Φροντίδα Φιλοξενία περιστεριού από κάποιον που διαθέτει περιστερώνα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης eri
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Δεν εννοώ κλουβάκι μεταφοράς. Εννοώ κάποιο σπιτάκι. Επίσης όπως είπα και πριν το περιστέρι δεν μπορεί να μπει σε κλουβί όσο μεγάλο και αν είναι. Δοκιμάστε επίσης να το πάρετε και να κατεβείτε σε χαμηλό χώρο από το έδαφος για να διαπιστώσετε αν μπορεί τώρα να πετάξει.
 
Γιατί δεν κρατάς το πουλάκι κάπου εσύ . Δεν θέλει κάτι ιδιαίτερο παρά μόνο να είναι σε ένα μπαλκόνι μακρυά από γάτες κλπ κυνηγούς . Ένα χαρτόκουτο με λίγα χόρτα μέσα και έχει έτοιμο σπίτι . Τώρα για να δούμε το θέμα πιο σωστά πρέπει να δούμε για τι πουλί πρόκειται , αφού αναφέρεις ότι έχει κομμένη ουρά . Εάν έχει κομμένη με λχ ψαλίδι (όχι βγαλμένη) ουρά και άσπρο μάτι , τότε πρόκειται για βούτα κάποιου έφυγε και εάν ψάξεις στο γιουτουμπ έχει πολλούς εκτροφείς . Βρες κάποιον σύλλογο στην περιοχή σου να απευθυνθείς . Εάν είναι πόστα δηλαδή από αυτά τα κοινά περιστέρια των πλατειών ή οτιδήποτε άλλο που δεν μπορείς να κατατάξεις σε είδος , κράτησέ το ασφαλή , λίγο σταράκι , ρύζι , τριμμένο ψωμί κλπ σπόρια από καναρίνια ή παπαγάλους και νεράκι. Θα στανιάρει σε κάνα μήνα και θα φύγει . Απλά εάν έχει κομμένη ουρά με ψαλίδι θέλει κάθε μια ή δυο μέρες να του βγάζεις κάνα φτερό για να βγουν νέα . Καλή συνέχεια .
 
@gianniskilkis σε πρώτη φάση θα το πάω Δευτέρα στην ΑΝΙΜΑ κ θα καλέσω κ στην ορνιθολογική εταιρεία μήπως βρω μέρος φιλοξενίας κ ειδικούς για περίθαλψη ..κ μετά βλέπουμε
[automerge]1702119012[/automerge]
@gianniskilkis τα φτερά φαίνονται σαν κομμένα με ψαλίδι της ουράς από την πρώτη στιγμή αυτό υπέθεσα...αν του τα τραβήξω τα κομμένα θα βγουν αλλά ? Κ πως θα τα τραβήξω αν τον τραυματισω?
 
Θα βγουν άλλα , όμως καλό θα ήταν να του έχεις εξασφαλίσει πρώτα ¨σπίτι¨ για ασφάλεια και να μην τα βγάλεις όλα μαζί . Για να τα βγάλεις όλα μαζί θέλει εμπειρία , σιγουριά και πάνω απ΄ όλα να εμείνει λίγο κλειστό , ώστε να μην κινδυνεύει από τίποτα .
 
εάν αποφασίσεις να το κρατήσεις βάλε ένα χαρτόκουτο , μετρίου μεγέθους , περίπου 0,4 ΣΧ0,4 m . Μετά άφησε την μία πλευρά ανοιχτή με προσανατολισμό να μην το χτυπάει ο αέρας και είναι μια χαρά . Τα περιστέρια δεν έχουν τόσο θέμα στις μέσες θερμοκρασίες την πατρίδας μας .
 
@MARY58 θα πάω αύριο στο ανιμα κ θα πάρω κ στην ορνιθολογικη
 
@ianos Γιάννη νομίζω πως δεν αναλαμβάνουν περιστέρια.
Σταύρο, την περασμένη εβδομάδα φίλη μου πήγε χτυπημένο περιστέρι στην ΑΝΙΜΑ και το κράτησαν για να το θεραπεύσουν
 
Σήμερα δεν έχω προλάβει ν κάνω κάτι ..αύριο θα καλέσω στην ορνιθολογική εταιρεία..κ σίγουρα θα πάμε μέσα στην εβδομαδα κ στην ΑΝΙΜΑ απλά θα αφήσουμε λίγο διάστημα από το τηλέφωνο
 
Το πουλί είναι προφανώς σε άσχημη κατάσταση αφού δεν μπορεί να πετάξει. Γιατί να αφήσετε λίγο διάστημα; Το πουλάκι μπορεί να κινδυνεύει μέχρι και θανάσιμα. Δράστε άμεσα!
Το λέω φιλικά , απλά και μόνο για το καλό του πουλιού
 
@KONSTANTINOS MICHAIL όχι δεν είναι σε άσχημη κατάσταση ούτε κινδυνεύει είναι πολύ ζωηρός..στην ουρά του έχουν κοπεί κάποια φτερά κ γι'αυτό δεν μπορεί ν πετάξει δεν είναι άρρωστος..εξάλλου τον έχουμε μαζί μας δύο μήνες τώρα ..
 
Καλό βράδυ . Το πουλάκι της φωτό δεν είναι μικρό ηλικιακά (δηλαδή ανίκανο να διαβιώσει μόνο του) ούτε δείχνει άρρωστο . Απλά την έχει βρεί εκεί και νοιώθει καλά , είναι το μέρος του . Εάν θέλεις μην το κρατάς ¨κλειστό ώστε να βρει μια παρέα και να κάνει τις βόλτες του , διαφορετικά πήγαινέ το σε κάποια πλατεία να βρει τον δρόμο του ή βρες του μια παρέα εάν θέλεις να σου μείνει κλειστό . Μην μπεις στον κόπο με Άνιμα κλπ , αυτό το πουλάκι δεν έχει ανάγκη περίθαλψης . Επαναλαμβάνω εάν λέμε για την κατάσταση που δείχνει η φωτό . Καλή συνέχεια .
 
@gianniskilkis αφού δεν πετάει δεν μπορώ ν το αφήσω μόνο του ..είναι υγιείς (πριν λιγα λεπτά τράβηξα την φωτό για να σας το δείξω) αλλά έχει κάτι κομμένα φτερά στην ουρά που τον εμποδίζουν ν πετάξει..με τ που του δίνεις ώθηση για ν πετάξει κάθεται αμέσως στο χέρι σου
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Δεν θέλει να πετάξει , ίσως να μην νοιώθει ασφάλεια λόγω ότι δεν γνωρίζει τον χώρο ή είναι ¨πιασμένο¨ . Τα περιστέρια μετά από καιρό σε εγκλεισμό δεν πετάνε καλά . Όπως και ο άνθρωπος του καναπέ δεν αγαπάει την γυμναστική . όσο θα είναι κλειστό τόσο θα εξαρτάτε από εσένα ώσπου θα γίνεις η ¨αχώριστη¨ παρέα του.
 
@gianniskilkis από όταν το βρήκαμε έτσι ήταν .. κάτω από το σπίτι Μ έχω μια κάβα ..στην αρχή δεν του είχα περιφράξει χώρο στο μπαλκόνι κ τον είχα σε μια κούτα, κάθε πρωί πηδούσε από το μπαλκόνι πήγαινε στην κάβα κ το μεσημέρι τον έβρισκα μαζί με τα παιδιά της κάβας! Την άλλη μέρα πάλι τα ίδια! Είναι πολύ ήμερος 🙂..αλλά δεν γίνονταν συνέχεια αυτό γιατί κινδύνευε..
 
Πάει , τέλος . Έγινε η παρέα σας . το φιλαράκι σας . Εάν βρεί κάποιο ζευγάρι κατά τύχη από τα ελεύθερα θα σας κάνει σιγά σιγά ένα μικρό κοπαδάκι , διαφορετικά θα σας αφήσει μια μέρα ακολουθώντας την ¨αγάπη ¨ του . Όμορφο ζωντανό είναι όμως .
 
Back
Top