος που "πιάνουν " λίγο τα χέρια του. 😉
 
Πάρε μια 14 και μια 16 χιλιοστών διάμετρο και κόψε απο μία στο μέγεθος που χρειάζεσαι. Μετά απλώς ένα "πλανισμα" πάνω - κάτω να πάρουν το σχήμα.
Αυτό μάλλον ο πατέρας μου θα το κάνει γιατί εμένα μου φαίνεται αρκετά δύσκολο. Ευχαριστώ πολύ :)
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μα τι αγόρι είναι αυτό;
Νομίζω βρήκα την ράτσα μου αν πάρω ποτέ καναρινάκι (εντάξει έχουμε και μια αγάπη στους αχάτες αλλά το βλέπουμε αυτό 😛 )
Είναι ερωτεύσιμος!
 
Έναν μήνα κάθε πρωί έτσι όπως έβαζα τη μπανιέρα έτσι και την έβγαζα. Ούτε που την πλησίαζε. Μέχρι που εχθές έπεσε από τα χέρια μου και έσπασε. Στο πετ σοπ βρήκα μόνο την παρακάτω μπανιέρα και σήμερα μόλις την έβαλα αμέσως άρχισε τα πλατσουρισματα. Ήθελε μπανιέρα υπερπαραγωγή ο μικρούλης μου :D_20180613_102705_555x800.webp
 

Σχετικά θέματα

Back
Top