Φροντίδα Σημάδι στο λαιμό περιστεριού

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Takis999
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Takis999

PB New Member
Εγγραφή
23 Οκτ 2017
Μηνύματα
2
Πόλη
Χαλκίδα
Καλησπέρα,

Έχει η μητέρα μου "υιοθετήσει" ένα περιστεράκι, το έχει σίγουρα έναν μήνα αλλά αυτό δεν έχει μάθει ούτε να τρώει μόνο του, αλλά ούτε να πετάει, σήμερα παρατήρησα και ένα σημάδι που έχει στο λαιμό του αλλά δεν γνωρίζω που οφείλεται, είναι άρρωστο, έχει ψείρες ή είναι σημάδι που δημιουργήθηκε από μονομαχία με κάποια άλλα περιστέρια.

Θα εκτιμούσα κάθε βοήθεια, σας επισυνάπτω φωτογραφία.

XZRm5wK.jpg
 
Η κατάσταση στο φτέρωμά του δε μου δείχνει καλή εικόνα για την υγεία του κάτι που θα μας κάνει να επισπεύσουμε την επίσκεψή μα σε κάποιο κτηνίατρο - πτηνίατρο για βοήθεια, εκτός κι αν λίγο νωρίτερα έκανε μπάνιο. Επίσης αν υπάρχουν δερματικά παράσιτα τότε στο πουλί παρουσιάζεται κνησμός και τάσεις ξυσίματος σχεδόν πάνω σε κάθε επιφάνεια.
Το βλέπεις εσύ να ξύνεται;
Έκανε πρόσφατα μπάνιο στο νερό?
Έχεις βάλει κάποιο αντιπαρασιτικό σκεύασμα για προστασία;
Και τέλος, ποια μπορεί να είναι η ηλικία του; (νεαρό πουλί ή γέρικο;)
Αν είναι τελικά καλά στην υγεία του και η κακή εμφάνιση του φτερώματος είναι προσωρινή και με δεδομένο πως το πουλί βρίσκεται στα τελειώματα της πτερόρροιας (νέα φτερά πάνω από το ράμφος), τότε αυτό το κενό ίσως προέρχεται από κάποιο πρόσφατο τραυματισμό του.
Για καλύτερη εικόνα ανέβασε κάποια φωτογραφία με ολόκληρο το πουλί και κυρίως μια που να φαίνονται τα πόδια του, ώστε να δούμε αν υπάρχει παρασιτική προσβολή στο δέρμα του.
 
Είναι δύσκολο να καταλάβουμε τι έχει μιας και η φωτογραφία είναι αρκετά μακρινή... αν μπορούσες μια πιο κοντινή στην επίμαχη περιοχή θα ήταν διαφωτιστική. Πες μας όμως και λίγα πράγματα για το πουλί ωστε να βγάλουμε συμπέρασμα, τι ηλικία έχει; Πότε το βρήκατε; ήταν τραυματισμένο; Πάντως δεν μοιάζει μικρό ηλικιακά. Επίσης περνάει ακόμα πτερορροια (πράγμα βέβαια φυσιολογικό λογο εποχής)
 
Το πουλάκι έχει ερεθιστεί από το τάισμα στο χέρι. Συνήθως αυτά τα πουλιά δεν πάνε καλά, λόγω της κακής διατροφής. Η ηλικία του δεν είναι πολύ μικρή, τα περιστέρια θέλουν πού τάισμα και η τροφή τους να είναι
πλούσια, άσ΄ τη λίγο ατάιστη και ρίχνε της να τρώει μόνη της. Νερό πίνει μόνη της; Εάν όχι βάλε της και νεράκι και βάλε της το κεφαλάκι μέσα μαλακά, όλη την μπιμπίκα της, να πίνει μόνη της. Μην την φοβηθείς δεν είναι μικρή, τεμπέλα είναι. κάλη συνέχεια.
 
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, αν καταφέρω θα ανεβάσω αύριο νέες φωτογραφίες.

Το περιστέρι ναι ξύνεται και νομίζω ότι ξύνεται και πολύ, είχα πάει σε ένα pet shop και είχαν μόνο ένα αεροζολ για ψείρες που είναι γενικά για πουλιά, το ψεκάσαμε μόνο μια φορά, δεν γνωρίζω αυτήν την στιγμή αν το ψέκασαν ξανά.

Συνήθως έχει καθημερινές μάχες με περιστέρια, αλλά ένα συγκεκριμένο με ανοιγμένα τα φτερά το στρίμωξε και του έδωσε και κατάλαβε από ότι γνωρίζω.

Το περιστέρι το βρήκε μια κυρία στο μπαλκόνι της -μου είπε την δεύτερη φορά, την πρώτη μου είπε ότι το βρήκε κάτω- και το έφερε στη μητέρα μου, η μητέρα μου το λυπήθηκε και το κράτησε, το ταΐζει ψωμί με σουσάμι, αλλά σίγουρα δεν τρώει αρκετά γιατί το ταΐζει με το χέρι, νεράκι πίνει και μόνο του, αλλά το βάζουμε στο πόδι πάνω και του δίνουμε το κουπάκι για να πιει.

Το περιστέρι πρέπει να το έφερε καλοκαίρι, ας πούμε κάπου μέσα στον Αύγουστο χωρίς να είμαι σίγουρος αν ήταν νωρίτερα, αλλά είναι νεαρό όχι γέρικο.

Υπάρχει ένα μεγάλο κουπάκι για να κάνει μπάνιο, αλλά το τρίχωμα του είναι γενικά κάπως έτσι όπως το βλέπετε, εμένα μου φαίνεται ότι δεν είναι καλά, μοιάζει σαν αρρωστιάρικο με αυτό το τρίχωμα, αλλά στην αρχή έλεγα ότι είναι μικρό και θα βγάλει φτερά, αλλά τώρα έχει περάσει καιρός, φταίνε σίγουρα άλλα πράγματα, σίγουρα η τροφή αλλά αν έχει και παράσιτα ίσως να μην το βοηθάνε με την ανάπτυξη των φτερών.

Με την τροφή το πρόβλημα είναι ότι έχει μάθει το χέρι και σαν να μην αναγνωρίζει την τροφή του όταν είναι κάτω, περισσότερο αναγνωρίζει το χέρι παρά την τροφή του, μπορεί να τσιμπάει τα πάντα εκτός από το κουπάκι με την τροφή του, μπορεί να το κάνει "τουαλέτα" αλλά σίγουρα δεν το βλέπει ως γεύμα., τσιμπάει γενικά κάτω και όταν το βγάζουμε έξω δεν του πετάμε τροφή γιατί έρχονται άλλα περιστέρια και γίνεται μάχη.

Κάποια στιγμή παλαιότερα, το περιστέρι δεν ήταν καλά, δεν πολυ κουνιόταν, η μητέρα μου υπέθεσε ότι κάτι μπορεί να το τσίμπησε, αυτό το έκανε κανά δύο φορές αλλά από τότε δεν το έχει ξανακάνει, μια μέρα το βρήκε τέζα και το έπιασε από το πόδι το σήκωσε και δεν αντέδρασε, του πίεσε το στήθος, του έκανε "τεχνική αναπνοή" μου είπε και συνήλθε.

Αλλά τώρα αυτά τα λέει η μητέρα μου και καμιά φορά μπορεί να υπερβάλει, αλλά όπως και να έχει δεν μπορώ να γνωρίζω, οπότε το αποδέχομαι ότι έγινε.

Τι μπορώ να κάνω ώστε να βελτιωθεί η υγεία του περιστεριού, από θέμα τροφής, αντιπαρασιτικά κτλ.;

Πως μπορώ να το ξεκινήσω με την νέα του τροφή για να τρώει μόνο του;

Δεν γνωρίζω τίποτα από αυτά, αναγκαστικά με ξεπερνάει η κατάσταση, γιατί δεν είναι μια περίπτωση που απλά του βάζεις νερό και τροφή και ξεμπερδεύεις.

Το βλέπω το καψερό που κοιτάει τα άλλα τα περιστέρια και κουνάει τα φτερά του πηδώντας και γελάω βέβαια γιατί είναι αστείο, αλλά πρέπει και αυτό κάποια στιγμή να είναι σε θέση να πετάξει.
 
δε μπορουμε να καταλαβουμε κατι απο την φωτο δε φαινεται κατι σημαντικο βγαλε αλλες να φαινονται και τα φτερα του.
θα μαθει να τρωει αν δει αλλα περιστερια να τρωνε(ριξτους λιγο σταρι και αστο κοντα να δει)
βιταμινες αν μπορεις δωσε του.
 
Θα μπορούσες να επικοινωνήσεις με την ΑΝΙΜΑ, ίσως σε βοηθήσουν: https://www.wild-anima.gr/epikinonia/
 
Back
Top