Φροντίδα Φιλοξενία περιστεριού από κάποιον που διαθέτει περιστερώνα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης eri
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι πρέπει να το πάτε στην ΑΝΙΜΑ ή όπου αλλού ώστε, αν δεν το κρατήσουν, να πάρετε συμβουλές για το τι μπορεί να συμβαίνει με το πουλί και να δράσετε αναλόγως...π.χ. θα μπορούσαν να σας πουν ότι πρέπει, όπως νομίζω πιο πάνω αναφέρθηκε, να τραβήξετε τα κομμένα (ή τσακισμένα) καλάμια των φτερών της ουράς για να βγουν νέα ή ότι πρέπει να κάνει εξετάσεις για τις τάδε ασθένειες κλπ.
 
Το πουλάκι είναι μια χαρά! Είναι πολύ νεαρό σε ηλικία οπότε όταν το βρήκατε, μάλλον, δεν πετούσε καλά γιατί έκανε τις πρώτες του πτήσεις. Οι λόγοι που πιστεύω ότι πρέπει να το πάτε και να το αφήσετε κάπου είναι οι εξής: Αν το πουλάκι δεν διδαχτεί να πετάει από κάποιο άλλο μπορεί να μην τα καταφέρει μόνο του και να παχύνει κι άλλο (είναι ήδη λίγο υπέρβαρο καθώς δεν ασκείται πετώντας) το οποίο θα οδηγήσει σε αργό θάνατο. Επίσης τα περιστέρια είναι συντροφικά ήδη που δεν πρόκειται να επιβιώσουν σε κλουβιά μόνα τους όπως τα καναρίνια ούτε να έχουν συντροφιά τον άνθρωπο όπως οι παπαγάλοι. Αργά ή γρήγορα θα το σκάσει με κάποια άλλα που περνάνε κάτι το οποίο επίσης θα το θανατώσει αργά καθώς θα περιμένει να ταϊστεί από τον άνθρωπο ο οποίος το ταΐζει από πολύ μικρό καθιστώντας το ανίκανο να βρει μόνο του τροφή. Το περιστέρι δεν μπορεί να γίνει pet bird όσο ήμερο και καλό και να είναι. Η ΑΝΙΜΑ είναι η καλύτερη λύση καθώς μπορούν να το νοσηλεύσουν αν είναι τραυματισμένο και μετά να το ελευθερώσουν σε κατάλληλες συνθήκες. Κατανοώ ότι έχει δημιουργηθεί ένας ιδιαίτερος δεσμός με το πουλάκι και δεν επιθυμείτε να το αποχωριστείτε, αλλά είναι πολύ καλύτερο για αυτό να πάει στα χέρια ειδικών που θα του χαρίσουν αξιοπρεπή ζωή από το να αργοπεθάνει από παχυσαρκία στα χέρια σας ή από το να ξέρετε ότι αργοπεθαίνει παρατημένο από μια κομπανία που ακολούθησε ανήμπορο να τραφεί πιστεύω. Για να μην παρεξηγηθώ τα περιστέρια στον περιστερώνα είναι πολύ διαφορετική περίπτωση. Τέλος να πω ότι αν το περιστέρι άλλαξε την ζωή σας προς το καλύτερο μπορείτε να πάρετε ένα καναρίνι ή έναν παπαγάλο με τον οποίο θα αποκτήσετε σχέση ανάλογη, μπορεί και καλύτερη από αυτήν με το περιστέρι, αν του παρέχετε όση αγάπη παρέχετε και στο περιστέρι.
 
Παρατηρώντας βέβαια πιο προσεκτικά την φωτογραφία μου φαίνεται ενήλικο. Ίσως μια μπροστινή φωτογραφία και μια του ματιού αν είναι εφικτό; Άρα μάλλον γνωρίζει να πετάει και μπορεί να επιβιώσει, οπότε το κράτημα στο σπίτι δεν στέκει ακόμα περισσότερο. Σίγουρα πρέπει να επισκεφτείτε την ΑΝΙΜΑ για να το περιθάλψουν γιατί αν το συμπέρασμα μου είναι αυτή τη φορά σωστό όσον αφορά την ηλικία, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα! Όσο ενεργητικό και να είναι δεν σημαίνει ότι δεν έχει κάποιο σωματικό τραυματισμό. Επίσης μειώστε λίγο την ποσότητα τροφής. Αν πάρει κι άλλο λίπος θα δυσκολευτεί ακόμα περισσότερο να πετάξει.
 
Πήρα στην ορνιθολογική σήμερα με παρέπεμψαν στην Ανιμα..η ανιμα δεν έχει όπως Μ είπαν χώρο φιλοξενίας ωστόσο θα το πάμε με κούτα μέσα στην εβδομάδα..θα τραβήξω κ μπροστινή φωτογραφία ..
 
Γιατι θεωρουμε οτι η Ανιμα και η καθε Ανιμα θα επρεπε να εχει χωρο φιλοξενιας για περιστερια και αλλα μη αγρια?

Αν ασχολειται με μη τραυματισμενα και σε κινδυνο ζωης ειδη πως θα εκπληρωσει τον πραγματικο σκοπο ιδρυσης της?
Τα κοστη λειτουργιας και το κοστος των επιστημονων που ασχολουνται πως θα τα δικαιολογησει στους χορηγους και στις απολογιστικες εκθεσεις που μαλλον κανει? μηπως ετσι θα εχανε χρονο και πορους απο τα αγρια? Συναδει η "φιλοξενια" ενος μη εμφανως τραυματισμενου περιστεριου με τον ρολο υπαρξης της Ανιμα?

Το εχει δει καποιος κτηνιατρος εχει κανει καποιες εξετασεις και εχει αποφανθει τι εχει το πτηνο πριν παει ? Γενικα αναφερομαι , το κοστος της επισκεψης σε κτηνιατρο και εξετασεων τα αναλαμβανει καποιος και μετα να το παει με τον φακελο του στην ανιμα? Αναφερομαι σε καθε περιπτωση μη αγριου που προτεινουμε να παει στην ανιμα ?
 
Γιατι θεωρουμε οτι η Ανιμα και η καθε Ανιμα θα επρεπε να εχει χωρο φιλοξενιας για περιστερια και αλλα μη αγρια?
Αν ως χώρο φιλοξενίας αναφέρεσαι στην φροντίδα ενός χτυπημένου περιστεριού (δεν αναφέρομαι απαραίτητα στο περιστεράκι της @eri ) χαίρομαι πολύ που η Άνιμα δεν το αφήνει στην μοίρα του να ψοφήσει αλλά δέχεται να το περιθάλψει μέχρι την απελευθέρωση του. Διαβάζοντας στις αξιολογήσεις, έχουν σώσει περιστέρια κ σπουργίτια κ μπράβο τους. Αρκεί να τα πας εκεί.

Αν ασχολειται με μη τραυματισμενα και σε κινδυνο ζωης ειδη πως θα εκπληρωσει τον πραγματικο σκοπο ιδρυσης της?
Αν δεν είναι τραυματισμένο θα δώσει οδηγίες στην @eri για το τι πρέπει να κάνει κ δεν θα το αναλάβει. Αν πάλι είναι, θα το φροντίσει γιατί ξέρει πολύ καλά το πώς.
Κ για να εκπληρώσει τον σκοπό της, χρειάζεται πόρους, τις δωρεές κ την συνεισφορά μας κ όχι αδιαφορία για ένα τραυματισμένο περιστεράκι, επειδή δεν είναι μέρος της άγριας πανίδας. Αλλιώς, η επιλεκτική φιλοζωία, όταν δηλαδή μπορείς κ ξέρεις πως να βοηθήσεις ένα τραυματισμένο πλάσμα που τοχεις μπροστά σου, αλλά επιλέγεις να μην το κάνεις, είναι για μένα ο ορισμός της υποκρισίας. Παύει να είναι αρετή κ γίνεται τιμοκατάλογος του σούπερ μάρκετ. Έχει χαθεί η ουσία του πράγματος.
Κ ευτυχώς η Άνιμα έχει βοηθήσει κ γυπαετούς, κουκουβάγιες αλλά κ τα περιστεράκια κ τα χελιδόνια (σε αυτό έχω προσωπική εμπειρία) κ σπουργίτια. Κ αυτά έχουν θετικό πρόσημο στον τελικό απολογισμό. Γιατί δείχνουν την ανθρωπιά μας. Διαβάζοντας την ιστοσελίδα τους, είδα ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι συνεισφοράς εκτός αυτών που ήξερα, δηλ του εθελοντισμού κ της δωρεάς. "Υιοθέτηση" μια χελωνιτσας ή γερακιού ή άλλου ζώου, προσφορά σε συγκεκριμένες τροφές κ υλικά, αγορά αναμνηστικών δώρων ή ρούχων. Σίγουρα θα επιλέξω κάποιο, κακώς το άργησα τόσο, κ αν μπορούμε κ όσο μπορούμε έστω κ λίγο ας βοηθήσουμε το έργο τους. Δυστυχώς δεν είναι πολλοί αντίστοιχοι σύλλογοι.
 
Διαβάζοντας την ιστοσελίδα τους, είδα ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι συνεισφοράς εκτός αυτών που ήξερα, δηλ του εθελοντισμού κ της δωρεάς. "Υιοθέτηση" μια χελωνιτσας ή γερακιού ή άλλου ζώου, προσφορά σε συγκεκριμένες τροφές κ υλικά, αγορά αναμνηστικών δώρων ή ρούχων.
πολυ σωστα διαβασες και πολυ σωστα σκεφτηκες στην συνεχεια,Παρα πολυ καλα το σκεφτηκες.Εγω το υλοποιω ηδη οπως εχω αναφερει σε παλιοτερα post και μαλιστα σε αλλη χωρα. Εδω ποσες φορες εχουμε διαβασει για καποιο μελος που παρειχε εθελοντικη εργασια η δωρεα η παροχη σε τροφες κλπ και ποσες φορες εχουμε διαβασει την φραση πηγαινε το στην ανιμα. Εχουμε σκεφτει πως θα μπορουσε να λειτουργησει με τι σκοπο και τι πορους εμπλοκη τους σε οποιοδηποτε ζωο σε αναγκη?
Ειδες τις οικονομικες τους καταστασεις?
 
Εγω το υλοποιω ηδη οπως εχω αναφερει σε παλιοτερα post και μαλιστα σε αλλη χωρα
Μπράβο σου. Δυστυχώς εκτός από τις δωρεές που έκανα όταν πήγα το μικρό χελιδονακι πριν κάτι χρόνια, μετά το αμέλησα. Θα φροντίσω να το διορθώσω.
Ειδες τις οικονομικες τους καταστασεις?
Ν. Το 2022 δεν ήταν η χρονιά τους.
 
Εχουν κοστος οι προσπαθειες τους και αν συνεχισουν με τετοιο ρυθμο τα εξοδα τους να υπερβαινουν τα εσοδα σε λιγο δεν θα υπαρχει καν. Εχει καταστατικο λειτουργιας το οποιο μας αρεσει δεν μας αρεσει θα δωσει προτεραιοτητα σε εναν αετο εναν γυπα κλπ. Ολα αυτα που παραπεμπουμε στην Ανιμα σαν περιστατικα αποδεχθηκαμε το κοστος να τα περασουμε απο πτηνιατρο εμεις πρωτα? δεν μπορει ενας πτηνιατρος να δει ενα τραυματισμενο περιστερι αφου τον πληρωσουμε? Προφανως αλλα ειναι προτιμοτερο να απει ανιμα. να του δωσουν και τα τυχον φαρμακα εκει.
Το καταλαβαινουμε οτι δωρεαν δεν υφισταται για καμια υπηρεσια? Αν αρχισει οπως πιστευω να κανουν σε λιγο για μη αγρια να ζητουν κοστος απο τον κομιστη να δουμε ποσο θα μειωθουν οι κομιστες. Γιατι δεν ειναι επιλεκτικα φιλοζωος αυτος που το παει στην ανιμα και θεωρει οτι κατι εκανε? Ζητησε μηπως κανεις να πληρωσει τα εξοδα κατα την παραμονη του εκει του οποιουδηποτε μη αγριου?
ΥΓ τις οικονομικες καταστασεις τις εβαλα για να δουμε γιατι νουμερα μιλαμε και την πορεια τους ανα χρονο.Εξοδα ενοικιων εξοδα μισθοδοσιας εξοπλισμου κλπ
[automerge]1702417132[/automerge]
δωρεές που έκανα όταν πήγα το μικρό χελιδονακι
Παρα πολυ σωστη κινηση.Μπραβο
 

Συνημμένα

Τελευταία επεξεργασία:
Μπερδεύεις την νομική υπόσταση του Άνιμα Νίκο. Είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στηρίζεται στις δωρεές. Όποιος πάει ένα ζωντανό, όντως καλό θα ήταν να κάνει την δωρεά του, αυτό που μπορεί, που θα αποτυπώνει την ευγνωμοσύνη κ την φιλοζωία του. Εάν σε ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό, όπως η Άνιμα, προπορεύεται της προσφοράς κ της περίθαλψης, ο ισολογισμός κ τα κόστη, κλάψτα Χαράλαμπε. Ευτυχώς δεν φαίνεται να είναι έτσι τα πράγματα, ούτε τόσο απελπιστικά. Κ με την όποια βοήθεια μας, είμαι σίγουρη ότι θα ανταπεξέλθει.
Εχει καταστατικο λειτουργιας το οποιο μας αρεσει δεν μας αρεσει θα δωσει προτεραιοτητα σε εναν αετο εναν γυπα κλπ.
Τώρα μιλάς για προτεραιότητα. Στην προηγούμενη αναφορά σου για αποκλεισμό από την Άνιμα.
Όπως κ ναχει, φυσικά κ μας αρέσει να σωθεί ο γύπας, ο αετός, η αλεπουδιτσα, αλλά κ τα "παιδιά ενός κατώτερου Θεού" τα περιστεράκια που τα συναντάς παντού, επίμονα να επιβιώσουν στις σκληρές συνθήκες που τους έχουμε φτιάξει.
@eri αν θες ενημέρωσε τι έγινε. Κ αν όντως, δεν χρειάζεται περίθαλψη, θα το κρατήσεις μέχρι να δεις κ εσύ ότι πετάει;
 
Είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στηρίζεται στις δωρεές.
1702419995963.webp

1702420565058.webp

Παιρνει και επιχορηγησεις εχει και συνδρομες.

Τώρα μιλάς για προτεραιότητα. Στην προηγούμενη αναφορά σου για αποκλεισμό από την Άνιμα.
Δεν ειπα να μην τα δεχεται . Μιλησα για το ως προς το φιλτραρισμα που θα πρεπει να κανουμε εμεις πριν πουμε η παμε αβιαστα ανιμα.
Ενα περιστερι ενα σπουργιτι τραυματισμενο εγω που ειμαι φιλοζωος γιατι να μην το αναλαβω ο ιδιος να το παω στον πτηνιατρο να δεχθω το κοστος να το κανει καλα? Αν ο πτηνιατρος δεν μπορει να κανει ζαφτι ενα σπουργιτι η ενα περιστερι τοτε κακως μιλαμε για πτηνιατρους. Αυτο εννοω, οτι δεν χρειαζεται να πανε ολα. Η αν το παω εκει να αναλαβω το συνολικο κοστος εγω που ειμαι φιλοζωος.
Γιατι να δημιουργω φορτιο εργασιας σε ενα σωματειο με πεπερασμενους πορους οικονομικους και ανθρωπινους. Δηλαδη αν λεγαμε σε οποιον μενει κοντα στον Αρκτουρο η την Καλλιστω να πηγαινε οποιοδηποτε αδεσποτο σε αναγκη(κατα την κριση μας και κατα τις γνωσεις μας) θα το δεχοντουσαν θα το θεωρουσαμε λογικο? Μη κερδοσκοπικες ειναι και αυτες.
Εγω αναφερομαι σε λελογισμενη χρηση αν θες απο εμας σαν ζωοφιλους και αναληψη του κοστους σε αβοηθητο /τραυματισμενο/καταπτοημενο περιστερι σπουργιτι κλπ που εντοπιζει σε αναγκη. Τι? δεν ειναι ζωοφιλικη σκεψη αυτη?
Αυτος ειναι ο τροπος σκεψης μου δεν ειναι αναγκη να συμφωνουμε.
 
  • OK
Αντιδράσεις: MARY58
Το περιστέρι μπορεί να ζήσει άνετα μέσα στο σπίτι σε ένα κλουβί για μεγάλους παπαγάλους ή ακόμη και σε ένα μεγάλο κρέιτ (κλουβί) σκύλων. Τα έχουν πολλοί για πετς εδώ στον Καναδά. Το γεγονός ότι είναι τόσο ήμερος και δεν πετάει μου δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για πουλί που μεγάλωσε με ανθρώπους.
 
Το περιστέρι μπορεί να ζήσει άνετα μέσα στο σπίτι σε ένα κλουβί για μεγάλους παπαγάλους ή ακόμη και σε ένα μεγάλο κρέιτ (κλουβί) σκύλων. Τα έχουν πολλοί για πετς εδώ στον Καναδά. Το γεγονός ότι είναι τόσο ήμερος και δεν πετάει μου δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για πουλί που μεγάλωσε με ανθρώπους.
Σοβαρά; Δεν το ήξερα. Εδώ στην Ελλάδα ήμαστε πολύ πίσω. Τα βγάζουν βόλτα με harness κιόλας; (Δεν το λέω ειρωνικά)
 
@φιλομαθης δεν καταλαβαίνω (κ ούτε χρειάζομαι να μου εξηγήσεις) το σκεπτικό σου ή την σύνδεση του παρόντος θέματος ή με αυτά που προανέφερες με αυτό που θυμήθηκες κ επισύναψες στο τελευταίο ποστ σου. Η φημολογία για την συμβολή ή όχι του Άνιμα ή του κ. Ακριβού ή όποιου άλλου μέλους του Δ.Σ. το οποίο εφόσον ισχύει, είναι κάτι αποκρουστικό, (σε αυτό η άποψη μου δεν αλλάζει, γιατί στην τελική θα έπρεπε, αν υπήρχαν, να διορθωθούν τα τυχόν κακώς κείμενα του ΕΚΠΑΖ κ όχι να κλείσει κ η μια οργάνωση να βοηθάει την άλλη) δυστυχώς δεν αναιρεί το γεγονός ότι κ με το κλείσιμο του ΕΚΠΑΖ έχουν μείνει πια λίγες οργανώσεις κ σύλλογοι που βοηθούν κ συμβάλουν στην περίθαλψη πληγωμένων άγριων κ όχι μόνο ζώων, όπως προείπα. Δεν θα αλλάξει την άποψη μου για να βοηθήσω την Άνιμα όπως μπορώ κ αντέχω, ξέροντας ότι βοηθώ κ εγω για την περίθαλψη ενός ζωντανού. Κ εδώ το θέμα τελειώνει για μένα. Καλημέρα.
 
Καλημέρα σας, πήγαμε σήμερα το περιστέρι στην ΑΝΙΜΑ το εξέτασαν είναι υγιέστατο.. θα το κρατήσουν εκείνοι θα το βάλουν σε μεγάλο κλουβί μέχρι να μάθει να πετάει και θα το ελευθερώσουν.. πιθανολογούν ότι ίσως τον χτύπησε αυτοκίνητο.. Ευτυχώς που τον κράτησαν στεναχωρήθηκα γιατί τον είχα 2 μιση μήνες αλλά με τρόμαζε ο χειμώνας κ όπως και να έχει εκείνοι ξέρουν καλύτερα ..
 
Back
Top