Αναπαραγωγή Σε ποσες μερες χωριζουμε το μπαμπα και τα μικρα απο τη μανα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης LEFFF
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

LEFFF

PB New Member
Εγγραφή
10 Ιαν 2009
Μηνύματα
65
Πόλη
Καβάλα
ποτε χωριζουμε (σε ποσες μερες)τον μπαμπα και τα μικρα απο την μανα (ρωταω γιατι η θυληκια μου εχει κανει ιδη3 αυγα και φοβαμε μην παν τα μικρα και τα σπασουν) τα μικρα μου ολα βγηκαν στο κλαδι. ευχαριστω
 
αν τρωνε μονα τους βαλτα σε αλλο κλουβι, αλλα το καλυτερο ειναι αφου εχεις καινουργια αυγα να τα βαλεις σε διπλη ζευγαρωστρα με χωρισμα και στη μια πλευρα να εχεις το ζευγαρι και στην αλλη τα μικρα. ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΟΥΝ!
 
καλησπερα, θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σχετικα με αυτο το θεμα, η καναρα μου ξαναζευγαρωσε και εχει αυγα για δευτερη φορα, απο το πρωτο ζευγαρωμα βγηκε ενα μονο καναρινακι, εβλεπα τις τελευταιες μερες καβγαδες και ειδα στο φορυμ οτι καλο ειναι να χωρισω το μικρο απ το ζευγαρι, ειδα ομως και και τη λυση να βαλω σε αλλο κλουβακι και τον πατερα με το μικρο.
ποια ειναι η ιδανικοτερη λυση;
απ οτι εχω δει το μικρο τρωει κανονικα μονο του, αλλα πολλες φορες το ταιζει και ο πατερας.
ευχαριστω εκ των προτερων
 
το μικρά όσο πιο πολύ τα αφήνεις με τον πατέρα τόσο πιο πολύ τεμπελιάζουν και τους καλοαρέσει να τα ταίζουν στο στόμα! Εγώ για παράδειγμα από την πρώτη στη δεύτερη γέννα έβαλα τον αρσενικό μαζί με το μικρό της πρώτης γέννας στην 6η-7η μέρα των νεοσσών της δεύτερης γέννας και ενώ ο νεοσσός της πρώτης γέννας είχε γίνει γομάρι σαν ζήτουλας στεκόταν και τον τάιζε ο μπαμπάς του:D! Εφόσον τα μικρά σου έχουν βγει στο κλαρί και η κανάρα έχει γεννήσει ήδη τρία αυγά δεν βρίσκω το λόγο να μην χωρίσεις τον πατέρα με τα μικρά της πρώτης γέννας στη μία μεριά της ζευγαρώστρας και από την άλλη να αφήσεις μόνη της την κανάρα! Επίσης μπορείς να απομονώσεις τα μικρά μόνα τους να βάλεις το ζευγάρι μαζί και 2 πατήθρες μία από τη μία μεριά και μία από την άλλη μεριά του χωρίσματος (κοντά στο χώρισμα) έτσι ώστε να ταΐζει ο πατέρας τα μικρά της πρώτης γέννας τώρα που η μαμά τους δεν τους πολυδίνει σημασία!
 
ευχαριστω πολυ για την απαντηση.
παρατηρησα ομως οτι μετα την απομάκρυνση του μικρου απ τους γονεις, καθοταν ακινητος και δεν έτρωγε καθολου για περιπου μιση μερα και αναγκαστικά εβαλα τον πατερα μαζι του και αφησα τη θηλυκια μονη της με τα αυγα. Δε ξερω αν εκανα καλα, αλλα μεχρι να παρω κλουβι μεγαλο με χωρισμα θα τα εχω ετσι. Βεβαια τα δυο κλουβακια ειναι κολλητα αλλα δε νομιζω να μπορει να τρεφει ο πατερας το μικρο.
 
και αφησα τη θηλυκια μονη της με τα αυγα.

Για 48ώρες παρακολούθησέ την στενά, γιατί υπάρχεί πιθανότης
να εγκαταλήψει αυγά και φωλιά ή να κάθεται και να σηκώνεται συνεχώς.
Παρατηρείται αυτή η αντίδραση κάποιες φορές
 
Back
Top